En gylden mark ved solnedgang med en landevej, der fører til et hus flankeret af cypresser.

Rejseguide til Italien

Verdens mest interessante støvle må hedde Italien. De romerske ruiner, den flotte arkitektur og de mange kendte kunstværker kan tilfredsstille kulturturisten, mens strande, søer, mode og modeller kan friste andre rejsende. Der er gode muligheder for cykling, skiløb og vandring for den aktive rejsende, og så er det for øvrigt i Italien, at du kan være tilskuer til en af verdens bedste fodboldligaer. Og hvis man bliver mættet af oplevelser, kan sulten stilles af et originalt, verdenskendt og suverænt menu- og vinkort.

Fakta


  • Repubblica Italiana

  • Rom (2.600.000)

  • 301.320 km2

  • Italiensk og en mængde dialekter, deriblandt tysk, slovensk og fransk

  • Romersk katolsk

  • 57.600.000

  • Republik

  • Det støvleformede Italien i Sydeuropa er hægtet på Europa ved den nordlige del af landet. Alperne i nord adskiller Italien fra Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien. Landet er i høj grad præget af høje bjerge, der er fremragende til skisport. Yderligere finder man store lavlandsområder med en del beplantning og en masse øer, heriblandt Sicilien udfor den sydlige kyststrækning.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Italien kan besøges hele året rundt. Om sommeren lokker strandene, og om vinteren er det skisportsstederne, der er mest populære. Hvis man både vil nyde godt af solen, gode badestrande og sneklædte bjergtinder, kan Italien byde på begge dele i sommermånederne, da de højeste bjerge giver snegaranti.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Valutaen er Euro.
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Internettet er indtil videre kun nået til de større byer i Italien, mens mindre byer må nøjes med få og træge internetforbindelser. For turister og internetsøgende virker Norditalien dog mere teknologisk udviklet end Syditalien.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Italien skal du ringe på følgende numre:
Ambulance: (113)
Brandvæsen: (115)
Politi: (112)

Drikkepenge

Du behøver ikke at give drikkepenge i Italien, men vil man gerne give drikkepenge kan man give et mindre beløb.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Italien.

Vægt og mål

I Italien benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter
Rumindhold: liter

Fotografering

Spørg altid inden du tager billeder af folk. Specielt i det sydlige Italien er de lokale endnu ikke vant til at være et objekt for turisters kameralinser. Yderligere skal man være påpasselig med at fotografere i religiøse bygninger.

Drikkevand

Som hovedregel kan man drikke vandet i Italien. Hvis vandet er udrikkeligt, vil man finde den advarende tekst “acqua non potable”. Italienerne selv holder sig til det billige bjergvand på flaske, der sælges over alt.

Elektricitet

I Italien benytter man følgende strømkilde:
220 volts AC, 50Hz

Opførsel

Besøger man Sankt Peters kirken i Rom, skal man have tildækkede ben. Hvis man ikke har det, bliver man ikke lukket ind i kirken. Denne regel gælder i øvrigt for en stor del af Italiens kirker og hellige områder.

Åbningstider

Kontorer har åbent fra 8.00/9.00 til 13.00 og fra 15.00 til 18.00/19.00 (mandag-fredag), nogle områder har dog adopteret den nordeuropæiske model med åbningstider fra 9.00 til 17.00 uden siesta.Butikker har åbent fra 8.30/9.00 til 13.00 og fra 15.30 til 19.00/20.00 (mandag-fredag), nogle store supermarkeder har åbent hele dagen, ligesom en del butikker har åbent lørdag.

Mad og drikke

Det er blevet sagt om Italiens madkultur, at den er verdens mest kendte. Sandheden i dette udsagn kan diskuteres med en franskmand. Men faktum er, at det ikke vil overraske mange, at Italiens hovedretter er pizza og pasta.
Hvad der eventuelt er mindre kendt, er Italiens formidable vine. Heriblandt kan også nævnes Lambrusco, der kun kan produceres med den rigtige smag i sit hjemland.

Forhold for handicappede

Italien er ikke specielt handicapvenligt, men efterhånden har flere bygninger dog fået faciliteter til handicappede, ligesom flere rejsebureauer arrangerer rejser for handicappede i Italien.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Hellig Tre Kongers dag, 6. januar
Italiens befrielsesdag, 25. april
Arbejdernes dag, 1. maj
Marias optagelse i Himlen, 15. august
Allehelgensdag, 1. november
Feast of the assumption Conception, 8. december
Juledag, 25. december
Feast of Santo Stefano, 26. december

Overnatning / Hotel

Camping

Camping er meget populært i Italien, og der findes et utal af campingpladser fordelt over hele landet. På helt store campingpladser er det muligt at leje et telt eller en campingvogn.

Hoteller

Der findes rigtig mange hoteller i Italien, næsten alle byer har indtil flere af slagsen. Hotellerne er klassificeret fra en til fem stjerner, så det er muligt at finde alt fra luksushoteller til små billige værelser med bad. Det er ofte en fordel at booke et hotelværelse hjemmefra, da efterspørgslen er stor.

Vandrehjem

Man finder en del vandrerhjem/hostels i Italien. De findes i næsten alle områder og er en god og billig måde at overnatte.

Andre overnatningsformer

Langs motorvejene og større veje finder man en del moteller, der lejer værelser ud til en rimelig pris. Yderligere er der en del turistlandsbyer, hvor man kan leje sig ind på et værelse, disse ligger ofte i forbindelse med større turist resorts. Villaer og lejligheder er efterhånden blevet en populær overnatningsmulighed, der giver frihed i form at eget køkken og så videre.

Lokal transport

Fly

Der flyves indenrigs mellem alle større byer i Italien, men det er forholdsvist dyrt at flyve indenrigs i landet.
Book flybilletter her.

Bus

Der er gode busforbindelser i Italien. Der kører busser mellem alle større og mellemstore byer, det er billigt at køre med bus, men ikke altid lige hurtigt.

Tog

Der er et godt udbygget tognet, der dækker stort set hele landet. Det er billigt at køre med tog, og man kan købe et togpas, der betyder, at man kan stå af og på efter behov.

Taxi

Der kører taxier i alle byer i Italien. Det er nemt at hyre en taxi på gaden.

Billeje

Der er biludlejningsfirmaer i næsten alle byer. Der er store internationale firmaer og små lokale firmaer. Man skal være opmærksom på, at italienerne ikke altid kører helt forsvarligt i trafikken, og man skal passe meget på.

Har du fået lyst til at rejse til Italien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud