To glade mennesker tager en selfie ved siden af vejskilte, mens de smiler med havet i baggrunden.

Her får du mest ferie for pengene

Hedda Bremer
Selv om du elsker at rejse land og rige rundt, er det ikke altid, at din tegnebog er enig. Derfor kan det være en god hjælp at få tips til fantastiske rejsemål, som også er budgetvenlige. Lonely Planet har lavet en liste over destinationer, hvor du kan få mest ferie for pengene i 2017. Vi har ihvertfald ladet os inspirere!

Her er Lonely Planets top 10 over ”best value”-rejsemål i 2017:
Budgetvenlige rejsemål i 2017
1. Nepal
2. Namibia
3. Porto, Portugal
4. Venedig, Italien
5. Debrecen, Ungarn
6. Belize
7. Marokko
8. Rusland
9. Bellarine Peninsula, Australien
10. Michigan´s Upper Peninsula, USA


 

Nr. 1: Nepal

mest ferie for pengene i 2017 Lonely Planet siger: De sidste år har Nepal blandt andet været plaget af jordskælv og stor mangel på brændstof. Disse ting har gjort det vanskeligt at komme rundt i landet.

Nu er Nepal tilbage som populært rejsemål, også for økonomibevidste rejsende. Her har du adgang til at verdensberømte trekkingruter og storslåede naturoplevelser for langt under 400 kroer om dagen.

Samtidig vil du få en varm velkomst af lokalbefolkningen, som trænger hårdt til penge fra rejsende for at kunne genopbygge Nepals samfund.


Søg efter billige flybilletter til Kathmandu i Nepal her.

Nr. 2: Namibia

Rejse til Namibia Lonely Planet siger:Har du nogensinde tænkt på Namibia som et potentielt rejsemål? 2017 er året, hvor du bør besøge dette fantastiske land. Ikke mindst fordi den namibiske dollar er faldt i værdi de sidste år, og du får god valuta for pengene.

I Namibia står oplevelserne i kø: Ørkenvandring i Etosha National Park, utrolige ture gennem Fish River Canyon og sandsurfing i de mægtige Sossusvlei Dunes.

Prøv at undgå at besøge Namibia i december/januar. Prisen på flybilletter er nemlig højest i den periode.

Det kan ofte betale sig at mellemlande i Johannesburg, og ellers kan du søge efter billige flybilletter til Namibia fra Frankfurt.


Søg efter billige flybilletter til Windhoek i Namibia her.

Nr. 3: Porto, Portugal

Flybilletter til PortoLonely Planet siger: Af en eller anden grund har turisthorderne endu ikke opdaget Portugals næststørste by.

Porto er smukt beliggende ved Rio Douro, har budgetvenlige overnatnings- og spisesteder og gemmer på stemningsfulde vingrotter, hvor du kan få en rundvisning og smage vin til gode priser.

Her kan du udforske spændende museer uden at blive blanket af og køre rundt i byens vintagesporvogne

Du kan også bade ved eller gå tur langs en af de mange flotte strande, som ligger tæt på byen.

Vi anbefaler byens signatur-sandwich Francesinha, som er så stor, at du muligvis ikke behøver at spise mere den dag.

Søg efter billige flybilletter til Portugal her og spændende rejser her.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Portugal?
Læs også: Algarves bedste strande – læs om nogle af Europas skønneste strande
Læs også: Storbyferie i Lissabon – Ti ting du skal se!

Nr. 4: Venedig, Italien

Her får du mest ferie for pengeneLonely Planet siger: Venedig og rimelig bliver som regel ikke nævnt i samme sætning, men alligevel rejser turisterne dertil i hobetal uden at gå konkurs.

Tidligere blev folk rådet til at overnatte i Mestre eller Treviso og tage toget ind til centrum hver dag. Men så gik man glip af hyggelige aftenture og kunne heller ikke opleve stemningen på osterierne (barerne).

Må, nu har tiderne ændret sig, og med tjenester såsom Airbnb kan du bo i selve Venedig til en rimelig penge. På den måde kan du også spare penge ved at lave nogle måltiderne selv, og du slipper for transportudgifter. Benvenuti!

 
Søg efter billige flybilletter til Venedig i Travelmarkets flysøgemaskine.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Italien?

Nr. 5: Debrecen, Ungarn

DebrecenLonely Planet siger: I skyggen af Budapest finder du Debrecen, Ungarns hjerte.

Landets næststørste by har en rig historie, og samtidig kan den give dig moderne impulser i form af en gryende kunstscene og populære festivaler.

Debrecen skiller sig ud med sin beliggenhed på steppeområdet Puszta, som blandt andet huser nationalparken Hortobágy og leder tankene hen på fortidens Ungarn.

