Den canadiske natur er utrolig smuk

Verdens største lande | Og hvorfor du skal rejse til dem

Kenneth Karl Nielsen
Verdens største lande byder også på nogle af verdens største rejseoplevelser. Men hvor store er landene, og hvad kan du opleve i dem? Det kan du læse om i denne artikel.

1. Rusland (17.098.242 km2 (uden Krim) / 398 gange større end Danmark)

Den Røde Plads i Moskva
Blandt verdens største lande er Rusland klart verdens største, og landet spænder da også over to verdensdele. Vest for Uralbjergene er Rusland europæisk, og øst for Uralbjergene er Rusland asiatisk.

Rejser til Rusland er selvfølgelig suspenderet på ubestemt tid.

2. Canada (9.984.670 km2 / 232 gange større end Danmark)

Verdens næststørste land er Canada, der dermed også er det største land i Nordamerika og det største land i “den vestlige del af verden”. Hele 9% af Canadas areal er søer, og uden søerne ville USA faktisk have taget 2-pladsen på listen.

Canadas kystlinje er verdens længste, og verdens længste landegrænse med USA. En del af grænsen er det berømte vandfald Niagara Falls.

De fleste der besøger Canada, tager til landet for at opleve landets fantastiske natur. I Canadas nationalparker kan du for eksempel opleve høje bjerge, rigt dyreliv og varme kilder.

En god måde at opleve Canada på er på kør selv-ferie – eventuelt i autocamper.

Flybilletter til Canada 
 

3. USA (9.629.091 km2 / 229 gange større end Danmark)

Frihedsgudinden i New York
USA er et land, som vi alle kender for utallige film og nyheder. USA er det tredjestørste land i verden – dette både målt på areal og antal indbyggere. USA består af 50 forskellige stater: De 48 på det store fastland, Hawaii i Stillehavet samt Alaska, der ligger nord for Canada.

Vil du gerne opleve USA? Tage på en kør selv-ferie på tværs af USA? Se nogle af de ikoniske storbyer? Nyde strandlivet ved øst-, vest- eller sydkysten? Eller måske noget helt andet, så kan du finde din rejse her på Travelmarket.

Flybilletter til USA 
 

4. Kina (9.598.093 km2 / 223 gange større end Danmark)

Den Kinesiske Mur
Landet med den største befolkning i verden – og her bor knap 1,4 milliarder mennesker! Kina er det største land, hvor hele landet ligger i Asien. Kinas to længste grænser er til Mongoliet og Rusland.

Kina kan opleves på mange forskellige måder. Der findes mange rundrejser, der tager dig til Kinas største seværdigheder, men du kan også arrangere din rejse selv og rejse rundt i landet.

En alternativ måde at tage til Kina på er at komme med den Transmongolske Jernbane fra Moskva.

Flybilletter til Kina 
 

5. Brasilien (8.515.770 km2 / 198 gange større end Danmark)

Christ, The Redeemer ser ud over Rio de Janeiro
Når man siger Brasilien, så er der normalt 4 ting, som de fleste tænker på: Karnevallet i Rio, Amazonas, strandene Copacabana og Ipanema – og sidst men ikke mindst landets fodboldlandshold.

Brasilien er det største land i Sydamerika og dækker næsten halvdelen af denne verdensdel. Brasilien er desuden det eneste land i Sydamerika, hvor der tales portugisisk.

Mange besøgende tager til Brasilien for at opleve Amazonas-skoven og sejle på Amazonfloden, der er verdens vandrigeste flod. Andre besøger hovedstaden for at slikke sol og bade på hovedstadens fantastiske strande.

Hvis du virkelig vil opleve noget specielt, så skal du besøge Rio, når der er karneval. Det er en gigantisk fest!

Flybilletter til Brasilien 
 

6. Australien (7.741.220 km2 / 180 gange større end Danmark)

Pas på kænguruerne i den australske outback
Verdens sjettestørste land er Australien – et sted, som der er rigtigt mange, der har på toppen af deres “bucketlister”.

Nogle siger, at Australien også er en verdensdel. Dette er ikke helt rigtigt, da verdensdelen hedder Oceanien, som foruden Australien også tæller New Zealand og en række mindre østater.

