Seværdigheder Vietnam

Bondegårde (Det nordlige Vietnam)
Bondegårdene i de nordvestlige bjerge bygges stadig i traditionel vietnamesisk stil. Husets åbne underetage benyttes som stald og værkssted. I husets øverste del finder man beboelsesafdelingen. Husene ser nrmest ud som om, de er bygget på pæle.
Cuc Phuong (Det nordlige Vietnam)
Cuc Phuong, der er Vietnams mest kendte nationalpark finder man syd for Hanoi. Parken, der er lukket inde mellem to bjergkæder har et helt specielt klima, som har givet formidable vækstbetingelser for parkens planter. Der findes næsten 70 forskellige arter pattedyr og og over 130 forskellige fuglearter i reservatet.
Dien Bien Phu (Det nordlige Vietnam)
Slaget ved Dien Bien Phu kom til at betyde meget for den vietnamesiske frihedskamp, og i dag er byen mere end nogen anden symbolet på den franske kolonimagts nederlag. Byen rummer et museum, hvor våben og andet udstyr er udstillet. Man kan også se en model af slagets gang.
Cat Ba (Halong bugten)
Øen Cat Ba er 120 km2 stor og ligger i den sydlige del af bugten. Øen har fantastiske rene strande, hvor man kan nyde havet og det gode vejr. Nationalparken på øen er en af landets smukkeste og har en rig flora og fauna. På øen er der fundet 6-7000 år gamle spor af mennesker.
Cua Ong Templet (Halong bugten)
Cua Ong Templet er beliggende på en bakke med den skønneste udsigt over Bai Tu Long Bay. Templet blev rejst for mandarin Tran Quoc Tang, der var søn af Vetnam mest berømte general. Templet blev rejst under Le-dynastiet i det 17. århundrede.
Kalkstensformationer (Halong bugten)
Lejer man en båd og sejler ud fra Bay Chai kan man se nogle af verdens mest fantastiske klakstensformationer. Stenenes form er sommetider både bisarre og grufulde. Andre igen ligner dyr eller mennesker, og de fleste har fået navne af de lokale.
Ho Chi Mins Pælehus (Hanoi)
Da Ho Chi Min ikke ville bo i præsidentpaladset bosatte han sig istedet i det smukke pælehus i haven bag præsidentpaladset. Underetagen er åben som i landsbyerne i de nordlige provinser og blev benyttet til møder og lignende. I overetagen havde Ho Chi Min sine private gemakker.
Hoan Kiem søen (Hanoi)
Hoan Kiem søen ligger i Hanois gamle bydel. I følge sagnet dukkede der en kæmpe gylden skildpadde op af søen og tog det sværd den havde lånt Kong Le Li i 1427, så han kunne fordrive de kinesiske besættelsetropper. Der lever stadig skildpadder i søen, og ser man den gyldne skildpadde betyder det held.
Kunstmuseet (Hanoi)
Vietnams kunstmuseum slog dørene op for første gang d. 24. juni 1966. En omfattende samling af vietnamesisk arkitektur, tegnekunst, skulpturer og kunst er samlet i museet. Museet rummer også en fin udstilling af de etniske minoriteters særegne kunstneriske udtryk.
Pagoden på en søjle (Hanoi)
Pagoden blev grundlagt i det 11. Århundrede af kong Ly Thai Tong. Pagoden der ses i dag er fra 1955, da den oprindelige blev ødelagt under krigen. Pagoden har form som en lotusblomst. Søjlen er stængel og pagoden er blomsten. Pagoden har stor symbolsk værdi for vietnameserne.
Giac Lamp-pagoden (Ho Chi Minh City)
Pagoden, der anses for byens ældste, blev opført i 1744. Kort før man kommer til pagoden, ligger der et 32 meter højt tårn, der blev opført i 1993. Inde i pagoden finder man et stort antal bronzefigurer, hvoraf den ældste er fra det 18. Århundrede. Det særprægede alter har 49 arme.
Museet for krigsforbrydelser (Ho Chi Minh City)
Museet, der har åbent alle dage, ligger i byens franske del, Saigon. På museet er udstillet flere amerikanske fly og helikopetere, der var i brug under krigen. En stor fotoudstilling beskriver krigens rædsler.
