Malerisk brostensbelagt gade med farverige bygninger og udendørs caféer ved skumring.

Rejseguide til Colombia

Colombia er et naturskønt land med kyststrækninger både ved Stillehavet og Det Caribiske hav. Her finder man fremragende hvide sandstrande og azurblåt hav.

Fakta


  • Republica de Colombia

  • Santa Fe de Bogotá (6.004.782)

  • 1.141.748 km2


  • Spansk

  • Romersk katolsk


  • 40.214.723 (1997)


  • Republik


  • Den vestlige del af landet består primært af bjerge. Andesbjergene løber hele vejen gennem Sydamerika, og i det øjeblik de når Colombia, bliver de splittet op i tre bjergkæder. Imellem bjergkæderne er der to store dale med hver sin flod, der løber nordpå og ud i det Caribiske Hav. Udover Andesbjergene har Colombia verdens højeste bjergkæde beliggende ved en kyst. Øst for Andesbjergene er over 50 procent af området lavland eller dækket af regnskov og floder. Den nordøstlige del af landet er dække af ørken, mens Stillehavskysten næsten er dækket med jungle.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Det mest behagelige tidspunkt at rejse på er i den tørre vinterperiode. Der er dog ingen store hindringer for at rejse i den mere våde sommerperiode, bortset fra at det til tider regner. Landet ligger tæt på ækvator, og der er varmt det meste af tiden.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Colombian Peso (peso) ($)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der findes en del netcaféer i de større byer. Hvis du ikke kan finde en, så prøv at gå på biblioteket. Det fleste biblioteker i Colombia tilbyder internetservice.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Columbia skal man ringe på følgende nummer:
Ambulance (277-6666)

Drikkepenge

På hotel og restauranter bliver der ofte lagt 10 procent oven i regningen, hvis ikke bør man selv give 10-15 procent i drikkepenge.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 06.00 i Colombia.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 07.00 i Colombia.

Vægt og mål

I Colombia benytter man metersystemet.

Fotografering

Der er ingen regler for fotografering, men på grund af den høje kriminalitetsrate i landet er det mest sikkert at bevæge sig rundt uden kamera.

Drikkevand

Alt vand til at børste tænder i, drikke, til isterninger eller til at skylle madvarer i bør koges først.

Elektricitet

I Colombia benytter man følgende strømkilde:
110/120 volts AC, 60Hz

Opførsel

Der er ingen konkrete regler omkring opførsel, men på grund af den høje kriminalitetsrate er det en god ide ikke at gå alene rundt, specielt ikke om aftenen.

Åbningstider

Banker har åbent fra 8.00 til 11.30 og fra 14.00 til 16.00 (mandag-torsdag). Bankerne i Bogotá åbner en time senere og lukker en time tidligere uden middagspause.
Butikker har åbent fra 9.00 til 12.30 og fra 14.30 til 19.00 (mandag-lørdag). Nogle butikker har åbent få timer søndag, ligesom andre har lukket lørdag eftermiddag.
Kontorer har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 17.30/18.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Landet er ikke kendt for dets kogekunst. Maden er nogenlunde, men ikke særlig varieret. Aftensmaden består som regel af en suppe med en efterfølgende hovedret. Hovedretten er ofte kylling eller bøf med kartofler eller bønner. En af de mere eksotiske retter, der dog kan fås mange steder er stegte myrer!
I forhold til drikkevarer er kaffe absolut nummer et. Det drikkes overalt og i flere variationer. Derudover har Colombia gode og billige øl, mens vinen ikke er noget specielt.

Forhold for handicappede

Der er ikke gode forhold for handicappede, og det kan være svært at komme rundt. Hvis man som handicappet ønsker at rejse i landet, er det en god ide at kontakte alle de steder, man ønsker at opholde sig og forhøre sig om forholdene.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Helligtrekongersdag, 6. januar
Arbejdernes internationale dag, 1. maj
Uafhængighedsdag, 20. juli
Slaget ved Boyacà, 7. august
Undfangelsesdag, 8. december
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Camping er ikke den mest benyttede form for overnatning i Colombia, og der findes kun et fåtal af campingpladser. På nogle af øerne ud for kysten kan det dog lade sig gøre at finde ret gode pladser.

Hoteller

Der findes mange hoteller i Colombia, de har alt fra store femstjernede hoteller til meget billige og mindre hoteller. Mange billige hoteller i Colombia fungerer også som hjemsted for prostituerede. Hvis man vil undgå dette, er det en god ide at tjekke, før man bestiller et værelse.

Pension

Der findes ikke B&B og gæstehuse ved navn, men de hospedajas, (se vandrehjem) der er i landet, kan til tider fungere som sådan.

Vandrehjem

Der findes en hel del vandrehjem/hostels i Colombia. De går også under navnet hospedaja, som er steder, der lejer værelser ud til rimelige penge. Rejsende skal være opmærksomme på, at der kan være stor forskel på pris og kvalitet, og det er en god ide at tjekke priser og faciliteter, før man lejer et værelse.

Lokal transport

Fly

Colombia har et godt udviklet flysystem til indenrigsflyvning. Der er stor forskel på priser ved de forskellige selskaber, op til 40 procent, så det er en god ide at kigge lidt rundt, inden man køber en billet.
Book flybilletter her

Bus

Bussystemet i Colombia er godt udviklet. Der kører busser til stort set alle byer og landsbyer. Langdistance busserne er som regel i god stand og komfortable at køre i. Der er ikke mindre en 42 firmaer, der kører de lange distancer.

Tog

Der kører ikke noget tog i Colombia, der tager passagerer med.

Taxi

Der kører masser af taxier i de større byer. Det er en god ide at insistere på, at taxameteret bliver benyttet eller at aftale en fast pris på forhånd. Det kan til tider lade sig gøre at hyre en taxi til en længere tur til rimelig pris. De officielle taxier i Bogotá er gule og grønne, og de er helt klart de dyreste taxier. Det kan betale sig at finde en uorganiseret taxi.

Billeje

Alle de større biludlejningsfirmaer finde i Colombia. Man skal være i besiddelse af et internationalt kørekort for at leje en bil.

Har du fået lyst til at rejse til Colombia?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud