Terrasseret landskab med grønne og gyldne rismarker i bjergene.

Rejseguide til Vietnam

Vietnam er på godt på vej ud af krigens skygge og har åbnet sine grænser, så det i dag er muligt for turister at nyde det landets storslåede natur og befolkningens berømte gæstfrihed.

Fakta


  • Viet Nam (Cung Hoa Xa Hoi Chu Nghi Viet Nam)

  • Hanoi

  • 325.360 km2

  • Vietnamesisk

  • Officielt ingen. Buddhisme

  • 78.773.873 (Juli 2000)

  • Socialistisk republik

  • Vietnam deler grænse med Kina, Laos og Cambodia. Mod syd og vest afgrænses landet af Det Sydkinesiske Hav. Landet har form som et S og fra nord til syd er der over 1600 km. Mekongfloden og Den Røde Flod gennemstrømmer landet og er basis for landets rigsproduktion. En stor del af landet er i øvrigt dækket af bjerge og jungle.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Man kan ikke tale om høj- eller lavsæson i Vietnam. Klimaet er forskelligt fra region til region og når det er vådt og koldt i den ene, er det varmt og solrigt i den anden

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Vietnamesiske dong (VND)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Hvis man befinder sig i de større byer i Vietnam, er det ikke noget problem at finde en internetcafe. Specielt Hanoi og Ho Chi Min City har mange cafeer. På landet skal man ikke regne med at kunne komme på nettet.

Nødhjælp

Der kan ringes efter hjælp på følgende numre: Politi 13, Brandvæsen 14, ambulance 15.

Drikkepenge

Det forventes ikke, at man giver drikkepenge, men det bliver værdsat.

Tidszone

Når klokken er 12 i Danmark er den 18.00 i Vietnam. Om sommeren er tidsforskellen kun fem timer, da Vietnam ikke skifter til sommertid.

Vægt og mål

Længde: Meter
Vægt: Kilo
Rumindhold: Liter
Temperatur: Celcius

Fotografering

Man kan få lov at fotografere de fleste steder i Vietnam. Er man i tvivl om det er i orden er det en god ide at spørge om lov. Lufthavne og militære anlæg må ikke fotograferes.

Drikkevand

Det anbefales ikke at drikke vandet fra hanerne og i stedet drikke mineralvand eller købt vand. Man bør også holde sig fra isterninger, da hygiejnen ikke altid er i top.

Elektricitet

220V/110V. Spændingen svinger meget.

Opførsel

Man skal altid sørge for at klæde sig pænt og anstændigt, for vietnameserne går meget op i ordentlig påklædning. Sørger man for at følge normerne, er man sikker på at blive behandlet med respekt, og man har nemmere ved at få sine ønsker igennem. Personer, der er ældre end en selv, skal man opføre sig respektfuldt overfor.

Åbningstider

Banker: 07.00-17.00. Middagspause mellem 11.30-14.00. (Mandag til fredag). Lørdag har bankerne åbent om formiddagen.
Forretninger: Det er svært at bestemme forretningernes åbningstider præcist. De har som regel åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.

Mad og drikke

Vietnamesisk mad er meget lækkert og varieret. Landet har op mod 500 traditonelle retter, der består af alt fra cobraslange og skældyr til lækre vegetarretter. Fisk er også en vigtig ingrediens i de vietnamesiske køkken, og stort set alle retter supleres med ris og nudler.
Grøn the serveres alle steder. Vietnamesisk kaffe er fortræffelig og alle steder serveres godt dansk øl, både Tuborg og Carlsberg, der brygges i landet.

Forhold for handicappede

Det er de færreste hoteller, museer og lignende der tager særlige hensyn til handicappede.

Helligdage

1. januar – Nytårsdag
Tet – Nytårsfest, der falder i januar eller februar og varer mindst tre dage.
30. april – Befrielsen af Saigon
1. Maj – Arbejdernes dag
19. Maj – Ho Chi Mins fødselsdag
2. september – Nationaldag

Overnatning / Hotel

Camping

Findes ikke

Pension

Findes ikke

Vandrehjem

Findes ikke

Lokal transport

Fly

Vietnams indenrigsnet er veludbygget. Det er relativt dyrt at flyve indenrigs da Vietnam Airlines har monopol. Det er dyrere for turister at flyve indenrigs end for vietnamesere.
Book flybilletter her

Bus

Busnettet er godt udbygget og meget billigt i Vietnam. Man skal være opmærksom på, at de næsten altid er overfyldt og at der er meget lidt benplads.

Tog

Det er at foretrække, at tage et eksprestog fremfor de lokale tog, der ofte er overfyldt. Der er to klasser på togene og et “soft seat” er at foretrække. Der er mange tyve i togene, så man skal sørge for at holde sin baggage under opsyn.

Taxi

Deciderede taxaselskaber finder man kun i de større byer. Men det er altid muligt at finde en privat chauffør. Husk altid at aftale prisen i forvejen, da de aldrig kører efter taxameter.

Billeje

Man kan ikke leje bil i Vietnam og må kun køre, hvis man har et vietnamesisk kørekort.

Andre transportformer

Cykler er et anbefalelsesværdigt transportmiddel i Vietnams kaotiske trafik. De kan lejes på hotellerne eller i cykelbutikker.

Scootere er et meget anvendt transportmiddel i byerne. De kan lejes på hoteller og kan lejes relativt billigt. Husk altid hjelmen, for vietnameserne kører som død og helvede.

Specielle forhold

Rundt omkring i landet er der stadig rester fra krigen. Blandt andet kan der være arealer, der ikke er ryddet for miner og lignende. Det anbefales derfor at holde sig på stier og veje, med mindre man er sammen med en lokalkendt. Det er specielt et problem i det centrale Vietnam.

Har du fået lyst til at rejse til Vietnam?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud