Storbyferie til Madrid

Storbyferie til Madrid

Udvalgte storbyferier til Madrid

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Aalborg

Artiem Madrid
Artiem Madrid Dobbeltværelse
Madrid, Øvrige Spanien, Spanien 14. dec fra København 3 nætter
1.759,- Vælg
ibis Madrid Calle Alcala Hotel
ibis Madrid Calle Alcala Hotel Standard
Madrid, Øvrige Spanien, Spanien 8. okt fra Billund 4 nætter
2.385,- Vælg
HRC Hotel
HRC Hotel Værelse - adskilte senge
Madrid, Øvrige Spanien, Spanien 16. nov fra Aalborg 3 nætter
4.665,- Vælg
Bedøm rejsemål (94 bedømmelser)
4.6

Madrid: Storby med Broadway-stil

Spaniens hovedstad og fødested for personligheder som skuespillerinden Penélope Cruz og sangeren Julio Iglesias. Stedet emmer af liv, og følelsen af storby trænger hurtigt ind under huden. Små brostensgader og smukke gamle bygninger giver Madrid et pust af tradition og historie, og stedet er en perle for kulturelskere.

Der er flere loppemarkeder rundt omkring i byen, hvor man kan gøre en god handel ved de mange boder med nye og gamle ting, og i de små sidegader til den kendte plads Puerta del Sol ligger store tøjkæder dør til dør med designerforretninger og butikker med lokale delikatesser. Høje skinnende huse er flettet ind mellem gamle bygninger, som i dag danner rammen for mange af Madrids kulturelle events.

Det er musikken og skuespillets by, og kreativiteten springer i øjnene, når man mødes af Madrids mange statuer og huse med gadekunst. Specielt i bydelen Lavapiés, hvor den gamle tobaksbygning holder til, pryder unikke kunstværker de grå betonmure.

Hvad skal du opleve?  

Gran Vía: En af Madrids største hovedgader og et kulturelt og kommercielt knudepunkt. Om aften lyses den op af de mange neonskilte, og den er kendt for sine mange biografer, teatre og mærkevarebutikker.

Den lange avenue ender ved Plaza de España, og imellem denne plads og Plaza de Callao finder man området, der kaldes Madrids Broadway. Arkitekturen på denne gade er i sig selv gåturen hver, og ud på de sene aftentimer ledes tankerne hen mod New York.

Parkerne: Et must for enhver, der besøger Madrid. På trods af det travle byliv, kan man finde ro og skygge i de mange smukke parker, som findes her. Mandeltræer med hvide og lyserøde blomster står side om side og danner den perfekte ramme for eftermiddagssiestaen.

De mange grønne oaser gør byen til et rejsemål, som passer til personer i alle aldre, og det kan anbefales at tage dertil i forårs- og efterårsmånederne, hvor farverne fra de mange træer og blomster gør stedet magisk.   

El Retiro: Den vigtigste park i Madrid, som indtil slutningen af det 19. århundrede tilhørte det spanske kongehus. En del af parkens 118 hektarer består af en stor sø, hvor man kan leje små både, der egner sig godt til en dag med madkurv og kolde drikke.

Statuer dedikeret til kongefamilien pryder de lange grusstier, og de store springvand og smukke gitterporte får stedet til at ligne noget fra et eventyr.  

Markeder: I den historiske bydel afholdes der hver søndag og på helligdage udendørsmarkedet El Rastro de Madrid, hvor gode loppefund kan gøres blandt boderne med antikke ting. Desuden findes et bredt udvalg af modetøj til den halve pris, og lokale personer, der sælger appelsiner, avocadoer og løg til ingen penge.

Er man mere til gastronomiske oplevelser, kan gourmetmarkedet Barceló anbefales, hvor sushi-boder ligger under samme tag som ostebarer og vinhandlere. Og på det store Mercado de San Miguel kan dagens frugt, grønt, kød og fisk købes til få penge pr. vægt.

Maden: Madrid er som storbyer er flest: et kulinarisk tagselvbord med mad for enhver smag. Er man til kreative tapas-anretninger og cocktails, er restaurant Olé Lola Tasca & chill et besøg værd. Her har man med succes formået at give de traditionelle spanske tapas et moderne twist, og brugen af de lokale råvarer giver maden en autentisk smag.

Desuden kan den typiske spanske restaurant og øl-hus Los Gatos (kattene) nævnes, da den i sig selv er et kulturelt tilløbsstykke. Navnet kommer nemlig af, at mennesker fra Madrid kaldes gatos, eftersigende opkaldt efter en modig soldat, som skulle have bevæget sig hurtigt som en kat over murene, da erobringen af byen fandt sted.

Rejsebureauer med storbyferier til Madrid

  • Billige storbyferier med Escapeaway
  • Billige storbyferier med SOLFAKTOR
  • Billige storbyferier med Spies
  • Billige storbyferier med TripX

Populære storbyer i Sydeuropa

Find rejsen til Madrid her

Find inspiration til Madrid her

Læs mere om Madrid på vores blog