En smilende tjener serverere mad til et par, der sidder ved et bord i en restaurant.

Drikkepenge på ferien – 10 gode råd

Ole Stouby
Når man er afsted på ferie vil de fleste gerne opføre sig pænt og give det rigtige i drikkepenge. Men hvad skal man give i drikkepenge og hvornår skal man give drikkepenge på ferien?

I denne artikel giver vi gode råd om drikkepenge og allernederst finder du et link til en hjemmeside, hvor du finder information, om hvad du skal give i drikkepenge på danskernes mest populære feriemål.

Brug rådene i din guidebog

drikkepenge på ferien

Hvis du har købt en guidebog til din ferie vil den næsten altid indeholde god information om drikkepenge. Læs dette og du er godt forberedt.

Sæt et ekstra beløb af til drikkepenge

Alt afhængigt af rejsetema og rejsemål kan drikkepenge udgøre en større del af budgettet. Er dette tilfældet på dit rejsemål, så læg penge fra og du bliver ikke overrasket under ferien.

Hvis du fx skal på krydstogt og safari, er det vigtigt, at du undersøger, om drikkepenge er inkluderet i rejsens pris.

Læs også: Hvad koster krydstogter? Find svaret her

Giv drikkepenge den dag du ankommer

Hvis du giver drikkepenge den dag du ankommer til dit hotel, så vil personalet ofte gøre lidt ekstra for dig under dit ophold.

Spørg andre om du skal give drikkepenge

Hvis du er i tvivl om du skal give drikkepenge, så forhør dig ved personer, som du kan stole på. Det kan være på hotellet, på et turistkontor eller ved at spørge andre rejsende.

Hold øje med hvad andre gør

Hvornår skal jeg give drikkepenge?

Sidder du på en restaurant og ved du ikke om du skal give drikkepenge, så er det en god idé at kigge på restaurantens andre gæster og se om de giver drikkepenge.

Læs også: Gode restauranter og mad på ferien – få gode tips her

Hav altid drikkepenge parat

Det er en god idé altid at have et par mindre sedler eller lidt mønter klar, som kan bruges til drikkepenge.

Service charge betyder ikke, at du ikke skal give drikkepenge

Selvom en restaurant opkræver et servicecharge, kan det godt være, at det alligevel forventes, at du skal give drikkepenge. Tjek din guidebog eller linket nederst på siden.

Drikkepenge kan være en væsentlig del af lønnen

Måske tænker du, at du ikke har råd til at give drikkepenge. Du bør ofte gøre det alligevel. Mange steder rundt omkring i verden er drikkepenge helt nødvendige, hvis personalet skal have en anstændig løn.

Giv drikkepenge, hvis du er i tvivl

Hvad skal jeg give i drikkepenge?

Er du i tvivl, så spørg ikke, om du skal give drikkepenge på ferien. Mange vil sige nej af høflighedshensyn. Giv i stedet, hvad du finder rimeligt, så giver du næsten altid et godt indtryk.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.