Badende mennesker på en lavvandet strand med bølger, sol og klar blå himmel.

8 strande i Nordøstitalien

Kenneth Karl Nielsen
Når danskerne tager på ferie i Italien, er det i størstedelen af tilfældene Adriaterhavets strande der bliver besøgt. I særdeleshed strandene i den nordøstlige del af Italien, fra nord til syd hedder de:
Bibione, Caorle, Ereclea Mare, Lido de Jesolo, Litorale del Cavallino, Lido de Venezia, Chioggia, Sottomarina, Rosolina Mare og Albarella – alle placeret i Italiens Venetoregion. Her skriver vi om otte strande i Nordøstitalien.

Find ferieboliger i Italien her.

Bibione
Stranden ved Bibione er kendt som strandenes strand, og det er der flere grunde til. Stranden er 8 kilometer lang, og omgivet af fyrretræer. Standens bredde svinger mellem 250 og 450 meter, og hele stranden er dækket af solen hele dagen. Hvadenten man er barn eller voksen er der gode muligheder for at dyrke sport, for eksempel kan man få undervisning i surfing, sejling og andre vandsportsgrene.

Caorle
Caorle tilbyder sine besøgende tre forskellige strande. I alt har Caorle 15 kilometer gyldne strande, hvor alle strande har et højt serviceniveau med liggestole, parasoller samt omklædnings- og brusemuligheder.

Ereclea Mare
Ereclea Mares strand er placeret lige på den anden side af en fyrreskov, den flotte gyldne strand strækker sig over tre kilometer, hvor små buske stikker op som på et maleri. Kombinationen af strand og vegatation gør denne strand til en stor naturmæssig oplevelse, og er desuden en dejlig familiestrand.

Lido de Jesolo
Stranden ved Lido de Jesolo består af 15 kilometer fint sand kun afbrudt af de mange karakteristiske moler, der bryder havets bølger. Strandens utallige parasoller og kiosker vidner om et højt serviceniveau, der muliggør drømmen om den “rigtige” strandferie.

Litorale de Cavallino
Kigger du efter 15 kilometers sandstrand med lavt vand og med mulighed for at søge skygge under kølige fyrretræer, er Litorale de Cavallino måske stedet. Et godt sted for børn og voksne i alle aldre, hvor stranden kombineres med en flot naturoplevelse.

Lido de Venezia
“Lidoen” er med sine 12 kilometers længde den længste af en række strande, der adskiller lagunen ved Venedig fra Adriaterhavet. Stranden bliver specielt godt passet, og har et dejligt behageligt klima. Da antallet af badehytter er begrænset, er der en naturlig besøgsbegrænsning, hvilket betyder at her normalt er stille og roligt.

Chioggia E Sottomarina
Sottomarinastranden som er cirka 10 kilometer lang og op til 30 meter bred er berømt for sit fine sand og den kølige vind, der konstant køler stranden. Den brede strandkant gør stranden idéel til lange gåture, barneleg og rent afslapning.

Rosolina Mare
Placeret i et attraktivt miljø ligger denne 12 kilometer lange strand med sit fine sand mellem Adriaterhavet og Po-deltaet. Imponerende skinnende og rent sand og gennemsigtigt blåt vand gør stranden til et dejligt mix mellem sol, hav og natur.

Husk til sidst, at Venetoregionen er meget mere end strande – forlader du dit domicil ved standen kan du inden for ganske kort tid opleve; bjerge, rullende bakkelandskaber, søer, parker og ikke mindst regionens fantastiske hovedby Venedig.

Find en billig rejse til Italien
Lav en søgning, og sammenlign tilbud på billige rejser til Italien.

Fotos:
Foto © istockphoto / Axel Ellerhorst

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.