Lækker campingferie i Italien

Lækker campingferie i Italien

Travelmarket

Lige ned til Adriaterhavets tempererede vand ligger en af Europas absolut mest luksuriøse campingpladser. Flere af de førende europæiske campingorganisationer (f.eks. ADAC) har kåret pladsen til Europas bedste. 10 dage fløj af sted med lige præcis de oplevelser og aktiviteter, som en ferie bør indeholde.

Totalcamping

Ca. 100 km syd for Venedig ligger Camping Bungalow Park Tahiti, og det er der, vi svinger til venstre og kører vores vogntog lige ind på en campingplads, der kan gå under begrebet “totalcamping”. Det vil sige, at vi egentlig ikke behøver at forlade pladsen i den tid, ferien varer, for her er alt.
Med alt menes for det første toilet-, bad-, vaske- og køkkenfaciliteter af meget høj standard. Der bliver f.eks. gjort rent tre gange om dagen.
Standpladser er opdelt i fem kategorier. Standard på alle pladser er elektricitet (10 Amp.) og satellit TV, men de bedste pladser er bl.a. 100 m2 store med græs og har selvstændige små facilitetshuse med bad og toilet.

For det andet er det en campingplads med et aktivitetsanlæg for alle aldre og temperamenter. Sportsanlæg med tennisbaner, fitness, boldbaner og svømmebassin. Hvis sandstranden ikke er god nok, er det kæmpe vandland med både vilde rutschebaner og idylliske daseområder, hvor du bl.a. kan få massage, inden for få minutters gang, lige meget hvor du bor på pladsen. For de helt unge er der indrettet et specielt ungdomsområde med diskoteker og internetcafé.
For de helt små er der miniland med bl.a. legeplads. Til både små og store er der i øvrigt et spækket aktivitetsprogram med både mountainbike og ture i området. Så når italienerne har opfundet begrebet totalcamping, mener de en campingplads med alle former for serviceanlæg og aktiviteter. Der skal ikke mangle noget.

Vi kom tæt på fuglene

Campingpladsen ligger lige syd for den store Deltapark, hvor mange af Po-flodens bifloder udløber. Vandet er en blanding af fersk flodvand og saltvand fra Adriaterhavet, og denne sammensætningen giver et spændende og meget varieret flora og fauna.

Hver dag arrangeres der ture med båd til det labyrintlignende kanalsystem eller ture på cykler på de mange diger.
Vi tog med båden og nød hele dagen under blå himmel bland mange forskelligartede fugle, ligesom den engelsktalende guide fortalte om områdets mangeårige fisketraditioner.
Der er på ingen måde gået en ornitolog tabt i mig, men det gjorde alligevel et stort indtryk at se så mange forskellige fugle så tæt på.
Husk bøllehat eller kasket mod solen, solcreme og masser af vand.

Comacchios danske relationer

En af Danmarks største krigshelte Anders Lassen, der faldt natten til den 9. april 1945, ligger begravet på krigskirkegården lige uden for Argenta. Han gjorde tjeneste under det engelske flag og ledede slaget omkring befrielsen af Comacchio. En strategisk vigtig by for de allierede i slutningen af 2. Verdenskrig. Opgaven blev i den grad vanskeliggjort af den lave vandstand i deltaet omkring byen, men med hjælp fra de lokale fiskere og deres specielle fladbundede både, kom Anders Lassen og hans mænd i position til at kunne befri den smukke by.
Comacchio ligger ca. en halv times kørsel fra campingpladsen, men er en lille perle, som ikke mange besøger, og det er synd.

I dag gå livet sin gode gang i den lille kanalby, hvor lokale mænd hygger med espresso og avis på stamcafeen, mens kvinderne gør dagens indkøb på små markeder. Ål fra deltaet er en af hovedingredienserne på hverdagens menukort.

Fisken, der tager flere timer at spise

Og det fik også os til at gå ind på en af de små, hyggelige restauranter for at spise frokost.
Når nu vi siger frokost, så tænker vi normalt på et hurtigt stykke brød midt på dagen, men her har italienerne virkelig forstået at nyde livet. Det tog ikke mindre en 2½ time at indtage dagens midterste måltid, som bestod af fire retter mad.
Vi startede med en lækker antipasta, efterfulgt at en endnu mere velsmagende pastaret med alt godt fra havet. Hovedretten så at sige blev et orgie af blæksprutter, skaldyr, fladfisk og masser af ål. Ålen er absolut områdets specialitet og fanges i deltaet efter metoder, der er mange hundrede år gamle. Ålen har i øvrigt en hel karakteristisk smag og kan på ingen måde sammenlignes med den ål, vi spiser her hjemme.
Til alle retter spises det særprægede snoede brød: coppia.

Ren afslapning

Nu egner vi os generelt ikke til at ligge på stranden. Vi har ofte tænkt på, om det er et gen, vi mangler. Men alligevel brugte vi den sidste dag på stranden. Du behøver nemlig ikke ligge på ryggen for at være på stranden. Vi slappede af med en tur på vandscooteren og en god gang beachvolley sammen med andre strandgæster. Det blev i øvrigt til et opgør mellem et rent dansk og et internationalt hold, og vi vandt. En perfekt afslutning på en oplevelsesrig uge.

Det er variationen af muligheder, der gør, at området er ideelt for campingfamilier. Uanset alder og interesse, er der noget for en hver smag. Afslapning, god mad, fuld fart, spændende kultur, smuk natur i campingomgivelser af meget høj standard. Som campist kan man ikke finde noget at klage over!

Mere information

Campingpladsens hjemmeside er Camping Tahiti.
Her finder du også en side på dansk.

Spar penge

I månederne maj, juni og september giver campingpladsen rabat på standpladser, udlejningscampingvogne og hytter.

Teksten er oprindeligt skrevet af Anne-Vibeke Isaksen (Dansk Camping Union)

Fotos:
Topfoto © istockphoto / bluejayphotoSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.