En tavle med udtryk for forskellige spørgsmålsord som "hvem," "hvad," "hvor," og i midten er et stort spørgsmålstegn.

Hvordan finder jeg de billigste flybilletter – og andre spørgsmål om flybilletter

Jessica Heinonen
Hvordan finder jeg de billigste flybilletter? Det kan du læse mere om her, hvor vi svarer på en række spørgsmål om flybilletter.

1. Hvem har de billigste flybilletter?

– Det er umuligt at udpege ét specifikt flyselskab eller rejsebureau, da priserne på flybilletter hele tiden ændrer sig. For at få den bedste oversigt over priser på flybilletter til bestemte destinationer eller over billige flyselskaber og rejsebureauer er det nemmeste at bruge en rejsesøgemaskine, som for eksempel Travelmarket, hvor du får et hurtigt og overskueligt resultat.
Søg efter flybilletter her

2. Hvor er de billigste flybilletter?

– Det er ikke altid de samme flyselskaber og rejsebureauer, der har de billigste flybilletter, fordi prisen på billetterne afhænger af udbud, efterspørgsel og mange andre faktorer. For bedst at kunne sammenligne priser og tilgængelighed er det, som vi nævnte det ovenfor, smarteste at bruge en rejsesøgemaskine.

3. Hvad koster de billigste flybilletter?

– Det spørgsmål er meget svært at svare på. Nogen gange kan du være heldig at falde over flybilletter til nogle få hundrede kroner til storbyer i udlandet, mens du andre gange må betale meget mere for den samme strækning. Desuden er det jo også sådan, at mange flyselskaber er begyndt at tage sig ekstra betalt for for eksempel sædevalg, indchecket bagage samt andre tillægsydelser.

4. Hvor er det billigst at flyve hen?

– Det er ofte billigst at flyve korte strækninger, men på længere ruter med meget konkurrence kan du også finde de billige flybilletter. Blandt de billigste korte flyruter fra Danmark kan nævnes London, Gdansk, Budapest, Berlin, Málaga, Alicante, Barcelona, Edinburgh og Antalya. Og på de lange flyruter med god konkurrence kan du komme til New York, Dubai og Bangkok til en ret billig pris.

Se de billigste flybilletter fra København, Billund, Aalborg eller Aarhus

Men det afhænger selvfølgelig også af, hvilken lufthavn du foretrækker at flyve fra. Afhængig af dit lufthavnsvalg kan du her se en top 6-40 med aktuelle billige direkte fly fra:

Københavns lufthavn | Billund lufthavn | Aalborg lufthavn | Aarhus lufthavn

Prisoversigten er opdateret, så du hurtigt kan klikke over i Travelmarkets flysøgemaskine og vælge dine flybilletter. Husk, at hvis datoerne ikke lige passer til dine rejseplaner, kan du klikke på “Vis priser på alternative datoer” og finde de billigste fly i din ferieperiode.

Læs også: Over 50 nye flyruter til ferien | Se de nye direkte ruter til fra din lufthavn

5. Hvor er det billigst at rejse fra?

Mange små spørgsmålstegn på venstre side af en tavle er lig med et stort spørgsmålstegn på højre side, skrevet med kridt af en hånd.

– En flybillet kan være billigere fra én lufthavn end fra en anden lufthavn i samme land. Hvis du har mulighed for at kunne flyve fra mere end en lufthavn, så må du endelig huske at tjekke priserne fra begge lufthavne, for der kan være mange penge at spare, hvis du vælger den rigtige lufthavn.
Alt afhængig af hvor du flyver fra, skal du huske, at omkostninger på transport til og fra lufthavnen samt eventuel parkeringsudgift skal med i din beregning af den endelige pris.

For at få en fuldstændig oversigt over flybilletpriser, kan du vælge at inkludere mere end en afrejselufthavn i din søgning, når du bruger Travelmarkets rejsesøgemaskine.

