Kollage af rejsebilleder, der viser forskellige landskaber og aktiviteter: bjerge, strande, svømning, vandring og arkitektur afspejlet i vandet.

Pak kufferten! | Her er de 10 bedste rejsemål i 2022

Kenneth Karl Nielsen
Hvert år udgiver Lonely Planet en bog med rejsemål, som de anbefaler at rejse til i det kommende år. I bogen fortæller redaktørerne fra det kendte guidebogforlag om deres favoritter til rejser i det kommende år. Herunder præsenteres anbefalingerne til de bedste rejsemål i 2022 sammen med vores egen beskrivelse og links til at købe rejser til de forskellige lande.

1. Cook-øerne − et paradis på jord

En person snorkler i klart, turkis vand med palmer og blå himmel i baggrunden.
Midt ude i Stillehavet ligger Cook-øerne, som Lonely Planet har kåret til det bedste rejsemål i 2022. Her finder du 15 små paradisøer, som er fordelt over et kæmpe område på over 2 millioner kvadratmeter. Et lille og på samme måde kæmpestort land − og et godt bud på et rigtigt paradis på jorden.

Ø efter ø byder på krystalklart vand, kridhvide strande og høje svajende kokospalmer. Nogle gange er vandet så klart, at man kan se de farverige fisk inde fra stranden. Længere inde på øerne ligger lave bjerge med flot og frodig natur − og med flotte vandfald.

Sidst men ikke mindst − er befolkningen på Cook-øerne utroligt venlige, og du vil altid føle dig velkommen på øerne.
Find flybilletter til Cook-øerne her Skriv Rarotonga i søgefeltet.
  

2. Norge − noget af den smukkeste natur i verden

Flere mennesker står på en klippe og kigger ud over en dyb, blå fjord omgivet af høje, grønne og klippefyldte bjerge under en overskyet himmel.

Vores naboland Norge rummer noget af den mest fantastiske natur i hele verden. Og gang på gang ligger de norske fjorde i toppen af kåringer over de flotteste steder i verden. Alene de norske fjorde er en god grund til at besøge Norge.

Men Norge er NATURligvis meget mere end fjordene. I den charmerende hovedstad Oslo kan du se gamle vikingeskibe, og så er det nye MUNCH-museum netop åbnet. Norge er et fantastisk land til skiferie. Du kan opleve midnatssol i Norge, se nordlys, tage på hvalsafari, vandre i fjeldene og meget mere.
Find flybilletter til Norge her Find rejser til Norge her
  

3. Mauritius − luksus og smukke strande

Palmer og liggestole ved en pool, med havet og en blå himmel i baggrunden.
Vil du bare langt væk fra det hele og slappe helt af? Så er Mauritius et oplagt valg til din næste rejse. Landet er mest kendt for sit azurblå- og klare vand, kridhvide palmefyldte strande og luksushoteller. Men Mauritius er naturligvis meget mere.

Forlad stranden, og tag op i bjergene, hvor du vil opleve flot natur, vandfald og dejlige udsigter. Nyd den skønne mad, der er præget af både Frankrig, Afrika og Asien. Spil golf, nyd wellness eller dyk ned under vandet med enten fuldt dykkerudstyr eller bare en snorkel.
Find flybilletter til Mauritius her Find rejser til Mauritius her

Tjek også: Billige eksotiske afbudsrejser – få et godt overblik her
  

4. Belize − et ukendt land, der har det hele

Stenruiner fra en gammel pyramidelignende struktur omgivet af grønne træer og en græsplæne under en klar blå himmel med hvide skyer.
Det lille ukendte land Belize − der ligger placeret i Mellemamerika ud til det Caribiske hav − byder på meget mere, end de fleste tror. Det er et naturparadis, som er trygt og nemt at rejse rundt i. Og det er helt fortjent, at du finder Belize i top 5 over de bedste rejsemål i 2022.

I den vestlige del af Belize ligger den knap 400 kilometer lange Caribiske kyst, som byder på adskillige smukke og palmefyldte strande. Under vandet er der flotte koraller og farverige fisk til både dem, der snorkler og dem, der dykker.

Mod vest i landet finder du junglen, som byder på et rigt dyreliv og flere smukke tempelruiner fra Mayatiden.

Find flybilletter til Belize herSkriv Belize City i søgefeltet
  

5. Slovenien − Alpelandet på Balkan

Kirkespir og bygninger på en lille ø omgivet af en spejlblank sø med bjerge i baggrunden og en by oplyst af aftenlys.
Klemt inde mellem Østrig, Ungarn, Italien og Kroatien ligger dejlige Slovenien. Slovenien ligger i udkanten af Alperne, og derfor er der gode muligheder for skisport om vinteren og vandring i naturen om sommeren. Er du i Slovenien, må du ikke gå glip af Bled-søen, der er berømt for Bled-øen med kirken i midten.

Et besøg i Slovenien bør også inkludere den charmerende, grønne og afslappende hovedstad Ljubljana. Brug et par dage i byen, hvor du skal se slottet, flere museer og bruge tid på at gå rundt i byens skønne gader.
Find flybilletter til Slovenien herSkriv Ljubljana i søgefeltet Find rejser til Slovenien her

Læs også: Hvad koster flybilletter til Østeuropa? Find de bedste tilbud her
  

6. Anguilla − den ægte caribiske drøm

På stranden ligger en person i en liggestol, og foran dem er der tallerkener med skaldyr og to farverige cocktails.
Forestil dig hvide sandstrande med kokospalmer i dusinvis samt varmt og dejligt turkisblåt vand. Mens du nyder en kold drink i strandbaren, hører du behagelig reggaemusik i baggrunden, og om lidt spadserer du tilbage til dit luksushotel.

Under havoverfladen kan du snorkle eller dykke blandt farverige fisk, rokker og havskildpadder. Der er også nogle skibsvrag, som du kan dykke ned til. Dét er Anguilla!

Desværre er Anguilla ret dyrt, så besøg landet i lavsæsonen, hvis du vil spare penge. Kombiner eventuelt Anguilla med et besøg på andre caribiske øer.
Find flybilletter til Anguilla herSkriv Anguilla eller AXA i søgefeltet

Læs også: Caribien – sådan planlægger du dit krydstogt i Caribien
Læs også: Billige charterrejser til Caribien – Hvor skal du rejse hen og hvornår?

  

7. Oman − måske det ægte Arabien

En person går på en sandklit i ørkenen under en klar himmel.
Oman er stedet, du skal besøge, hvis du vil opleve et billede af et balanceret arabisk land. Oman er det ældste land på den arabiske halvø, men hverken det største, det mest imponerende, eller det med flest rekorder.

Til gengæld er Oman et sted, hvor du finder mindre byer med traditionelle værdier og charme. I Oman synes den nye arabiske kultur at gå hånd i hånd med halvøens oldgamle sjæl.

Rent naturmæssigt har Oman meget at byde på. Her er imponerende bjerge, tørre ørkener og en lang kystlinje med flere flotte strande. Overvej Oman i stedet for Dubai, når du skal på ferie næste gang.
Find flybilletter til Oman herSkriv Muscat i søgefeltet
  

8. Nepal − gudesmukke bjerge på verdens tag

En person står på en bakketop og kigger ud over en stor, sneklædt bjergkæde indhyllet i skyer.
Mange af verdens højeste bjerge findes i Nepal, og der findes adskillige muligheder for at vandre rundt blandt bjergene.

Lonely Planet fremhæver området Mustang, men også mere kendte vandreruter − som dem til Everest Basecamp og Annapourna Basecamp − byder på fantastiske udsigter.

Nepal er meget mere end bjerge. I lavlandet finder du jungler med næsehorn, tigre og andre vilde dyr. I byerne finder du imponerende og flotte hinduistiske og buddhistiske templer og helligdomme.

Find flybilletter til Nepal her
  

9. Malawi − overset i Afrika

Der står en kvinde med en rød hovedbeklædning, der bærer en bunke grene på hovedet langs en landevej omgivet af grønne marker.
Malawi, der kun er lidt større end Danmark, er en lille overset perle i Afrika. Malawi ligger i det sydlige Afrika klemt inde mellem Zambia, Tanzania og Mozambique – og byder på nogle af de samme seværdigheder som de omkringliggende lande.

Malawi-søen strækker sig fra nord til syd i landet. Den er verdens 9. største sø og virkelig værd at besøge i 2022. Du kan også tage på safari og se elefanter, flodheste, løver, næsehorn og mange andre dyr.
Find flybilletter til Malawi herSkriv Lilongwe i søgefeltet
  

10. Egypten − pyramider og en farverig verden under havet

Tre store pyramider står i en ørken under en klar, blå himmel med lette skyer.
Synet af Gizas store pyramider er noget, som du aldrig glemmer. Og går alt efter planen, så åbner det nye store egyptiske museum ved siden af pyramiderne i 2022.

Ved Luxor kan du se resterne af gamle templer fra oldtidens Egypten og se de mange konge- og dronningegrave. Tag eventuelt på et Nilkrydstogt, hvor både Luxor og andre spændende steder besøges.

Ved Det Røde Hav venter farverige koraller og fisk på dig, så snart du dykker ned under havoverfladen. Selvfølgelig er Egypten blandt de bedste rejsemål i 2022.
Find flybilletter til Egypten her Find rejser til Egypten her

Tjek også: Billige 4-stjernede All Inclusive rejser til Egypten – lavprisoversigt
  

Andre artikler om de bedste rejsemål i 2022

Hvis du vil finde alle Lonely Planets anbefalinger til 2022 skal du klikke her.

På Travelmarket har vi desuden fået otte eksperter til at give anbefalinger til rundrejser i 2022 – rundrejserne finder du her.

Vi har også lavet en artikel om storbyer, som du skal besøge i 2022. Her kombinerer vi Lonely Planets anbefalinger med vores egne. Du kan læse by-artiklen her.

Læs artikler om tre andre skønne rejsemål, som altid er et besøg værd
Hvornår er det bedst at rejse til Island?
8 steder du skal se på Færøerne – bliv inspireret og se flypriser her
10 gode grunde til at rejse til Thailand

Fotos:
Fotos:
Topfoto for “Her er de 10 bedste rejsemål i 2022”: getty images / kalasek + MikeMareen + ASKA + helivideo + icoElNino
Cook Islands / helivideo
Nepal: iStockphotos / ASKA
Norge: iStockphotos / kalasek
Mauritius: iStockphotos / dibrova
Egypten: iStockphotos / WitR
Belize: Getty Images / Mlenny
Slovenia: Getty Images / Ihor_Tailwind
Oman: Getty Images / icoElNino
Malawi: Gety Images / wilpunt
Anguilla: Getty Images / Bret PetersonSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.