Et rustikt hus omgivet af høje cypresser på en tør slette med en snoet vej.

Skønne Toscana – Bliv inspireret og find en billig rejse

Kenneth Karl Nielsen
Den skønne Toscana region i den nordlige del af støvlelandet er gennem de seneste 2-3 år for alvor blevet opdaget af de danske turister, der kommer for den flotte afvekslende natur, berømte vindistrikter, dejlige sandstrande og ikke mindst fantastiske byer.

TOSCANAS BYER

Fra nord til syd byder Toscanas byer på store oplevelser. Pisa og Firenze er imponerende, men har ofte mange turister. Andre byer er mindre besøgt, men har lige imponerende på deres egen måde.

I Travelmarkets rejsesøgemaskiner kan du sammenligne priser på rejser til Toscana fra hundredvis af flyselskaber og rejsebureauer:

Læs også: Hvad koster flybilletter til Italien?

Firenze

Renæssancebyen Firenze byder på alt hvad man kan ønske sig af imponerende arkitektur, uforglemmelige kunstoplevelser, store kirker og grandiøse paladser.

En historisk bro spænder over en flod i en by med farverige bygninger og grønne områder, baggrunden prydes af bjerge under en skydækket solnedgang.Bevæger du på en tur gennem de snævre gyder, møder du venlige toscanere, kaffeduft og et væld af butikker.

Pisa

Pisa er mest kendt for sit skævende tårn (som blev åbnet for besøg i 2001), som står på Campo dei Miracoli med domkirken, som helt sikkert er et besøg værd.

Går du en tur gennem byen, bør du tage et smut forbi Arno-floden og besøge nogle af de mange butikker.

Siena

Er du til middelalderstemning, bør et besøg i skønne Toscana inkludere et besøg i Siena, i modsætning til andre har den nemlig ikke mistet sin charme.

Gå en tur på de smalle stejle gader, kig på de gamle huse – så er det let at forestille sig tiden skifte omkring sig.

Andre byer

Lucca og Arezzo

To mere oversete byer er Lucca og Arezzo – begge byer er meget skønne.

Her er meget at se, men en vandretur gennem byerne er en seværdighed i sig selv. Den prisbelønnede film “Livet er smukt er optaget” er optaget i Arezzo.

Volterra, San Gimignano og andre mindre byer

Blandt områdets mindre byer findes flere betagende middelalderbyer.

To af de mest kendte er Volterra og San Gimignano. Volterra er kendt for sin imponerende bymur og flotte paladser og San Gimignano er kendt for sine mange tårne.

LANDSKABET i TOSCANA

En landejendom omgivet af træer på en bakketop, omkranset af grønne marker og med bjerglandskab og tågedis i baggrunden.

Toscanas landskab er kendt for at være afvekslende og fascinerende. Her er flotte kyster, bjerge, floder, søer, bakker blandet i en overraskende stor variation.

Chiantiregionens bakker er fyldt med vinranker og oliventræer afbrudt af egeskov og rækker af egnens karakteristiske Cypresstræer.

Kysten varierer fra barske klipper til indbydende strande – flotte laguner og særegne kystbyer. Bjergene strækker sig mod himlen i mere end 2000 meters højde med bøge- og fyrreskove i et lys, der skifter efter årstiden.

Vil du vide mere om skønne Toscana?

– så tjek nedenstående links:

Clubi
Florence Cityguide
ChiantiNet
The Official Site of the Tuscan Region

Fotos:
Foto © istockphoto / Lisa-Blue
Firenze © istockphoto / sborisov
Toscanas landskaber © istockphoto / sborisov

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.