En kvinde nyder udsigten over et klart, blåt hav fra en solrig strand med svømmende personer og en bjergkæde i baggrunden.

Caribien – sådan planlægger du dit krydstogt i Caribien

Annika-Myhre
Hvorfor skal du tage på krydstogt i Caribien? Forestil dig at vågne op til et nyt land stort set hver eneste dag, uden at du behøver pakke dine tasker ud igen og igen. Mellem de forskellige stop har du mulighed for at kaste dig over en lang række aktiviteter ombord eller bare ligge hele dagen lang på soldækket og nyde livet. Her kan du læse om mit krydstogt i Caribien, og hvorfor jeg valgte et cruise med Royal Caribbean.

Min mand og jeg kombinerede det mere og mere populære krydstogtskoncept med en oplevelsesferie i Miami og det øvrige Florida, da vi var på bryllupsrejse. Her får du mine bedste tips, som du kan bruge i din planlægning af et cruise i Caribien.

Hvad er inkluderet i prisen på et krydstogt?

At alt, hvad vi kunne købe eller prøve på krydstogtskibet, var inkluderet i prisen for cruiset, var en sandhed med modifikationer.

Som standard indgik dog, udover kahytten, alle måltider ombord (vi skulle selv betale for specialrestauranterne) de fleste aktiviteter, shows, bådtransfers, træningscenter, drikkevarer samt skatter og afgifter.

Udflugter og drikkevarer var ikke en del af prisen for krydstogtet, bortset fra drikkevarer til måltiderne (saft, vand, mælk og kaffe og te). Der stod dog ofte kander med drikkevand rundt omkring ved barerne.

Der var også mulighed for at tilkøbe drikkevarer på cruiset, både med og uden alkohol.

Det er naturligvis helt op til dig og dem, du er på krydstogt i Caribien med, hvilken form for rejse der passer jer bedst. Læg alle priserne sammen, og vælg så dit cruise efter det.

Læs også: Hvad koster et krydstogt? Find svaret her
Læs også: Overvejer du krydstogt? Her får du gode råd fra tre eksperter

En person holder en mobiltelefon og tager et billede af et krydstogtskib, som ligger til kaj.

Fly og transport til og fra krydstogtshavnen

Som nævnt ovenover valgte vi at bruge tid på et krydstogt i Caribien i forbindelse med vores bryllupsrejse.

Vi boede på hotel i Miami både før og efter vores krydstogt, og vi fik hotellet til at hjælpe os med transporten til og fra havnen, hvor krydstogterne starter og slutter.

Havnen for krydstogter i Miami lå i passende afstand fra hotellet, og taxachaufførerne i området var vante med at køre med passagerer mellem hotellerne og havnen.

Find billige flybilletter til Fort Lauderdale, Miami eller Orlando i Travelmarkets flysøgemaskine.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Florida? – hvornår er det bedst at rejse dertil?

Stop på vores cruise i Caribien

På vores rejse valgte vi en rute med stop i Haiti, Jamaica, Grand Cayman (den største ø af Caymanøerne) og Mexico.

Eftersom resten af vores bryllupsrejse var et oplevelses-roadtrip, hvor vi blandt andet besøgte det nordlige Floridas forlystelsesparker, ville vi have sand mellem tæerne, krystalklart havvand og palmebestrøgne kyster på vores krydstogt. Den oplevelse fik vi på både Haiti (selvom vores korte ophold der var på en strand ejet af Royal Caribbean, totalt afskærmet fra resten af øen), Grand Cayman og i Mexico.

Mit favoritstop var det, vi havde på Grand Cayman. Det var som at komme til et ægte caribisk paradis! Jeg har ikke set mere turkisfarvet vand hverken før eller senere på mine rejser.

I fremtiden vil jeg gerne rejse på krydstogtsferie længere ud i Caribien, for eksempel til de lokkende vestindiske øer Skt. Croix og Skt. Jan.

To personer står ved en ræling med udsigt over havet og giver fredstegn med begge hænder.

Udflugter og ture på krydstogter i Caribien

Mange af vores medpassagerer valgte at blive på cruiseskibet, når det lagde til ved de forskellige stop. Det jeg undrede mig virkelig over.
For mig er selve meningen med et krydstogt i Caribien, at jeg kan få oplevet flere nye lande, selvom det blot er kort tid, man er der.

Det kostede ikke ekstra at gå i land, og der var et veltilrettelagt program med udflugter, som vi kunne følge ved blot at betale lidt ekstra.

Vi bestilte to forskellige udflugter gennem Royal Caribbean: snorkling i Mexico og en bådtur på Black River i Jamaica.

Hvis jeg skulle på cruise i dag, ville jeg nok lave lidt research hjemmefra og selv bestille ture og udflugter ved lokale arrangører.

Ulempen ved at tage på krydstogtsskibets udflugter er, at alt er fuldstændigt tilrettelagt.

Fordelen ved at tage på krydstogtsskibets udflugter er, at programmet er tilpasset cruiseskibets ankomst- og afgangstider. Derfor skal du aldrig være nervøs for, at du ikke når tilbage til skibet, før det sejler igen.

Det kan dog være vældigt rart at have nogle timer for sig selv og tage på egne eventyr, uden at være omgivet af krydstogtets andre passagerer!

Hvorfor skal du vælge et cruise med Royal Caribbean?

Før vores rejse rådførte vi os med venner og bekendte, som havde været på krydstogt. Og alle var enige om, at Royal Caribbean er det førende rederi i branchen på netop Caribien. Firmaet har moderne skibe, et velfungerende koncept og professionelt personale ombord.
Prisen ligger i øvre ende. Men vælger du et cruise med Royal Caribbean får du virkelig, hvad du betaler for og mere til.

