Storbyferie til Edinburgh

Storbyferie til Edinburgh

Udvalgte storbyferier til Edinburgh

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Aalborg

  • Hamborg

Arden Guest House
Arden Guest House Dobbeltværelse
Edinburgh, Skotland med Orkney & Shetlandsøer, Storbritannien 24. okt fra Billund 2 nætter
974,- Vælg
Arden Guest House
Arden Guest House Dobbeltværelse
Edinburgh, Skotland med Orkney & Shetlandsøer, Storbritannien 23. okt fra København 2 nætter
1.061,- Vælg
Stay Central Hotel
Stay Central Hotel Standard
Edinburgh, Skotland med Orkney & Shetlandsøer, Storbritannien 30. okt fra Hamborg 2 nætter
1.575,- Vælg
Stay Central Hotel
Stay Central Hotel Standard
Edinburgh, Skotland med Orkney & Shetlandsøer, Storbritannien 24. okt fra Aalborg 2 nætter
3.425,- Vælg
Bedøm rejsemål (68 bedømmelser)
4.7

Ferie i Edinburgh

Højlandet, rødhårede mænd klædt i kilt, sækkepibe-musik , whisky og haggis… Så bliver det vist ikke mere skotsk!

Skotland’s hovedstad Edinburgh er med sine ca. 495.400 indbyggere delt op i to – Den gamle bydel og den nye – Old town & New town.

Næsten alt er indenfor gå-afstand og man kan se meget til fods i den smukke by. Med et bykort ved hånden er den nem og hurtig at danne sig et overblik over. Ønsker man ikke at gå, findes der utallige bybusser og sightseeing dobbeltdækker-busser, hvor man kan hoppe af og på, så ofte man vil.  

Edinburgh Castle
Det første man bemærker i Edinburgh, er det fantastiske slot, som er bygget på toppen af en udslukt vulkan midt i byen. Man kan stort set se det fra alle steder, når man går rundt i byen, og man kan næsten ikke lade være med at kigge op på det, da det virker dragende. Den ældste nuværende bygning på slottet går tilbage til 1100-tallet, og slottet giver en speciel stemning til byen og en følelse af at blive sat lidt tilbage i tiden. 

Seværdigheder & aktiviteter
Hovedattraktionen er uden tvivl Edinburgh Castle, som er et must at besøge. Her kan man nemt bruge 2-3 timer. Derudover byder byen på Det skotske Parlament, Royal Museum, Museum of Edinburgh, Museum of Scotland, kunstmuseet The National Gallery of Scotland, Scotch Whisky Centre og St. Giles’s Cathedral – Edinburghs domkirke, for blot at nævne nogle.  

Årets højdepunkt er Edinburgh International Festival i august, hvorfor folk langvejs fra rejser til Edinburgh. Den har siden 1947 forvandlet hovedstaden til en af verdens største kulturfester og i tre uger er byen fyldt med musik, kunst, film, teater, klovnerier, ballet og opera. Højdepunktet er dog uden tvivl Military Tattoo nedenfor slottet med kiltklædte gardere og sækkepiber for fuld udblæsning.

Pubber og underholdning
Edinburghs pubber har en speciel hyggelig stemning og er bestemt et (eller flere) besøg værd – på hvilket som helst tidspunkt på dagen. Det kan være til pub-lunch eller for at nyde en eftermiddagsøl, og mange af pubberne har levende jazz, rock eller folk om aftenen. Af anden aftenunderholdning findes der flere teatre og biografer. For dem som er til gys, er der firmaer, som ved midnatstid giver guidede spøgelsesture på kirkegårde, nede i de gamle kloaker og i baggårde.

Shopping
Der er mange muligheder for at shoppe i Edinburgh. Langs Princes Street finder man de store moderne butikker, hvorimod mange af sidegaderne byder på de lidt mindre men charmerende butikker med bl.a. klassisk uldtøj, glaskunst og meget andet. Og selvfølgelig skal man ikke snyde sig selv for et besøg i en souvenirshop med alt, hvad det skotske hjerte kan begære.

Service
Generelt oplever man et højt serviceniveau. Man får indtryk af, at skotterne har det naturligt i sig, og at de yder en god service, fordi de kan lide det – og ikke fordi de skal. De er som regel venlige og hjælpsomme, og de fortæller gerne stolt om deres by, land og historie.

Skotsk mad
Skotterne starter dagen med en solid morgenmad og frokosten indtages ofte på den lokale pub.

De skotske specialiteter har rødder langt tilbage og nationalretten Haggis, som består af fåreindmad og havremel, er den mest kendte.

Det skotske køkken er generelt rigt på kød, fisk og vildt samt skotske oste, men man kan stadig også stifte bekendtskab med traditionel mad som grød og havrekiks

Skotterne er glade for øl – og whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene.

Udenfor Edinburgh
Ønsker man at komme lidt udenfor byen, findes der bl.a. Royal Botanic Garden, som omfatter en af verdens største rododendron-samlinger, Edinburgh Zoo med over 1000 dyr, Edinburgh Crystal, som er Skotlands berømte glasværk og endelig Glenkinchie Distillery, der er et af de få whiskey-distillerier i denne del af landet.

Har man lyst til at tage endnu længere væk, findes der guidede heldagsture med minibus, som virkelig kan anbefales. Der er mange spændende og utrolig smukke ture til flere steder i Skotland. Der er noget for enhver interesse bl.a. ture til Loch Ness, The Highland og Stirling Castle. Derudover er det også muligt at tage på lange vandreture, nogle endda med overnatning.

Rejsebureauer med storbyferier til Edinburgh

  • Billige storbyferier med Escapeaway
  • Billige storbyferier med SOLFAKTOR
  • Billige storbyferier med Spies
  • Billige storbyferier med TripX

Populære storbyer i Nordeuropa

Find rejsen til Edinburgh her

Læs mere om Edinburgh på vores blog