Små både liggende for anker i en bugt med roligt vand og en by.

Lanzarote – meget mere end sport

Travelmarket
Et behageligt klima, masser at se og opleve, skønne strande og måske en tur på kamelryg. En ferie på Lanzarote kan tilbringes på stranden, hvis det er det, man er til. Men I kan også udforske grotter, spise mad tilberedt over vulkansk varme og meget, meget andet.

Billige flybilletter til LanzaroteBillige charterrejser til Lanzarote

Faktisk er Lanzarote for nylig blevet kåret til nr. 2 på Lonely Planets top ti over lande, hvor du får mest ferie for pengene i 2018. Læs hvorfor.

Læs også De fire mest populære Kanariske Øer – hvilken ø skal du vælge?
Læs også: De 100 billigste charterrejser til De Kanariske Øer

Lanzarote er den nordligste af De Kanariske Øer, opstået omkring vulkanen Timanfaya, som stadig er aktiv. Men en evt. frygt for nye vulkanudbrud skal ikke afholde dig fra at besøge Lanzarote. Området overvåges af fintfølende udstyr, og den type udbrud der kan finde sted på Lanzarote kan forudsiges uger eller måneder i forvejen.

Lanzarotes klima er fantastisk behageligt. Med Saharas varme fra øst og Golfstrømmen fra vest ligger Lanzarote midt i smørøjet med 20-28 graders varme året rundt.

Af størrelse er Lanzarote ca. 1½ gang større end Bornholm og består udover hovedøen Lanzarote også af de fem små øer La Alegranza, La Graciosa, Montaña Clara, Roque del Este og Roque del Oeste.

På det nordøstlige Lanzarote ligger Club La Santa, hvor mange idrætsfolk og andre med hang til aktiv ferie søger til for at prøve de mange sportsgrene, der tilbydes i centret. Generelt holder de europæiske turister typisk til på øens nordlige del, mens de spanske turister foretrækker øens sydlige del.

Vi kender Lanzarote for den sportstilbud og dens strande, men en af Lanzarotes største turistattraktioner er faktisk dens kunst og kultur, som kan opleves i “Centre for kunst, kultur og turisme” skabt ud af øens naturlige ressourcer og omdannet med nænsom hånd til vartegn for Lanzarote. Manden bag alt dette var kunstneren César Manrique, der allerede som barn forelskede sig i Tenerife og som voksen forhindrede, at Lanzarote blev plastret til i reklameskilte og højhuse. Noget vi alle kan nyde godt af i dag.

I Timanfaya Nationalpark stiller man bilen og bliver kørt rundt i bus i det bemærkelsesværdig landskab. Kun 10 meter under overfladen er temperaturen oppe på 600 grader Celcius. I stedets restaurant, El Diablo kan I smage lokale retter tilberedt over vulkanens varme.

For en bemærkelsesværdig oplevelse, besøg også El Golfo, en svovlsø i et krater ganske nær kysten. Da stranden omkring svovlsøen er fredet kan man ikke bade deri, men her ligger en hyggelig lille by, perfekt til en dejlig frokost.

På Lanzarote er der også rig mulighed for at få en ridetur på en kamel. I Timanfaya Nationalpark f.eks. kan man ride rundt i kamelkonvoj. Kamelerne er kommet til Lanzarote fra Marokko i løbet af 1400-tallet. De trivedes i det tørre klima og blev til flere, og blev bl.a. brugt i kamp mod engelske sørøvere i 1700-tallet. I dag regner man med at der er ca. 300 kameler tilbage på øen.

På Lanzarote finder I desuden en Aqua Park med masser af sjov for børn og voksne vandhunde og I kan besøge den tropiske park Guinate Tropical Park hvor i kan opleve flot kanarisk natur og eksotiske fuglearter.

Og når I nu alligevel er i området kan I besøge naboøen Fuerteventura – tag båden over fra Costa Blanca på Lanzarotes sydspids til Corralejo på Fuerteventuras nordspids. Eller besøg den lille ø ud for Lanzarotes nordkyst, La Graciosa – båd afgår fra Orzola på Lanzarotes nordkyst.

Se også Lanzarotes officielle hjemmeside for turister her.

Tjek også: Billige charterrejser til Lanzarote – lavprisoversigt

Fotos:
Foto © istockphoto / Meinzahn

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.