Et stort krydstogtskib ligger for anker nær en strand med en palme i forgrunden og et mindre skib ved siden af.

Vi valgte den mest simple kahyt for også at have råd til at kunne tage til Florida og fejre os selv på vores bryllupsrejse. Vi brugte alligevel mest kahytten som vores sove- og opbevaringsplads. Vi foretrak nemlig at bruge størstedelen af tiden rundt om på krydstogtsskibet.

Den lave pris gjorde, at vi fik en kahyt uden nogen form for unødig plads eller et vindue. Til gengæld var den ren og pæn, havde en skøn seng og en dejlig hotelatmosfære med fine håndklæder og chokolade på hovedpuden.

Hvis jeg havde rejst med børn, ville jeg dog have betalt lidt ekstra og booket en kahyt med mere plads samt udsigt til havet. Det skyldes at vi så ville bruge betydeligt mere tid der.

En person står og kigger ud over havet på dækket af et krydstogtskib.

Stemningen på krydstogtsskibet

Den eneste gang, hvor der virkede overfyldt på skibet, var, da vi sejlede fra havnen i Miami. Da samledes alle passagerne på dækket for at vinke på gensyn til fastlandet.

Resten af tiden var os krydstogtsrejsende jævnt fordelt på alle cruiseskibets forskellige etager.

Selvfølgelig var der mange mennesker ved pool-området, men det blev aldrig ubehageligt.

Og når vi lagde til ved et stop, var alle indstillet på at gå fra og til skibet på en hurtig og behagelig måde.

Før vores rejse havde jeg mange forudindtagede meninger om de mennesker, der tog på krydstogter i Caribien. Jeg havde forventet at skulle være sammen med sådan nogle ældre damer i Dame Edna-tøj. Men sådan var det ikke; så langt fra endda!

Vi mødte mennesker i alle aldre og det lige fra helt unge til børnefamilier og ældre rejsende.

En anden fordom, jeg havde, var den om dresscode.

Royal Caribbean havde forskellige dresscodes på krydstogtsskibet alt afhængig af, hvilken restaurant vi valgte at spise på. Men man kommer langt med at være almindeligt propert påklædt.

Enkelte passagerer troppede op i deres stiveste puds med nydeligt opsat hår; men de var mere undtagelsen end reglen.

Eftersom der var et stort udvalg af restauranter og mindre formelle spisesteder ombord på skibet, var det med dresscoden aldrig et problem.
En mand iført en hvid skjorte sidder ved et bord med flere glas og ser på en menu.

Børn på krydstogt i Caribien

Ligesom europæiske familier rejser på krydstogter i Middelhavet, så er der mange amerikanske familier, der tager på cruise i Caribien.

Jeg har flere nære venner, som har været på krydstogt i Caribien med småbørn.

For mig er det derimod den slags rejseform, som jeg helst vil foretage uden børn – jo, måske skal de med, når de bliver lidt ældre.

Min mand og jeg brugte tid på skibets kasino, flød ud i voksenpoolen, spiste os igennem lange middage og nød at slappe af inden ”stormen” (jeg var gravid med vores første barn på dette tidspunkt).

På den anden side, så tror jeg, at mine børn ville have elsket at være med på et krydstogt i Caribien. Der er børneklubber, parader med kendte figurer, ungdomsområde med udendørsbiograf, klatrevæg, skøjtebane, surfingssimulator og alt muligt andet – hele skibet var som en stor, flydende legeplads.

Læs også: Krydstogt for familien – bliv inspireret og få tips til ferien her

Det bedste tidspunkt til krydstogter i Caribien

Januar til marts siges at være det bedste tidspunkt på året til et cruise i Caribien. Der er vejret tørt, varmt og stabilt, og samtidig er det ikke for varmt.

Vi rejste i slutningen af maj, lige før orkansæsonen/regntiden, som er fra juni til november.

Vi talte om vejrforholdene med flere af vores medpassagerer, som tog på krydstogter året rundt. De fortalte os, at skibets kaptajn ændrer krydstogtsskibets kurs, hvis vejret bliver dårligt. Og at det derfor faktisk er mere sikkert at være på havet på et trygt fartøj end at være på land, hvis det bliver uvejr.

Husk, at det er mange flere, der gerne vil på et caribisk krydstogt i forbindelse med de amerikanske højtider, inklusiv jul og nytår, end på andre tidspunkter af året.

En person står og kigger ud over havet på dækket af et krydstogtskib.

Visum

De fleste krydstogter i Caribien afgår fra USA, og skal du på sådan et cruise, skal du sikre dig, at du må rejse ind i USA. USA er i skrivende stund visumfrit for danskere. Inden afrejse SKAL du dog sende en såkaldt ESTA for at komme ind i USA.

Tjek også, om der kræves visum til nogle af de lande, som krydstogtsskibet stopper i.

Vaccinationer

Spørg altid din egen læge eller en rejsemedicinskklinik, om du skal vaccineres, og i så fald hvilke vaccinationer du skal have, før du tager på et cruise i Caribien.

Gode tilbud på et krydstogt i Caribien

I Travelmarkets temasøgemaskine kan du sammenligne priser på krydstogter til Caribien. Her ser et du et udvalg af de bedste tilbud med bl.a. Royal Caribbean. Vær opmærksom på, at de billigste tilbud ofte er eksklusiv fly.

Vil du se flere alternativer? Klik her.

Læs også: Krydstogt i Caribien – Hvorhen, hvordan, hvornår m.m.

Fotos:
Alle fotos © Annika MyhreSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.