Den ikoniske røde facade af Temple Bar pubben i Dublin, med blomsterkasser og en smilende kvinde foran.

Seværdigheder i Dublin – 10 steder, som du bare skal opleve

Kenneth Karl Nielsen
Storbyferie i Dublin er en fantastisk oplevelse – Dublin har skønne seværdigheder for såvel familier, som unge og ældre.  Her får du 10 gode tips til, hvad du skal se, og allernederst kan du finde Dublins klart største oplevelse.

En Guinness-promovering med en farverig plakat af en tukan, der har en øl på næbbet og teksten Lovely day for a Guinness foran en Guinness-æske.Dublin, Irlands hovedstad, blev grundlagt af danske vikinger for 1200 år siden. Dublin ejer en helt speciel sjæl, en befolkning, et lys, en stemning, en allestedsnærværende historie man ikke finder magen til. I Irland er der aldrig langt fra gråd til latter og fra glad popmusik til hjemlandets vemodige sange.

Guinness Storehouse: Guiness’ udstillingscenter, Guiness Storehouse, ligger midt i Dublin. På 7 etager omkring et atrium formet som en pint tager Guinness den besøgende med på en rejse gennem det verdensberømte øls historie og fremstillingsproces.

Dublinia: Spændende, interaktiv udstilling, hvor man både kan lugte, høre og se, hvordan livet var i Dublin i middelalderen og i vikingetiden.

Trinity College Dublin og The Book of Kells: Dublins ældste universitet. Se først og fremmest det imponerende gamle bibliotek Old Library og den smukke Book of Kells som keltiske munke har illumineret.

Et maleri af en kvindes ansigt med lukkede øjne i rosa og lilla nuancer.Temple Bar: Dublins latinerkvarter og kulturcentrum. Her ligger de trendy barer og natklubber tæt og tiltrækker weekendturister fra hele Europa. Oplev innovativ, nutidig kunst, gratis udendørs kulturarrangementer for hele familien og bogmarked, mode- og designmarked og meget andet.

Kilmainham Gaol: Fængsel bygget i 1792 og lukket i 1924 giver et dramatisk og realistisk indblik i, hvordan det har været at være fange gennem tiden. Fængsel og henrettelsesplads for flere irske oprørsledere.

The Old Jameson Distillery: Tag på en guidet tur i det gamle Jameson distilleri i hjertet af Dublin, og lær om den verdensberømte whiskeys historie og hvordan den laves. Turen afsluttes med en whiskeysmagning i distilleriets egen bar.

Indendørs udsigt af en bygning med en stor, buet glastag, metalbalkoner og trappe i midten, omgivet af flere niveauer af buede vinduer.Hurling eller Gaelic Football: Tag til Croke Park, hjemsted for Det Gæliske Atletikforbund GAA. På de fleste søndage i sommermånederne kan du opleve de nationale sportsgrene hurling og gælisk fodbold sammen med dublinerne.

Dublin Castle: Først stod der et vikingefort på stedet, og i 1200-tallet byggede normannerne en borg på stedet, som du stadig kan se resterne af. Herfra er Irland blevet regeret i over 700 år.

Phoenix Park: Europas største park, her ligger bl.a. Dublin Zoo, som nylig er blevet restaureret. Ikke mindst et godt sted, hvis du har børn med på storbyferien.

Gå på pub: Hvad enten du er øldrikker eller ej, bør du unde dig en aften på en pub. Der er ofte levende musik, gerne irsk folkemusik. Snyd ikke dig selv for en aften i de gæstfrie og snakkesalige dublineres selskab.

Den allerstørste oplevelse i Dublin er …
Sørg for at besøge de fantastiske museer, gå i de smukke parker, og se de historiske steder under din storbyferie i Dublin. Men du bør ikke glemme det allervigtigste, nemlig dublinerne. Læn dig tilbage, slap af, bestil en pint, og se hvad der sker! Mon ikke du kommer hjem og tænker, at uanset alle de ellers udmærkede turistattraktioner du fik set, så var dublinerne selv den bedste oplevelse af dem alle!

Søg flybilletter herSøg hoteller her

Fotos:
Topfoto © Kenneth Karl NielsenFoto (c) Kenneth Karl Nielsen
Foto (c) Kenneth Karl Nielsen
Foto (c) Kenneth Karl Nielsen

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.