Udsigt fra Empire State Building

6 landeeksperter anbefaler: Det skal du opleve på mit favoritsted

Kenneth Karl Nielsen
Vi har bedt seks rejseeksperter om at fortælle om et af de steder i verden, som de holder mest af og vender tilbage til igen og igen. Og som de anbefaler, at alle rejseglade bør opleve mindst 1 gang i livet. Se deres bedste tips her.

Læs også:
13 rejsemål du bør besøge 1 gang i livet

10 populære drømmerejser, som mange drømmer om

Bangkok – byen der har det hele

Anbefalet af Travel East

Varm, vanvittig og voldsom. Bangkok kan ved første øjekast synes uoverskuelig, men Thailands hovedstad er overraskende imødekommende og nem at finde rundt i.

Det er en by, som vi igen og igen vender tilbage til og selv efter mere end 30 besøg, bliver Bangkok ved med at vise nye sider af sig selv.

Ferie efter Corona – Tempel i Bangkok

Du skal selvfølgelig opleve helligdommene, de smukke Buddhaer og de gyldne templer, hvor Østens mystik udspiller sig lige for øjnene af dig. Bangkok er også kendt for at have fantastisk shopping og mad i verdensklasse, men hos Travel East anbefaler vi, at du tager dig tid til at opleve byens mindre kendte sider.

Tag f.eks. en guidet tur gennem Bangkok i en karakteristisk tuk-tuk, gå på opdagelse i Chinatowns kringlede gyder, eller hvad med en cykeltur langs kanaler og forbi farvestrålende templer?

Selvom Bangkok har seværdigheder og aktiviteter til mange måneders ferie, så er der ikke langt til endnu flere oplevelser. Besøg frodige nationalparker i øst, og mærk historiens vingesus ved River Kwai i vest. En kort flyvetur bringer dig til spændende bjergstammer i nord, og mod syd venter Thailands fantastiske paradisstrande.

Læs mere om Bangkok og andre steder i Asien på rejseguiden Travel East.

Få hjælp til at finde den bedste og billigste rejse til Bangkok og Thailand

Billige 2 ugers rejser til Thailand | Se tilbud på 3- og 4-stjernede hoteller
Hvad koster flybilletter til Bangkok? Få hjælp til at finde billige flybilletter
Storbyferie i Bangkok – her er de bedste rejsetips og tilbud
Rejser til Thailand: Her vil vi rejse hen − Se tips og tilbud
Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?
Langtidsrejser til Thailand – få overblikket over de billigste rejser her
 
 

Kurbyer og varme kilder i Japan

Anbefalet af Dagbog fra Japan

Ferie efter Corona – Onsen i Japan

En af de bedste vinteraktiviteter, man kan foretage sig i Japan, er at gå i Onsen. Onsen er naturlige varme kilder, som oftest er beliggende i kurbyer.

I Gunma ligger Kusatsu Onsen, som er en af de mest enestående Onsen-byer i Japan. Kusatsu er i mere end 17 år i træk, blevet kåret blandt de bedste Onsen-byer i Japan.

Det er nemt og hurtigt at skifte Tokyos pulserende storbyliv ud med sneklædte bjerge. Fra Tokyo tager det 50 minutter med Joetsu Shinkansen til Takasaki station, hvorfra man tager lokaltoget og en bus for at nå frem.

Kusatsu Onsen er en del af Joshin’etsukogen National Park, og er derfor en rigtig god base for at udforske området om dagen og slappe af i de varme kilder om aftenen.

Kilderne ligger kun få meter under jorden, og forsyner hotellerne i Kusatsu med 32.000 liter vand i minuttet. Vandet er surt med et højt indhold af svovl, aluminiumsulfat og klor, og det siges derfor at have helbredende egenskaber, fordi det simpelthen dræber bakterier og svampe.

Den største attraktion er Yubatake – et stort åbent bassin med det reneste kildevand, som man finder i byens centrum. I gamle dage badede man i Yubatake, men det gør man ikke mere, da det ganske enkelt er for varmt for kroppen. Man kan gå rundt om Yubatake, og flere steder er der små fodbade, hvor man kan sætte sig og prøve at mærke, hvor varmt vandet rent faktisk er.

Et af de største problemer er netop, at vandet er så varmt. Man har derfor opfundet en særlig måde – kaldet yomomi – til at nedkøle vandet på. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man med specielle brædder nærmest kaster vandet op i luften, så der kommer rotation i vandet, og det dermed afkøles en smule. Det eneste sted i Japan, man kan opleve denne specielle tradition, er netop i Kusatsu.