Postkontoret (Ho Chi Minh City)
Meget usædvanligt er byens postkontor blandt seværdihederne. Bygningen blev opført i 1886-91 og på facaden mindes vigtige videnskabsmænd. Specielt interessant for danskere, mindes H.C. Ørsted, der jo som bekendt opdagede elektromagnetismen.
Museet for moderne kunst (Hue)
På museet udstilles værker af moderne vietnamesiske kunstnere. Blandt andet kan man se værker af billedkunstneren Diem Phung Thi, der først vendte tilbage til Vietnam i 1993 efter at have boet i Frankrig i 51 år.
Thien Mu Pagoden (Hue)
Thien Mu Pagoden blev opført af hertug Nguyen Hoang i 1601. Pagoden er ombygget flere gange og i 1844 lod kong Thieu Tri det 21 meter høje tårn opføre. Thien Mu betyder "Den himmelske kvinde".
Tu Ducs Mausoleum (Hue)
Tu Ducs mausoleum blev opført fra 1864-1867. Kongen var en håbløs romantiker og beordrede at hans gravsted skulle være som et eventyrland. Bygningerne er i perfekt harmoni med de omkringliggende omgivelser. Digterpavillonen ved Lotussøen er et yndet udflugtsmål i den romantiske have.
Flydende markeder (Mekong Deltaet)
Mekong-deltaget er berømt for sine flydende markeder, hvor alskens herligheder sælges. De handlende ankommer i både og varerne skifter hånd fra båd til båd. Med en utrolig snilde lykkes det bådførerne at manøvrere uden om hinanden. Markedet i Phung Hiep er et besøg værd, for her kan man se hele markedet fra broen.
Fuglereservater (Mekong Deltaet)
I Dong Thap provinsen finder man de berømte fuglereservater, Tam Nong og Vuon Co Thap Muoi. Reservaterne er hjemsted for for tusindvis af vadefugle og man finder blandt andet den sjældne rødhovede trane i reservaterne.
Nui Sam (Mekong Deltaet)
Nui Sam er et højt bjerg der ligger i nærheden af Chau Doc, der er en lille by tæt på grænsen til Cambodia. Fra toppen af bjerget er der en storslået udsigt. Man kan se Mekong-deltaget brede sig ud over landskabet på den ene side og på den anden, kan man se langt ind i Cambodia, hvorfor der er stationeret en vagtpost på toppen.
Alexandre Yersin Museet (Nha Trang)
Alexandre Yersin var Louis Pasteurs elev og hans navn pryder stadig de vietnamesiske gadeskilte. Det lokale Pasteur Institut der stadig er i brug, blev grundlagt af Yersin i 1895. Han bosatte sig i Nah Trang og på museet kan man se hans instrumenter og bibliotek.
Dao Khi (Nha Trang)
Dao Khi betyder abeøen. Øen har fået sit navn på grund af de flere hundrede aber, der har slået sig ned på øen. Aberne er anledning til mange morsomme optrin. De har vænnet sig så meget til turister, at de uden frygt snupper hatte eller solbriller fra besøgende på øen.
Hong Chong (Nha Trang)
Klipperne Hong Chong er berømte for de enorme kloppesykker, der er stablet oven på hinanden. De enorme klippestykker, der holder hinanden i spænd ligner enorme byggeklodser. Der er også kampesten så store som et lille hus samt en formation, der ligner en kæmpe hånd med fem fingre.
Chua ma Toc (Vietnam)
Det interessante tempel finder man i byen Soc Trang i Mekong-deltget. Egentlig er det ikke så meget selve pagoden som den omkringliggende have, der er interessant. I havens træer lever tusindvis af flagermus. De vejer op til 1 kilog og har et vingefang på op mod 1,5 meter.
Citadellet i Hue (Vietnam)
Citadellet blev bygget fra 1805 til 1832. Konstruktionen var nøje planlagt ud fra de mulighederne omgivelserne gav. Mod sydøst danner Ngu Binh bjerget en naturlig afskærmningog midt i Den Duftende Flod spiller to øer rollen som skildvagter. Citadellet blev opført for at give plads til 24 bastioner med over 400 kanoner, der skulle beskytte Kongebyen.