6. Hvornår skal jeg bestille mine flybilletter?

– Som hovedregel skal du købe din flybillet mindst 6 uger før du skal ud at rejse. Billetterne til en flyafgang er opdelt i flere forskellige ”prisklasser”, og de billigste billetter sættes til salg først. Jo tættere du kommer på afrejsedagen, jo dyrere bliver flybilletterne.
Dog er der undtagelser, som for eksempel når flyselskaberne laver kampagner med billige flybilletter på bestemte ruter. Her kan du være heldig at finde en flybillet til en rigtig god pris, selvom din afrejsedato nærmer sig. Dog kan det være vanskeligt at vide, hvornår kampagnerne løber af stablen, hvilke flyselskaber, der har dem, og hvilke destinationer, der er inkluderet.

7. Hvilke dage og måneder er flybilletterne billigst?

– I Dansk Flyprisindex kan du se, hvor det er billigst at rejse hen på forskellige tidpunkter af året. Indexet viser priserne for flybilletter til 10 europæiske og 10 oversøiske destinationer, og blandt andet kan du se, at de billigste rejser ofte kan findes sidst i januar (uge 4) og sidst i november (uge 48).
Flere undersøgelser viser også, at det ofte er billigst at rejse på tirsdage, mens du helst skal undgå at rejse på fredage og søndage. Ofte kan du spare mange penge ved at flytte din afrejse- eller hjemrejsedag en dag eller to.
Desuden kan det ofte betale sig at vælge afgange, der ligger meget tidligt eller sent på dagen, da de er mindre populære end afgange, som ligger midt på dagen.

Bonusinfo: Da skoleferier og nationale helligdage ikke ligger på samme tidspunkter i Sverige og Tyskland, som de gør i Danmark, kan det godt betale sig for dig at tjekke hvad flybilletterne koster derfra. For eksempel kan en flybillet fra Malmø være billigere end en fra Kastrup, og en flybillet fra Hamborg kan være billigere end en flybillet fra Billund.

8. Kan jeg afbestille mine flybilletter?

En hånd tegner en glødepære med kridt på en tavle.

– De forskellige flyselskaber har forskellige afbestillingsregler, og der findes både særdeles strenge regler og meget mere fleksible regler.
For eksempel kan du altid afbestille eller ændre din flybillet indenfor de første 24 timer efter, at du har købt den hos SAS. Hos Norwegian kan du derimod kun afbestille din billet i de første 4 timer efter købet. Ryanair giver dig ikke pengene tilbage for din flybillet, hvis du fortryder dit køb, men du kan til gengæld få den ændret, hvis du betaler et gebyr for det. Disse regler ændrer sig ofte, så tjek altid reglerne inden du køber din flybillet.

Hvis du har tilkøbt en afbestillingsforsikring sammen med din pågældende rejse, og du desværre må afbestille rejsen på grund af sygdom, kan du få pengene tilbage via forsikringen. I dette tilfælde gælder den bestemte forsikrings regler, og derfor du skal huske at læse den nøje, når du bestiller den. Visse kreditkort har rejseforsikringer med som standard, og disse forsikringer gælder på din rejse, når du har købt din rejse med de pågældende kort.

Du kan læse om alt dette og mere til i vores e-bog, ”Sådan finder du billigere rejser”. Download e-bogen nu, og få flere gode råd om rejser.

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive en kommentar nedenfor, så forsøger vi at svare så godt vi kan og så hurtigt som muligt.

Få mere hjælp til at finde billige flybilletter

Er du på udkig efter billige direkte flybilletter til en skøn storby i Europa eller gode priser på oversøiske flybilletter, og er du fleksibel i forhold til afrejsedatoen? Så kan du bruge disse lavprisoversigter til at finde billige flybilletter til en lang række af de populæreste storbyer.

Du kan også selv søge efter billige flybilletter i Travelmarkets flysøgemaskine lige her.

Pakkerejse med fly og hotel

Hvis du gerne vil købe en pakkerejse med fly og hotel, kan du lave en søgning i Travelmarkets søgemaskine med pakkerejser og charterrejser.

Hoteller

Hvis du hellere vil købe flybilletter og hotel separat, kan du finde dit hotel her.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Lav selv en søgning efter flybilletter her.

Tjek også: Sådan får du billige flybilletter – Se vores video med de seks bedste tips

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.