Så vil man gerne opleve en kurby af højeste kvalitet under et besøg i Japan, så kan jeg klart anbefale Kusatsu. Vandet er fantastisk at bade i, maden er lokal og helt i topklasse, og freden & roen kan holde selv den værste stress på afstand.

Det er nemt at forstå, hvorfor stedet gang på gang bliver kåret som den bedst kurby i Japan. Læs mere om Japan på bloggen Dagbog fra Japan.

Få hjælp til at finde den bedste og billigste rejse til Japan

Søg efter flybilletter og pakkerejser til Tokyo og rundrejser til Japan i Travelmarkets rejsesøgemaskiner.

Læs også:
Rundrejser i 2023 – Se 5 eksperters bud på de mest populære rundrejser

Hvad koster flybilletter til 55 populære oversøiske rejsemål?
10 populære drømmerejser, som mange drømmer om
 
 

Design- og arkitekturbyen Bilbao

Anbefalet af Spain by Hanne

Bilbao – et af Spain by Hannes favoritsteder

Jeg elsker moderne arkitektur og design, og gør du også det, så vil du elske Bilbao. Byens udvalg af imponerende, moderne arkitektur begynder allerede, når du træder ud af flyet i Bilbaos Lufthavn, hvis nye terminal er tegnet af den berømte spanske arkitekt Santiago Calatrava. Fortsæt i byens metro, som ligger under buede glaskuber, der elegant stiger op af jorden i byens gader. Metroen er tegnet af den berømte engelske arkitekt, Norman Foster. Nedenunder er de basilikalignende stationer skabt i beton, rustfrit stål og glas.

Det er naturligvis et must at besøge Frank Gehrys futuristiske og verdensberømte mesterværk, kunstmuseet Guggenheim. Jeg har brugt dage og nætter i sol, tåge og regn på at gå rundt og studere det arkitektoniske vidunder. Vejret, tiden på dagen og årstiden gør museet til et levende kunstværk i konstant forandring, når sol og gadebelysning oplyser bygningen og spejler den i floden.

Længere nede ad floden (mod centrum) skal du gå over den skulpturelle, hvide gangbro, som Calatrava også har skænket byen. Den er skabt i spinkle stålwirer, der svæver 10 meter over floden, og den ligner et stort sejlskib. På den anden side af Guggenheim ligger kulturhuset Azkuna Zentroa i et gammelt vinlager. Phillipe Starck har ombygget stedet i et filmisk univers med masser af skæve indslag, og bygningen bæres af 43 farverige søjler i kreative udformninger, som er skabt af den italienske fotograf, Lorenzo Baraldi. Kig også forbi ”Isbjerget”, tegnet af Juan Coll-Barreau. Den skulpturelt formede bygning med den polyedrene facade er formet i glas og stål og huser det baskiske sundhedsdepartement.

Læs mere om Bilbao i min guide til byen.

Få hjælp til at finde den bedste og billigste rejse til Bilbao

Søg efter flybilletter og pakkerejser til Bilbao.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Spanien? – Sådan finder du den billigste flybillet
 
 

Spis brunch på et gammelt krematorie i Berlin

Anbefalet af Berlinblog.dk

Ferie efter Corona – Brunch i det gamle krematorie i Wedding © Berlinblog.dk

Berlin er en kreativ by i konstant udvikling. Her er masser af steder, hvor gamle bygninger og områder bliver forladt for senere at få nye funktioner og nyt liv. Berlins historie gør, at Berlin og berlinerne har en særlig evne til at tilpasse tingene i byen efter behov og muligheder.

Berlins kreativitet viser sig også blandt de mange spændende cafeer, barer og restauranter, mange med særlige udtryk, stil eller tema. Hver med et helt særligt publikum.

I et gammelt krematorie i Berlin-bydelen Wedding har en gruppe ildsjæle omdannet et tidligere krematorie til et kreativt område.

Café og bar har fået navnet MARS. Navnet kommer af, at cafeen fik lov at overtage bogstaverne fra neonskiltet på den lukkede OSRAM fabrik.

Cafeen serverer brunch, frokost og kaffe. Serveringen foregår indendørs hele året og uden for i den fine have i forår, sommer og efterår. Nogle gange om året arrangerer de også Dinner on Mars. Her er hyggeligt i de fine gamle omgivelser, og man glemmer helt stedets oprindelige funktion.

Udover cafeen i den fine gamle bygning, så kan du også opleve en rundvisning på området og se både de gamle faciliteter og planerne med at udvikle området til et nyt kreativt område.

Læs mere om restaurant MARS og det gamle kreatorium på Berlinblog.dk.

Få hjælp til at finde den bedste og billigste rejse til Berlin

Søg efter flybilletter og pakkerejser til Berlin.

Læs også:
Hvad koster flybilletter til Berlin? Se billige flybilletter til Berlin i din rejsemåned
Storbyferie i Berlin – her er de bedste rejsetips og tilbud
Juletur til Berlin | Se de bedste tips og tilbud
 
 

La bella Roma

Anbefalet af Henrik Nørby Langvang

Et af Forzaitalias favoritsteder – Vatikanstaten i Rom

Det vrimler med betegnelser om Rom. Den Evige Stad – Città Eterna – passer fortrinligt efter min mening. Her er det hele fra kejsertiden over middelalderen, renæssancen og Mussolinis tid til det moderne Rom.

Hvis du staver Roma bagfra får du amor, hvilket betyder kærlighed på latin. Det beskriver meget godt min relation med den italienske hovedstad siden 1999, hvor jeg besøgte byen første gang. Siden dengang går der ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på Rom. Sådan har mange det med Rom, og det er ikke uden grund. Det siges om byen, at har du først været der første gang, vil du altid vende tilbage – ikke mindst hvis du også har smidt en mønt over skulderen med ryggen til Trevi-fontænen.

Campo dei Fiori er uden tvivl mit favoritsted at opleve det daglige liv i Rom. Et oplagt sted at drikke en kop kaffe eller et glas hvidvin og sidde og opleve det til tider hektiske og autentiske liv på markedspladsen.

Rom er meget varm om sommeren – op omkring 40 grader – det bedste tidspunkt er derfor at besøge byen i foråret eller efteråret.

Læs om Roms seværdigheder på min blog ForzaItalia.dk.

Find den bedste og billigste rejse til Rom

Søg efter flybilletter og pakkerejser til Rom.

Læs også:
Hvad koster flybilletter til Rom? Se billige flybilletter til Rom i din rejsemåned
Storbyferie i Rom – de bedste tips og tilbud

 
 

New York for begyndere

Anbefalet af Eric fra NewYorkCity.dk

Et af Erics favoritsteder - Udsigt fra Empire State Building

New York er en stor by med nærmest uanede muligheder, og det er derfor en god idé at planlægge hjemmefra, hvad din ferie i The Big Apple skal byde på. Har du sightseeing på programmet, vil jeg anbefale dig at købe et rabatkort til attraktioner, da det kan spare dig for mange penge og besvær.

Start din sightseeing med en tur rundt i hop-on-hop-off busserne på Manhattan. På den måde får du krydset en masse af de vigtigste seværdigheder af på to-do-listen, og samtidig lærer du i ro og mag byen at kende.

New York byder efterhånden på mange udsigtspunkter, så det kan være svært at vælge. Mit råd til førstegangsbesøgende er at vælge Top of the Rock og den legendariske Empire State Building. Besøg Top of the Rock i dagslys, så du kan nyde udsigten over Central Park, og tag en tur op i Empire State Building, når mørket falder på, så du bedre kan beundre den oplyste skyline. Hvis du gerne vil nyde en uforglemmelig oplevelse og den absolut bedste udsigt, så kan jeg varmt anbefale en helikoptertur over New York.

New York er en populær feriedestination året rundt. Hvis du gerne vil opleve New York, når der er færrest turister, så tag afsted mellem januar og midten af marts. Der er ofte koldt om vinteren, men der er også attraktioner og butikker, hvor man kan varme sig for en stund. Hvis du gerne vil til New York i sommerhalvåret, så er juni en god måned at vælge. Her er temperaturerne som oftest behagelige, og der er færre turister end i månederne før og efter.

Se en top 10 over seværdigheder i New York på NewYorkCity.dk

Find den bedste og billigste rejse til New York

Søg efter flybilletter og pakkerejser til New York.

Læs også:
Hvad koster flybilletter til New York? Find en billig flybillet i din rejsemåned
Storbyferie i New York – de bedste tips og tilbud
New York for første gang? 4 tips til nybegyndere

Fotos:
Topfoto af 6 rejseeksperter anbefaler: © NewYorkCity.dk
Tempel i Bangkok © Travel East
Onsen i Japan © Dagbog fra Japan
Guggenheim i Bilbao © Spain by Hanne
Det gamle krematorie i Wedding © Berlinblog.dk
Peterspladsen i Rom © Henrik Nørby Langvang
Udsigt fra Empire State Building © NewYorkCity.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.