En person slapper af i en hængekøje mellem to palmer på en tropestrand med klart blåt vand.

Afbudsrejser til Dansk Vestindien

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Dansk Vestindien

Er afbudsrejser til Dansk Vestindien populære?

Ja, afbudsrejser til Dansk Vestindien er populære. Vores brugere giver Dansk Vestindien 4,6 ud af 5 stjerner.

Bedøm rejsemål (72 bedømmelser)
4.6

Find en billig afbudsrejse til Dansk Vestindien

Sommer, solskin, varme, et rigt kulturliv, paradisiske strande og en pragtfuld natur – dette venter dig, når du tager på ferie i Dansk Vestindien. De tre øer er et spændende bekendtskab for os danskere, da de var i dansk besiddelse i mere end 160 år, hvilket stadig ses flere steder på øerne i dag.

Dansk Vestindien – de gamle, danske koloniøer

Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix var som sagt danske fra 1754 til 1917, hvor den danske regering solgte øerne til USA. Inden da drev danskerne sukkerplantager på øerne, og mange af de gamle sukkermøller og andre plantagebygninger ses her stadig rundt omkring.
Én af de frygtelige bagsider ved sukkerproduktionen var, at det hårde arbejde blev udført af slaver, som blev hentet hertil fra Afrika. I dag er de afrikanske slavers efterkommere blevet en naturlig del af øernes befolkning, og når du kommer hertil som feriegæst, bliver du mødt med varme, oprigtige velkomsthilsner af de smukke og storsmilende mennesker.

Sankt Thomas – den levende ø med de mange muligheder

Store krydstogtsskibe lægger dagligt til ved Sankt Thomas, der må betegnes som værende den mest feriegæstmindede af de tre vestindiske øer.
Øens største by, Charlotte Amalie, er et pulserende og aktivt sted med sin vigtige havn, der har sikret Sankt Thomas indtægter ved både krydstogstgæster og handel med det store udland.
Men der er heller ikke noget at sige til, at Sankt Thomas er en populær feriedestination, for med sin spektakulære, bjerg- og vulkanrige natur, sit turkise havvand, samt laguner med stille briser og solopvarmet sand, er her bare altoverskyggende pragtfuldt!
Det er en rigtig god idé at leje kajakker, tage på fiske, dykker- eller snorklingsture, eller på ture rundt på øen, når du er her på en billig afbudsrejse. Her er så meget at se og opleve, både smukke naturoplevelser og sjove aktiviteter for alle aldre.
Charlotte Amalie byder på glimrende forretninger og små butikker, på fine museer og lokale gallerier, og smukke huse i alverdens farver. Og så finder du oveni købet nogle af Dansk Vestindiens bedste restauranter, caféer og barer her i byen og rundt om på Sankt Thomas.

Sankt Jan (Saint John) – en lille, grøn og fredelig ø

Øen Sankt Jan (eller på engelsk Saint John) er den mindste af de vestindiske øer. Sankt Jan er den grønneste af de tre øer med sine store, skovfyldte nationalparker. Her er det helt oplagt at vandre lange ture mellem frodige træer, smukke planter og paradisiske blomster, gå forbi gamle ruiner efter tidligere tiders sukkerproduktion, hvor store sommerfugle flagrer rundt, og hvor du kan se dyr og fugle i alverdens farver og former.
Sankt Jan er også hjemsted for de mest uimodståelige strande med kridhvidt sand, svajende palmer og krystalklart, varmt havvand, hvor der er glimrende muligheder for at snorkle direkte fra kysten. Du kan opleve farvestrålende fisk i alle regnbuens farver, søstjerner, søpindsvin og koraller, og er du særligt heldig, kan du se de store, elegante hvalhajer og havskildpadder, der stille svømmer rundt imellem øerne.
For at beskytte øens smukke natur mest muligt er der reguleringer på, hvor meget der må bygges af hoteller og huse på øen. Derfor er her ikke overrendt af feriestemte gæster, men derimod er her god plads til økoturisme og mere primitive former for overnatning.
De to små byområder, Coral Bay og Cruz Bay, er glimrende steder at besøge. Her er den fredeligste stemning af caribisk øliv krydret med vuggende reggae-rytmer, glimrende restauranter, forretninger og markeder, hvor du blandt andet kan købe flettede kurve, der bliver håndlavet af lokale hænder.

Sankt Croix – den store, smukke og meget spændende ø

Store Sankt Croix er den sydligst beliggende af de tre vestindiske øer, og det er også den største. Øen er et miks af sukkerplantager, gamle sukkermøller, kolonibygninger og store forter, spændende byliv, regnskov og fantastiske dykkersteder, og her er generelt mere roligt end på Sankt Thomas.
Øens to store byer, Frederiksted og Christiansted, har en levende og behagelig stemning, hvor du kan shoppe, gå på museer, spise lækre middage, prøve sjove aktiviteter og se flotte, gamle huse og smukke bygninger – alt sammen tilføjet farverige blomster, reggae- og calypsomusik og hilsner fra de utroligt venlige, lokale indbyggere. Der er mange historiske bygninger med danske rødder i Frederiksted og Christiansted, blandt andet kan du se den gamle, danske guvernørbolig i Christiansted, og fortet, hvorfra Peter von Scholten frigav øernes slaver, kan du besøge i Frederiksted.
Sankt Croix er ikke helt økonomisk afhængig af turisme, på samme måde som de andre øer er, og det er med til at give øen en helt særlig og tilbagelænet stemning.
Du finder mange, store og fantastiske badestrande på Sankt Croix, hvor du kan solbade i en liggestol, bade og soppe i det varme havvand, eller prøve forskellige, sjove strandaktiviteter. Havet ved Sankt Croix er fyldt med dyre- og fiskeliv, så du får meget for pengene, hvis du lejer snorklemasker eller dykkerudstyr her.

Afbudsrejser All Inclusive

Er det sikkert at rejse til Dansk Vestindien?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Dansk Vestindien, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Dansk Vestindien.

Søg også afbudsrejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Restplasser til Jomfruøyene (USA) | Sista Minuten till Danska Västindiskaöarna