En ung kvinde sidder ved et bord og bruger en tablet med en kop kaffe ved siden af sig, mens andre mennesker ses i baggrunden.

Mad i lufthavnen og mad på flyet – få sparetips her

Hedda Bremer
Man kan blive helt chokeret over priserne på drikkevarer og mad i lufthavnen og på flyet, når måltider ikke er inkluderet i billetprisen. Madens kvalitet kan desuden variere en del begge steder. Hvis du hjemmefra planlægger, hvad du vil spise i lufthavnen og på flyet, så kan du spare penge og få bedre mad på din rejse.

Sådan undgår du at købe mad i lufthavnen og på flyet

To personer sidder i en lufthavn og spiser fra madkasser, smilende og med rejseinformationstavler i baggrunden.Hvis du har mulighed for at tage en lækker madpakke og lidt snacks med hjemmefra, så sparer du en del penge lige før og på selve flyveturen.

Spis et stort måltid hjemmefra, så du ikke skal blive fristet af alt det, som sælges i lufthavnen.

Sådan sparer du penge på drikkevarer på flyrejsen

Drikkevarer er også noget af det, du kan komme til at bruge mange penge på i en lufthavn. Her er det en god idé at tage en tom vandflaske med. Den du nemlig fylde med vandhanevand, når du er kommet igennem lufthavnens sikkerhedskontrol.
 

Få adgang til lounger i lufthavnen

En mand med briller og hovedtelefoner spiser en sandwich i et fly, mens en kvinde sidder ved siden af og kigger ned.

Rejser du med fly mange gange om året? Og kunne det være skønt med lidt ekstra komfort før flyveturen, ved mellemlandinger og på vej hjem fra lufthavne verden over? Så kan du besøge lufthavnenes lounger.

Der er forskellige adgangsmuligheder i de forskellige lounger verden over. Nogle gange skal du betale for at komme ind. Andre gange får du et antal gratis besøg afhængig af, hvor ofte du flyver.

Hvordan det foregår i den enkelte lounge, afhænger af loungens type eller af hvilket kreditkort, der giver adgang til den specifikke lounge.

Et moderne og lyst caféområde med runde borde og stole i røde og hvide farver samt store, unikke lamper formet som træer.Hvis du har mulighed for det, bør du sørge for at rejse med de samme flyselskaber og tilmelde dig deres frequent flyer ordninger.

En anden mulighed er et Diners Club-kort, som giver adgang til hundredvis af lufthavnslounger verden over.

Og hvad koster et Diners Club kort så?
Et Diners-kort koster fra 495 kort om året. Og det koster cirka 95 kr. pr. loungebesøg – medmindre du har optjent et eller flere gratis besøg.

Men når du først er kommet ind, så er der gratis mad, snacks og drikkevarer i loungen.

Inden du inviterer gæster eller børn med i loungen, bør du tjekke adgangsvilkår og priser for den enkelte lounge. De kan nemlig variere.

Få andre sparetips og gode råd til dine flyrejser her:
Tag kun håndbagage med på storbyferien
Sådan kommer du til at sove bedre på flyet – tips til rejsen

Fotos:
Topfoto © istockphoto / sturti
Medbragt mad i lufthavnen © istockphoto / VladTeodor
Medbragt mad på fly © istockphoto / amriphoto
Mad i lufthavnsloungen © istockphoto / stock_colors

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.