Billig transfer og transport på rejsen

8 tips til, hvordan du vælger transfer og transport på ferien

Ole Stouby
Er du i tvivl om, hvilken transportform du skal vælge, når du ankommer til rejsemålet? Måske du også har brug for at blive transporteret rundt, mens du er på ferie. Her får du otte tips til, hvordan du finder den billigste transport på ferien.

1. Har du det bedst med, at hele din charterferie er arrangeret for dig?
Skal du på charterferie, tilbyder alle charterselskaber transfer fra lufthavnen til hotellet, men det koster oftest et tillæg.

transport fra lufthavnenDet er en mulighed, som du bør overveje, hvis du føler dig mest tryg ved, at alt er arrangeret samlet og betalt på forhånd.

2. Skal du arrangere din transport hjemmefra eller på ferien?
Vælger du at rejse på egen hånd, er der forskellige transportmuligheder, du kan benytte dig af, og som kan variere meget i pris.

Derfor giver det god mening at undersøge mulighederne og eventuelt booke din transport fra lufthavnen til hotellet hjemmefra.

3. Skal du vælge bus, tog eller taxi til hotellet?
Hvis du har mulighed for at tage en bus eller et tog til hotellet, er det ofte billigere end taxa. Mange lufthavne skriver om mulighederne på deres hjemmeside. Her kan du også se, om det er bedst og billigst at booke din transport hjemmefra.

4. Kan du tjekke transferpriser på internettet?
Du kan tjekke alternative transferpriser hos et af de selskaber, der specialiserer sig i dette. For eksempel HolidayTaxis eller Resorthoppa.

5. Hvad skal du huske, hvis du vælger at køre i taxi på ferien?
Inden afrejsen kan du undersøge priser på taxi på rejsemålet.

transport på ferienNår du ankommer til rejsemålet, skal du alligevel huske at aftale en pris med taxichaufføren, inden I kører. Der nemlig kan være ekstra gebyrer for bagage og weekendkørsel.

6. Hvad skal du overveje, når du kører med offentlig transport på ferien?
Når du skal med offentlig transport rundt på en storbyferie eller du tager på heldagsudflugter, kan det ofte betale sig at købe et heldagskort til metro eller bus.

Men det kan ikke altid betale sig at købe et flerdageskort. Det kan være fristende at købe et ”fri transport i X antal dage”, men det er ikke altid, at det kan svare sig i forhold til at betale for én dag ad gangen, hvis du ender med ikke at benytte kortet alle dage.

7. Hvornår skal du vælge billeje på ferien?
Det kan også være, at det med dit behov for transport bedre kan betale sig at leje en bil og det måske allerede ved ankomsten i lufthavnen. Du kan finde 11 gode råd til, hvordan du finder den billigste og bedste bil på dit feriemål her.

transport på ferien8. Cykl rundt i storbyen – Et billigt alternativ
Flere og flere storbyer såsom London og Paris har et rigtigt godt system, hvor du kan leje cykler rundt i byen. Hvis du følger instruktionerne på dockingstationerne, er det let at leje en cykel. Samtidig er det et billigt og godt alternativ til metro og busser.

Har du brug for flere gode råd til ferien?
Du kan genlæse disse gode råd og mange flere i Travelmarkets gratis e-bog “Sådan får du billigere rejser”. Klik her for at downloade den.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / narvikk
Foto © istockphoto / monkeybusinessimages
Foto © istockphoto / andresr
Foto © istockphoto /Dean MitchellSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.