En rygsækrejsende med en stor rygsæk og stråhat står ved en flod omgivet af frodig, tropisk vegetation.

Guide til backpacking – sådan kommer du godt i gang

Kenneth Karl Nielsen

Backpacking som rejseform giver dig en følelse af at have den totale frihed. Hop i vandrestøvlerne, tag rygsækken på nakken, og du kan klare dig stort set overalt. Hele verden står åben for backpackere, der ønsker at udforske og få talrige spændende oplevelser.

Når du rejser som backpacker, så kommer du ofte tæt på et lands eller en bys lokalbefolkning, og du kommer til at møde masser af andre rejsende. Mulighederne er mange, og det er kun dig selv, der sætter grænserne.

Den bedste tid til en backpackerrejse

Mange backpackere vælger at tage et sabbatår efter gymnasiet eller i løbet af deres uddannelse.

De fleste tager afsted fra sommerens afslutning i Europa og til det igen bliver sommer året efter. På den måde kan du opleve sommer nærmest et helt år i træk.

Det bedste rejsetidspunkt, til de områder du ønsker at besøge, kan variere meget, og det er en god ide at tjekke vejrforholdene på dine ønskede destinationer, inden du rejser.
Det kan være en fordel at undgå f.eks. regntid, meget varme sommermåneder og ubehagelige vejrfænomener, så planlægge din rejse, så du rammer destinationerne på de mest behagelige årstider.

Rejseblogs og rejselitteratur

Der er efterhånden mange gode rejseblogs på internettet – også danske rejseblogs. Blandt andet kan du finde gode råd om backpackerrejser på Backpacker Planet, på A World to Explorw (tidligere A World of backpacking) og på Backpackerne, og vil du også gerne læse om andet end backpacking, kan du finde mange gode rejseblogs på hjemmesiden Danske Rejseblogs.

Junglen af rejsebøger er enorm, og det kan være svært at vælge hvilken bog, du skal købe. Men vær alligevel opfindsom og prøv dig frem – og brug også andre bøger end Lonely Planet en gang imellem, for selvom de er de største, så er der sandelig mange andre gode bud.

Udstyr til din backpackerrejse

Du skal sørge for, at dit udstyr er i orden, inden du rejser. Blandt andet skal du have en rygsæk af god kvalitet, så den ikke går i stykker undervejs samt et par gode vandrestøvler.

Pak altid så let som muligt, og husk på, at det er dig selv, der skal bære rundt på rygsækken. Derfor er det vigtigt, at du har en ordentlig og ikke for tung rygsæk, hvor der er plads til alting, så du let kan finde det igen.
En oppakning på 10-15 kilo er ideel, og det skulle være rigeligt til en lang rejse.

Det er en fordel, at rygsækken ikke er fyldt helt op hjemmefra, da der altid dukker ekstra ting op undervejs, som du gerne vil købe.

Medbring desuden hovedsageligt ting, du kan undvære – der er altid risiko for, at din rygsæk ikke dukker op i lufthavnen, at der har været tyve på spil, eller at rygsækken ender på bunden af en flod i Amazonas, og hav dine vigtigste genstande, som papirer, pas, penge og kamera/mobiler i en håndtaske, som du altid har med dig.

Inden du rejser

Der er forskellige ting, du skal huske at gøre, afhængigt af om du skal afsted i 3 uger eller 6 måneder.

Husk vaccinerne
Det er vigtigt at undersøge, hvilke vacciner, der er gode at have, før du rejser ud i verden. Spørg din egen læge eller tal med en rejsemedicinskklinik, der kan rådgive dig i forhold til, hvor du skal rejse hen – og dette gælder, uanset hvor lang tid, du skal opholde dig i et land udenfor Europa.

Visumregler og rejsevejledninger
Som dansker kan du faktisk rejse til rigtig mange lande ude i verden, uden at du skal søge om at få visum dertil, før du ankommer i lufthavnen eller står ved en grænsebom. Men det vil simpelthen være så ærgerligt at være kommet frem og så ikke kan blive lukket ind, fordi du ikke har undersøgt, om dette også gælder til land, du er ankommet til.

Derfor skal du allerede i god tid undersøge visumreglerne for de lande, du skal besøge.

Ligeledes bør du også gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside – um.dk – og læse rejsevejledningerne for de pågældende lande; det er nemlig sådan, at hvis Undenrigsministeriet fraråder at du rejser til en bestemt by, et land eller et område, så gælder din rejseforsikring ikke, hvis du alligevel rejser dertil og kommer til skade eller på anden måde får brug for din forsikring – og det vil virkelig være dumt først at opdage det, når det er for sent.

Flyt din adresse
Hvis du skal være væk i længere tid, skal du flytte din adresse til for eksempel et familiemedlem eller til en vens adresse – du bør nemlig sørge for, at der er nogen, der tjekker din post for vigtige breve, mens du er væk.

Vask og reparer udstyr
Sørg for, at alt det udstyr, du skal have med, er i orden og vasket.

Gå til tandlægen inden afrejsen
Alle tandlæger ude i verden er ikke så gode, som de danske. Så sørg for, at dine tænder er i orden, inden du rejser.

Hav en rigtig god backpackerrejse!

Fotos:
Topfoto © istockphoto / littlehenrabiSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.