En statue med udsigt over en moderne byskyline ved solnedgang, viser kontrasten mellem tradition og modernitet.

Rejseguide til Sydkorea

Selvom Sydkorea har været vært for OL og snart skal være vært for VM bliver landet desværre ofte overset. Sydkorea byder på en flot natur, en farverig kultur og topmoderne storbyer – alle steder er serviceniveauet i top.

Fakta


  • Taehan-minguk

  • Seoul (12.000.000)

  • 99.268 km2.

  • Koreansk

  • Mahayana Budisme

  • 46.429.817 (1998)

  • Republik

  • Sydkorea er en halvø, og udfor kysten ligger der et utal af større eller mindre øer. En stor del af landet består af bakker og bjerge, mens 30 procent af landet er fladt. I øst er der en del bjerge kun afbrudt af store floder, der flyder gennem bjergkæderne.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Et godt tidspunkt at besøge Sydkorea på er fra september til november når solen skinner, og himlen er blå. Om vinteren er der koldt, men hvis man kan lide at stå på ski, er der gode muligheder. Fra april til maj er også et godt tidspunkt, men der kommer rigtig mange japanere, og det kan være svært at få et sted at overnatte.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Won (W)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

I Sydkorea er der netcaféer i de fleste byer, der er større end en landsby. Så det er ikke et problem at finde en internetcafé.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Sydkorea skal du ringe på følgende numre:
Politi (112)
Ambulance eller brandvæsen (119)

Drikkepenge

I Sydkorea forventer man ikke at få drikkepenge, men mange hoteller og restauranter lægger dog 10 procent oven i regningen som et servicebeløb.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 19.00 i Sydkorea.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 20.00 i Sydkorea

Vægt og mål

I Sydkorea benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Der er ingen specielle regler omkring fotografering, man skal dog undgå at fotografere militæret og militære installationer.

Drikkevand

På de dyre hoteller kan man ofte drikke vandet, men generelt er det en god ide at koge vandet, inden man drikker det.

Elektricitet

I Sydkorea benytter man følgende strømkilde:
110/220V, 60 Hz

Opførsel

Der er ingen specielle regler omkring opførsel, man bør dog altid huske at tage skoene af, inden man går ind i et koreansk hjem.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.30 til 16.30 (mandag-fredag) og fra 9.30 til 13.30 (lørdag).
Butikker har åbent fra 10.30 til 19.30 (alle dage, de har dog ofte lukket en dag i løbet af ugen, ligesom mindre butikker tit lukker kl. 18.00).
Kontorer har åbent fra 9.00 til 18.00 (mandag-fredag) og fra 9.00 til 13.00 (lørdag).

Mad og drikke

Sydkoreanerne er kendt for at lave god mad, en af specialiteterne er Kimch’i, der består af grøntsager (ofte kål), der er blandet med chili, hvidløg og ingefær, der sættes til at gære. Kimch’i følger med til de fleste retter, man får. Ris følger som regel også med, når man bestiller et måltid i Sydkorea, hvor man ofte får en hovedret med bøf, der er marineret i sesam olie, hvidløg og chili. Ellers byder landet på et stort udvalg af spændende og eksotiske retter, hvoraf flere går flere hundrede år tilbage i tiden. I forhold til drikkevarer er en stor del af befolkningens sociale liv koncentreret omkring kaffe- og therum, hvor man blandt andet kan få fremragende urtete.

Forhold for handicappede

Der er efterhånden nogenlunde forhold for handicappede i Sydkorea især i de større byer. Mange steder er der mulighed for at komme ind med kørestol, og hvis ikke er personalet som regel søde til at hjælpe. Det kan dog være en god ide at tage kontakt til de steder, man ønsker at besøge, så der kan være personale klar til at hjælpe, når man ankommer.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Uafhængighedsbevægelsens dag, 1. marts
Børnenes dag, 5. maj
Mindedag (for de faldne i krig), 6. juni
Forfatnings dag, 17. juli
Befrielsesdag, 15. august
National stiftelses dag, 3. oktober
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der er gode muligheder for at campere i Sydkorea, der er campingpladser over hele landet, og de har normalt rimelig gode faciliteter.

Hoteller

Der er rigtig mange hoteller i Sydkorea. Der er alt fra luksuriøse, internationale hotelkæder til små, billigere hoteller. Hotellerne er inddelt i fem forskellige klasser: super deluxe, deluxe, første, anden og tredje klasse.

Vandrehjem

Vandrehjem/hostels er en af de billigste former for overnatning i Sydkorea. Der findes i øjeblikket cirka 30 hostels i de større byer i landet

Andre overnatningsformer

Yogwans er koreanske kroer, de har rimelige priser og er som regel et godt sted at overnatte. Man ligger på en madras på det opvarmede gulv, der er traditionelt i Sydkorea. Man kan også leje værelser med almindelige senge.
Flere steder i landet er der også mulighed for at leje små hytter, hvor man kan overnatte.

Lokal transport

Fly

Man kan flyve indenrigs til alle store byer, landet er ikke så stort, så flyvetiden er sjældent over et par timer.
Book flybilletter her.

Bus

Sydkorea har et godt udviklet bussystem. Der kører hurtige, komfortable ekspresbusser mellem alle større byer i landet. Busserne kører til tiden og når hurtigt frem. Mellem de mindre byer kører der også busser, så man kan stort set nå hele landet med bus.

Tog

Togene i Sydkorea er hurtige, behagelige og kører til tiden. Jernbanesystemet er stort og når faktisk alle dele af landet. Det kan være en fordel at bestille sin billet et par dage i forvejen, specielt hvis man skal rejse i weekenden.

Taxi

Taxi er en populær transportform i Sydkorea, der kører masser af taxier i de fleste byer. Det nemmeste er at hyre en taxi på gaden, de kan dog også bestilles per telefon, men det koster ekstra.

Billeje

Man kan leje biler i de fleste større byer i landet. Der er utrolig meget trafik i byerne, og man skal være meget forsigtig, hvis man kører selv. For at leje en bil, skal man være over 21 år og være i besiddelse af et internationalt kørekort. Der er både lokale og store internationale udlejningsfirmaer i de fleste byer. For yderligere informationer kan man kontakte The Korea Car Rental Union (telefon: (2) 533 2503).

Båd eller færge

Der er gode muligheder for at se Sydkorea med båd både langs kysten og på mange af floderne. