Et turkis vandbassin, i Jordan, med hvide mineralske aflejringer foran en række palmetræer og tørre bjerge.

Ferie i Jordan – meget mere end Oldtidsbyen Petra

Travelmarket
Jordans helt store turistattraktion er uden tvivl oldtidsbyen Petra, som er et ”must see”, hvis du besøger landet. En ferie i Jordan kan dog fint kombinere ønsket om en dejlig badeferie ved Det Røde Hav med kultur, natur og storbyliv.

Du vil møde en yderst venlig befolkning med stor gæstfrihed, og Jordan er uden tvivl en god introduktion til Mellemøsten.

Læs også: Eksotisk charterferie – mindst 100 billige tilbud på oversøiske solferier

Amman

Ferie i Jordan

Jordans hovedstad Amman er en pulserende storby, hvor du virkelig kan opleve Mellemøsten og dens befolkning helt tæt på – især på de mange hyggelige cafeer og restauranter, hvor du også kan smage alt godt fra det mellemøstlige køkken. Gå på opdagelse i souken og kom hjem med krydderier, frisk frugt, guld eller antikviteter.

Besøg det gamle citadel hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over byen. Også det imponerende romerske teater, som ligger midt i byen blandt huse og hoteller, vidner om byens tidligere storhedstid.

Aqaba

Charterferie i Jordan

Aqaba er Jordans eneste kystby. Den ligger ud til Det Røde Hav, som er kendt for sit rige undervandsliv af både fisk og koraller. Aqaba har et dejligt klima året rundt og er derfor blevet et ferieparadis med masser af hoteller, restauranter, dejlige strande og mulighed for masser af vandaktiviteter blandt andet snorkling og dykning.

Her er de billigste charterrejser til Jordan med afrejse inden de næste tre måneder:

Forkerte datoer eller hotelkategorier? Du kan selv finde din charterferie til Jordan i Travelmarkets søgemaskine med charterrejser.

Petra

Ferie i Jordan

Det er ikke uden grund, at Petra er Jordans største turistattraktion. Byen blev grundlagt som hovedstad af det nu uddøde folk nabatæerne. De udnyttede deres evner til at skabe store vandforsyninger til byen og lavede en kunstig oase, som gjorde Petra til et attraktivt sted at gøre holdt for de store kamelkaravaner på vandring.

Drøm dig tilbage til karavanernes tid, mens du går gennem den lange og til tider meget smalle Siq. For enden åbenbarer ”The Treasury” sig. Et stort monument hugget ud i sandsten, som blev udødeliggjort i Indiana Jones filmen ”Det sidste korstog”. Gå derefter på opdagelse i alle de gamle gravmonumenter, templer og klippehuler, som Petra er så rig på. Du kan også se bygningsværker fra Romerriget, bl.a. et amfiteater og en markedsgade med romerske søjler. Er du frisk, kan du bevæge dig helt op til ”The Monastery”, som er en endnu større bygningskonstruktion end ”The Treasury”. Det er ikke uden grund, at Petra blev valgt som et af verdens syv moderne vidundere i 2007.

Wadi Rum

Ferie i Jordan

Wadi Rum-ørkenen byder på store sandklitter, flotte klippeformationer og gamle huletegninger. Du kan både opleve ørkenen fra en firhjulstrækker eller højt til vejrs på en kamel. Det er både muligt at tage på dagsture i Wadi Rum-ørkenen eller du kan opleve ørkenen i flere dage, hvor du overnatter i en beduinlejr, som er opsat for turister. Her får du serveret traditionel beduinmad under den imponerende stjernehimmel.

Det Døde Hav

At forsøge at svømme i Det Døde Hav er en meget mærkelig oplevelse og ikke en, du kan få noget andet sted i verden. Det Døde Hav er verdens lavest beliggende sø, og da saltindholdet er på omkring 31,5 %, er det umuligt at tage rigtige svømmetag. Du kan blot flyde i vandoverfladen, mens du nyder solen, palmerne og udsigten til Israels bjerge.

Madaba

Madaba er en lille by lidt uden for Amman, som er kendt for sine flotte mosaikker. Folk valfarter til Sct. Georges-kirken, for at se et gammelt byzantinsk landkort over Det hellige land (Israel). Kortet er fra det 6. århundrede efter Kristi og lavet af små mosaikker. Rundt i området kan du besøge fabrikker for at se, hvordan der i dag fortsat fremstilles mosaikker.

Jerash

Ferie i Jordan

Besøg resterne af Jerash, den bedst velbevaret romerske by uden for Italien. Her er stadig store byporte, hestevæddeløbsbane, amfiteater, markedsgader og flotte søjler.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / vvvita
Amman © istockphoto / silverjohn
Udflugt til Petra © istockphoto / PocholoCalapre
Wadi Rum © istockphoto / vanbeets
Charterferie i Aqaba © istockphoto / BethWolff43
Udflugt til Jerash © istockphoto / WitRKommentarer til indlægget

  1. Hej
    Har i rejser i efterårsferien til Jordan
    Tre voksne, et barn, seks år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.