 
Søg efter billige flybilletter til Budapest og Debrecen her.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Østeuropa? Find de bedste tilbud her

Nr. 6: Belize

Rejser til BelizeLonely Planet siger: Belize bliver ofte opfattet som en af Mellemamerikas dyreste destinationer, men vi er ikke enige. Her kan du snorkle eller dykke, som om du var i Caribien og se Maya-ruiner såsom Caraco, beliggende i en jungle, som kun kan findes i Mellemamerika.

Afstandene er korte. Landet er nemlig på størrelse med lille Wales. Belize ligger i nærheden af både Mexico og Caribien, og du kan sagtens kombinere en rejse til Mexico med nogle dage i Belize.

I Ambergris Caye ligger de dyre alternativer. Hvis du vil opleve afslappet strandliv, kan det derfor anbefales, at du tager sydover til Placencia eller Hopkins.

Over alt i landet kan du nyde billig og god streetfood. Derfor er det ikke noget problem at spise budgetvenligt.


Søg efter billige flybilletter til Belize her.

Nr. 7: Marokko

Her får du mest ferie for pengeneLonely Planet siger: Stabile og let tilgængelige Marokko tilbyder eksotiske oplevelser til budgetvenlige priser. Landet er derfor et godt alternativ når du vil opleve en helt anden kultur, men ikke vil rejse for langt.

Marrakesh er stadig et must og har flere overnatningsmuligheder end nogensinde. Essaouira bliver mere og mere populær, og havnebyen Tangier er på fuld fart frem med sine nye hoteller og store byggeprojekter.
 


Søg efter billige flybilletter til Marokko her, charterrejser til Marokko her.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Afrika? Tjek flypriser til 14 populære lande i Afrika
Læs også: Billige 4-stjernede All Inclusive rejser til Marokko – lavprisoversigt

Nr. 8: Rusland

Rejse til RuslandLonely Planet siger: Flere og flere rejsende vælger Rusland som ferieland, og selv om hoteller i fx Moskva ikke ligefrem er superbillige, er der gode grunde til at tage en ruslandstur i 2017. Ikke mindst er Rusland et meget billigt land at feriere i – når du først har betalt for overnatningen.

Hvis du altid har drømt om at opleve en tur med Den transsibiriske jernbane, er det nu du skal gøre det. På grund lavprisselskabernes billige flybilletter til og fra flere af rejsemålene på ruten kan du nøjes med at tage en del af strækningen. Du kan også vælge at besøge spændende
St. Petersburg og lade dig fascinere af den fremmedartede kultur.


Søg efter billige flybilletter til Rusland her.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Østeuropa? Find de bedste tilbud her
Læs også: Storbyferie i Moskva – de bedste rejsetips

Nr. 9: Bellarine Peninsula, Australien

Her får du mest ferie for pengene i 2017Lonely Planet siger: The Bellarine Peninsula har i flere generationer været en populær feriedestination for indbyggerne i Melbourne. Men nu begynder andre rejsende også at få øjnene op for denne halvø i Victoria-regionen.

I tillæg til fantastiske strande og historiske byer såsom Queenscliff og Portarlington, kan rejsemålet skilte med gode surfe-, snorkle- og cyklemuligheder, og attraktioner såsom Jack Rabbit Vineyard og Flying Brick Cider Co.

Et besøg i Bellarine kan fint kombineres med en tur til den legendariske Great Ocean Road.

Søg efter flybilletter til Melbourne her.

Læs også: Rejsebudget til Australien

Nr. 10: Michigan´s Upper Peninsula, USA

Rejse til MichiganLonely Planet siger: The Upper Peninsula of Michigan er et ukendt territorium for de fleste danskere, men dette område byder på smuk natur og små charmerende byer, som ser ud, som om de ikke er blevet ændret de sidste to hundrede år.

Historiske fyrtårn, uendelige strande, nogle af USA’s ældste skovområder og mere end 300 vandfald gør denne halvø til en unik destination. En bonus er, at der stadig er få turister og relativt lave priser.

Tag gerne turen ud til Mackinac Island – en bilfri
10 kvadratkilometer stor ø med fantastiske udsigter og hyggelige små butikker.

Søg efter flybilletter til Chicago og Michigan her.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / swissmediavision
Rejseglad pige © istockphoto / freemixer
Nepal © istockphoto / Easyturn
Namibia © istockphoto / WLDavies
Porto © istockphoto / Peeter Viisimaa
Venedig © istockphoto / Onfokus
Debrecen © istockphoto / AndreyGatash
Belize © istockphoto / Doug Berry
Marokko © istockphoto / Ugurhan Betin
Rusland © istockphoto / AleksandarGeorgiev
Bellarine © Hedda Bremer
Michigan © istockphoto / LembiBuchananSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.