Et luksuriøst poolområde med liggestole og parasoller under en klar blå himmel.

Rejser til Jordan

Det røde hav, Det døde hav, vidunderet Petra. Skøn arabisk mad og gæstfrihed. Det og meget mere kan du opleve på rejser til Jordan.
Bedøm rejsemål (103 bedømmelser)
4.6

Find dit livs charterrejse til Jordan

EVENTYR: En charterrejse til Jordan er som et eventyr, der går i opfyldelse. Landet er et overflødighedshorn af kulturelle indtryk. I løbet af et år besøger omkring otte millioner turister Jordan. Feriegæsterne kommer til det fortryllende land blandt andet for at se de mange historiske steder, der er så utroligt smukke.

Jordan er også landet, som mange charterturister vælger som destination på grund af de gode muligheder for helse-ture.

I de senere år har Jordan også oplevet et stigende antal øko- og naturturister, der alene kommer for at se den betagende smukke natur, der findes i Jordan samt for at nyde den Jordanske udgave af Wellness.

Historiske Jordan

Kongeriget Jordan er rigt på historiske steder. De fleste kender Petra, der siden 1985 har været på UNESCOs verdensarvsliste. Petra er også en af de nye syv verdensundere og uden tvivl det bedst kendte af turistattraktionerne i landet.

Petra ligger omkring tre timers kørsel fra hovedstaden Amman. Turister, der kommer til Petra, må gnide sig i øjnene. Dybt begravet i en ørkenkløft dukker vidunderet op – det er belønningen for en kilometers vandring gennem spalten, hvor klippevæggene omslutter turisten op i 200 meters højde.

På en sikker turistmæssig andenplads finder man den gamle by Jeras, der har været beboet i mindst 6.500 år. Byen blomstrede under Romerriget og er den bedst bevarede romerske provinsby i verden. I århundreder var stedet gemt under sandet, hvilket har bevaret og beskyttet den storslåede by.

Charterturister til Jordan kommer ikke til at savne historiske monumenter, byer eller borge. I landet finder ferierejsende også en lang række vidnesbyrd om de modige tempelriddere, der drog til Mellemøsten. Det skærper enhver drengedrøm. I dag er landet heldigvis helt anderledes fredeligt.

Jordan floden er i sig selv også et af de steder, turister gerne vil besøge. Tilsvarende er Wadi Rum eller Månedalen, der er skåret ud i sandstens- og granitklippen et skønt syn. Dalen ligger i det sydlige Jordan, og er den største “Wadi” i Jordan. Det er uspoleret natur, der rammer lige i hjertet af naturelskere.

Det Røde Hav

Helt naturligt trækker Det Røde Hav tusindvis af turister fra hele verden. Det klare blå vand giver gode muligheder for dykning, hvor de farvestrålende fiskestimer og koraller dækker hele registret af skønhed.

Det Røde Hav ligger 410 meter under havets overflade, og vandet er så saltholdigt, at badegæster ikke kan synke.

Turister kommer især til Det Døde Hav for at nyde godt af spa- og helseoplevelser helt ud over det sædvanlige.

Det saltholdige vand er nemlig eftertragtet af feriegæster, der har taget en charterferie til Jordan for at opleve de helbredende virkninger af det salte vand og det gode klima.

Klimaet i Jordan er solrigt og mildt. I Jordan bliver man ikke svedet helt af, selvom solen skinner op til 13 timer om dagen i sommerperioden. Om vinteren er der ofte 15 grader varmt, og sommertemperaturen ligger mellem 20 og 35 grader. Luften er tør, så det er ikke en tung og trykkende varme.

Smag på Jordan

Når man rejser ud i verden som turist, så er en af de store oplevelser at smage på landet. Mad siger meget om en befolkning og kulturen, og Jordan er ingen undtagelse. Det lokale køkken i landet er en unik blanding af øst og vest.

En af de ingredienser, der går igen, er kikærter. De findes i utallige jordanske retter. Til alt serveres der det dejligste brød i forskellige arabiske varianter. Det kommer man til at elske som chartergæst i landet.

I Jordan får man en god dip til sin mad, og så er falafel en uundværlig bestanddel af det jordanske køkken.

Smag på Jordan på din charterrejse – det vil du ikke fortryde.

Ud i landet

Jordan ligger smukt mellem ørken og hav. Mellem øst og vest. Det præger kulturen og landskaberne.

Hvis man virkelig vil se landet, skal man ud med jeepen til dalene, borgene og havet. Der er gode muligheder for turister, der vil på hesteryg, klatre i bjerge eller gå på trekking.

Jordan har alt, hvad en moderne turist ønsker, og samtidig er Jordan et moderne land med respekt for de gamle traditioner.

Er du på udkig efter en billig charterrejse til Jordan, er du kommet til rette sted. Jordan er en skøn feriedestination, hvor du kan bade ved lyse sandstrande og et glasklart hav. Her er storslåede seværdigheder, spændende byliv, dejlige mennesker og lækker mad. Hav en fantastisk rejse til Jorden.

Læs mere om Jordan påVisit Jordan.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Jordan

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Jordan?

Du kan rejse til Jordan fra København (Kastrup)

Er det sikkert at rejse til Jordan?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Jordan, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Jordan.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Jordan | Charterresor till Jordanien