Australien er et fantastisk land at besøge, og byder blandt andet på fantastisk snorkling og dykning ved Great Barrier Reef, Uluru (Ayers Rock) midt i den røde ørken og Jørn Utzons operahus i Sydney.

Flybilletter til Australien 
 

7. Indien (3.287.259 km2 / 79 gange større end Danmark)

Morgenmad med udsigt over Taj Mahal
Indien er det syvendestørste land i verden, og er landet med den næststørste befolkning. Mod nord i Indien finder man høje bjergtoppe i Himalaya, og mod syd finder man varme tropestrande.

Indien er opdelt i 29 forskellige delstater, der hver især har deres egen hovedstad, egne særpræg og alle sammen er næsten større end Danmark.

Indien er et vildt, farverigt, fantastiskt og overvældende land at besøge. Hovedstaden Delhi byder på paladser og templer, Goa på skønne strande, Varanasi på den hellige Gangesflod, Rajahstan på konger og maharajaer, Agra på verdenskendte Taj Mahal og resten af Indien på adskillige andre oplevelser.

Flybilletter til Indien 
 

8. Argentina (2.780.400 km2 / 65 gange større end Danmark)

Argentinske fodboldfans fejre sejeren
Argentina er det næststørste land i Sydamerika og det ottendestørste land i verden. Landet er desuden det største spansktalende land i verden. Argentina har grænser til Chile, Paraguay, Brasilien og Uruguay.

I Argentina finder du tropisk varme og arktisk kulde. I Argentina kan du se verdens største vandfald og Sydamerikas højeste bjerg. Argentina er tangoens hjemland, og et land hvor du kan få fantastiske oksekødsbøffer og dejlige lokale vine.

Flybilletter til Argentina 
 

9. Kasakhstan (2.724.902 km2 / 63 gange større end Danmark)

Almaty søen i Kasakhstan
Kasakhstan er uden tvivl det mindst kendte land på listen over verdens største lande. Landet opstod i 1991, da det blev uafhængigt af Sovjetunionen. Kasakhstan grænser op til Kina mod nord, Kina mod øst og Uzbekistan, Turkmenistan og Kirgisistan med syd.

Selv om flere og flere turister besøger Kasakhstan, så er der relativt få turister i landet. Måske skal du være en af de første?

Flybilletter til Kasakhstan 
 

10. Algeriet ( 2.381.740 km2 / 55 gange større end Danmark)

Når man kigger på kortet over Afrika, så tænker man ikke lige på, at Algeriet er kontinentets største land. Algeriets nordlige kyst vender ud mod Middelhavet og Spanien. Mod syd i Algeriet finder man Sahara-ørkenen og grænser til landene Mauretanien, Mali, Niger og Libyen.

Situationen i Algeriet er ustabil, så tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning, når du skal planlægge din rejse.

Flybilletter til Algeriet 
 

Danmark er nogle gange nr. 12 på listen over Verdens største lande

På nogle optællinger er Danmark faktisk det 12.-største land i verden. Det bliver vi, hvis man tager Grønland med, når man skal finde Danmarks størrelse. Tager man ikke Grønland er, så ligger Danmark helt nede på 130-pladsen.

Flybilletter til Grønland 
 

Hvor mange lande er der i verden?

Man skulle ikke tro det, men der er faktisk ikke en bestemt måde at opgøre alle verdens lande på. Nogle siger, at lande skal være optaget i FN for at være lande. Andre bruger andre metoder.

Ifølge FN er der 195 lande i verden, hvor 193 er medlemmer af FN. De sidste to lande er Vatikanstaten, der er et anerkendt land af FN, men som ikke er medlem. Palæstina er ikke anerkendt, men har såkaldt observatørstatus siden 2012.

Cookøerne, Niue, Taiwan, Vestsahara og Kosovo er steder, som mange mener er lande, men som ikke er anerkendt af FN.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / jmatkins
Moskva © istockphoto / mikie11
New York © istockphoto / Jan Hanus
Kina © istockphoto / jarnogz
Indien © istockphoto / pikoso
Brasilien © istockphoto / Barichivich
Australien © istockphoto / Jarrod Boord
Argentina © istockphoto / Jose Wilson Araujo
Kasakhstan © istockphoto / vitmark


 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.