Den Indre Kongeby i Hue (Vietnam)
Kongebyen i Hue er bygget efter samme princip som Den Forbudte By i Beijing, og den inderste by var forbeholdt kongen og hans hof. I "Det store Indre" ses de kongelige paladser og templer. "Den indre By" var omgivet af fire meter høje mure, der var over 1 meter tykke.
Duftenes Pagode (Vietnam)
Duftenes Pagode ligger sydvest for Hanoi og består i virkeligheden af flere huler, grotter, templer og pagoder. Pagoden ligger på Duftenes Bjerg og vejen dertil foregår med båd og til fods. Grotten Hung Tich er hovedattraktionen i det spredte pagodeområde. Nha tho Toc Tran Templet, der ligger i byen Hoi An er rejst for Tarn slægtens forfædre. Templet er ikke ret stort, men er et fyldestgørende eksempel på den vietnamesiske forfædredyrkelse. Templet er stadig i brug og indeholder mange symbolske genstande. Der er en guidet tur i templet, hvor man får en indgående introduktion til den vietnamesiske tradition.
Ho Chi Min Mausoleet (Vietnam)
Ho Chi Minh bliver betragtet som hele Vietnams fader af vietnameserne. Hans mausoleum skal ses som et udtryk for respekt for hans person. Skønt Ho Chi Min havde ønsket at blive brændt og hans aske delt i tre portioner der skulle placeres i Nord- Syd og Centralvietnam, blev hans legeme balsameret og placeret i mausoleet på Ba Dinh pladsen.
Kongegravene i Hue (Vietnam)
Nguyen Dynastiet (1802-1945) er den sidste vietnamesiske kongefamilie. Der var i alt 13 konger, men det er kun de syv, der har gravsteder. Gravmonumenterne blev opført med de samme faste komponenter for at give et helhedsindtryk og de harmonerer perfekt med hinanden og de omkringliggende omgivelser.
Kunstmuseet (Vietnam)
Vietnams kunstmuseum slog dørene op for første gang d. 24. juni 1966. En omfattende samling af vietnamesisk arkitektur, tegnekunst, skulpturer og kunst er samlet i museet. Museet rummer også en fin udstilling af de etniske minoriteters særegne kunstneriske udtryk.
Litteraturtemplet. (Vietnam)
Templet blev opført i 1070 og få år efter blev Vietnams første universitet opført bag templet. Templet er viet til den kinesiske filosof Konfucius og andre lærte og er strengt symetrisk i sin opbygning. I tempelgården finder man 82 mindesten, der er rejst på ryggen af hver sin skildpadde. Stenene er rejst for de få studerende, der bestod eksamen og fik en doktorgrad.
Nha tho Toc Tran (Vietnam)
Templet, der ligger i byen Hoi An er rejst for Tarn slægtens forfædre. Templet er ikke ret stort, men er et fyldestgørende eksempel på den vietnamesiske forfædredyrkelse. Templet er stadig i brug og indeholder mange symbolske genstande. Der er en guidet tur i templet, hvor man får en indgående introduktion til den vietnamesiske tradition.
Po Nagar (Vietnam)
Po Nagar tårnene ved byen Nha Trang blev bygget mellem det 7. og det 12. århundrede. De fleste af de ialt 10 tårne der oprindeligt stod på stedet blev bygget mellem år 813 og år 817. I dag står der kun fire tårne tilbage. Det største tårn er 23 meter højt og viet til byens beskytterinde Po Nagar.
Thoy Son (Vietnam)
På Toppen af bjerget finder man grotten Huyen Khong, i hvilken der er 30 meter fra gulv til loft. I klippen finder man også smalle udfordrende tuneller. Der ligger en pagode på bjerget som er opført af Kong Minh Mang.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 4.153,- Fra 5.265,- Fra 6.991,-
Charter (fly+hotel) Fra 8.506,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Hanoi
• Ho Chi Minh City
• Hue
• Nha Trang
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.