Tre forskellige bylandskaber: Firenzes katedral i dagslys, en historisk bydel ved tusmørke, og en moderne by ved nat med oplyste bygninger.

13 byer som du skal besøge i 2022

Kenneth Karl Nielsen
Kunne du godt lige bruge lidt god inspiration til, hvilke byer du skal besøge i 2022? Her får du Lonely Planets top 10 over anbefalelsesværdige storbyer i 2022. Du får også et par bud fra os på Travelmarket til byer, som du bør kigge nærmere på, når du skal planlægge dine rejser i 2022

Auckland, New Zealand

En person i grøn t-shirt og shorts står på en bakke og kigger ud over en by med mange skyskrabere og et højt tårn, med havet og skyer i baggrunden.Ja, vi ved det godt. Man tager ikke bare lige på en weekendferie til Auckland, der er New Zealands største by. Men New Zealand er absolut et besøg værd, og New Zealand har lige meldt ud, at landets grænser åbner igen i 2022. Måske er 2022 året, hvor du skal rejse til New Zealand?

Find flybilletter til New Zealand her
 

Taipei, Taiwan

En traditionel, farverig asiatisk pagode står ved siden af ??blomstrende kirsebærtræer under en blå himmel med lette skyer.Er du til en dejlig fusion af kinesisk kultur blandet med indtryk fra Japan, Sydøstasien og USA – så er det måske Taipei, at du skal besøge – og på samme tid rejse rundt i Taiwan eller andre steder i Asien. Lonely Planet beskriver Taipei som et levende museum.

Find flybilletter til Taiwan her
 

Freiburg, Tyskland

En travl gade med farverige bygninger på begge sider og grønne træer i baggrunden, hvor folk går og cykler.Tyskland er altid et dejligt land at besøge, og falder dit valg på Freiburg, får du god mulighed for at besøge et andet sted end alle de andre danskere. Freiburg ved den store Schwarzwald skov er Tysklands solrigeste by og en af de grønneste. Det er oplagt at besøge Freiburg på vejen, når du er på kør selv-ferie til Alsace i Frankrig. Freiburg ligger nemlig ikke langt fra Colmar. Hvis du vælger at flyve, er Frankfurt og Zürich de nærmeste større lufthavne.

Find flybilletter til Frankfurt her
 

Atlanta, USA

Bylandskab om aftenen med oplyste skyskrabere og travl motorvej i forgrunden.Har du besøgt de mest berømte byer i USA, så er Atlanta et godt bud til din næste ferie. Lonely Planet beskriver Atlanta som sydens hovedstad med en kavalkade af kultur, madkultur og sydstatsgæstfrihed.

Find flybilletter til Atlanta her
 

Lagos, Nigeria

En travl markedsplads med mange mennesker, butikker med farverige varer og boder under parasoller.
Lagos i Nigeria er langt fra det mest besøgte rejsemål i verden, men den er alligevel på Lonely Planets liste. Lonely Planet begrunder det med, at Lagos er et økonomisk og kulturelt powerhouse med fantastisk kunst og musik.

Find flybilletter til Nigeria her
 

Nicosia/Lefkosia, Cypern

Farverige bygninger med grønne skodder og dekorative balkoner under skyggefulde sejl.
Kun få af alle turister på Cypern besøger landets hovedstad Nicosia (officielt Lefkosia), og det er en skam. Tag et par overnatninger i byen, gå rundt i gaderne i den gamle bydel, og tænk over dit ophold i verdens sidste opdelte hovedstad.

Find flybilletter til Cypern her   Find rejser til Cypern her
 

Dublin, Irland

En bro med tre buer strækker sig over en flod med spejlbillede af farverige bygninger og en kirketårn.
Irlands hovedstad Dublin er også blandt Lonely Planets favoritter, og det er også en af mine egne. Har du ikke været i Dublin, så tag afsted i 2022. Du vil opleve Europas måske venligste befolkning, den dejlige mørke Guinness-øl, katedraler, slotte og meget mere.

Flybilletter til DublinRejser til Dublin

Læs vores guide til : en storbyferie i Dublin
 

Mérida, Mexico

Bylandskab om natten med oplyste bygninger, kirker og træer i forgrunden.
Vælger du at besøge Mérida i Mexico vil du opleve smalle gader, store pladser og de bedste muséer på Yucatan halvøen, der mest er kendt for Mayaruiner og flotte strande. En af mine kollegaer har besøgt byen og fortæller, at Mérida er områdets kulturelle centrum. Byen er fuld af kolonitidscharme og byder på et rigt folkeliv, skøn mad og livlige markeder. Det er et godt udgangspunkt, hvis du vil besøge Chichen Itza, den berømte hovedstad i Maya-imperiet.

Find flybilletter til Mexico her
 

Firenze, Italien

To personer kigger på og peger mod en stor skulptur i en udendørs byscene med historiske bygninger i baggrunden.
Jeg besøger selv fantastiske Firenze årligt, og det en by, som sætter sig under huden på dig. I Firenze kan du opleve fantastisk arkitektur, se nogle af verdens smukkeste kunstværker og nyde den velsmagende toskanske mad. Firenze er magisk, forunderlig, romantisk og altid et besøg værd.

Læs vores guide til storbyferie i Firenze, og artiklen Firenze – en uimodståelig ferieperle.

Find flybilletter til Firenze her   Find flybilletter til Pisa her

Et godt tip: Ryanair flyver til Pisa fra Billund, hvorfra der kan tages bus til Firenze. Ellers kan du flyve med 1 flyskift med Lufthansa
 

Gyeongju, Sydkorea

Et traditionelt asiatisk tempel med detaljeret udsmykning og røde søjler omgivet af røde efterårsblade.
Måske er 2022 året, hvor rejsen skal gå til Sydkorea. Hvis du tager den beslutning, så husk at inkludere Gyeongju på rejsen. Gyeongju, som er kendt som museet uden vægge, har flere grave, templer, pagodaer og templer end nogen anden by i Sydkorea.

Find flybilletter til Sydkorea her

Besøgelsesværdige storbyer i 2022 fra Travelmarkets redaktion

Og her får du anbefalingerne på besøgelsesværdige storbyer i 2022, som Travelmarkets redaktion har udvalgt.
  

Bangkok, Thailand (Travelmarket)

Gyldne Buddhastatuer står på række under et rødt og mønstret loft.
Thailands pulserende og evigt foranderlige hovedstad er en fantastisk by at inkludere på din rejse til Thailand. jeg har besøgt Bangkok 15-20 gange, og jeg kan varmt anbefale dig at rejse til Bangkok for at se de smukke gyldne templer, verdensklasses mad i alle prisklasser, shopping og spændende markeder. Bangkok kan virke kaotisk – men giv den tid, og du vil komme til at elske den.

Læs vores artikler om Bangkok, som blandt andet byder på Bangkok for begyndere, guide til storbyferie i Bangkok, Luksus i Bangkok og en guide til Bangkoks mange templer. Læs også artiklen Seværdigheder i Bangkok på bloggen Kuffert og Kompas.

Find flybilletter til Bangkok her   Find rejser til Bangkok her
 

New York, USA (Travelmarket)

Trafikeret gade om aftenen med gule taxaer og oplyste reklameskilte i New York City.
USA har igen åbnet for turister, og det er oplagt, at 2022 bliver året, hvor du skal besøge eller genbesøge The Big Apple.
Ikoniske New York byder på fantastiske seværdigheder som Times Square, Brooklyn Bridge, de mange fantastiske museer, Chinatown, Frihedsgudinden og Central Park, der er nogle af byens mest kendte seværdigheder. Når du er i New York, så sørg også for at opleve en af de mange musicals på Broadway.

Læs vore store guide til New York – og læs om også om, hvad det koster at rejse til New York.

Find flybilletter til New York her Find rejser til New York her
 

Berlin, Tyskland (Travelmarket)

Brandenburger Tor i Berlin oplyst af sollys med flere mennesker, der går og cykler foran porten.
Tysklands hovedstad er altid et besøg værd. Jeg har besøgt Berlin over 20 gange, og på ethvert besøg tager jeg S og U-banen rundt til forskellige bydele og tager på min faste vandretur.
Jeg starter ved Alexanderplatz med TV-tårnet, går ned til Museumsøen med Berlins domkirke og de fantastiske museer, fortsæt ad Unter den Linden, gå gennem Brandenburger Tor, beundrer Rigsdagen, smutter gennem Tiergarten til Holocaust-monumentet, går over Potzdamer Platz og slutter med stilhed ved Topographie des Terrors.

Læs vores store rejseguide til Berlin her.

Find flybilletter til Berlin her Find rejser til Berlin her

Fotos:
Topfoto til “13 byer som du skal besøge i 2022” © Oleh_Slobodeniuk/ Esdelval / lavin photography
Bangkok © istockphoto / Nattakorn Maneerat
Auckland © Getty Images / Nate Hovee
Freiburg © Getty Images / querbeet
Nicosia © Getty Images / trabantos
Dublin © iStockphotos / Leonid Andronov
Firenze © iStockphotos / Imgorthand
Atlanta © iStockphotos / SeanPavonePhoto
Berlin © iStockphotos / sborisov
New York © iStockphotos / mbbirdy
Mérida © Getty Images / Esdelval
Lagos © Getty Images / peeterv
Taipei © Getty Images / nicholashan
Gyeongju © Getty Images / nunawwoofySkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.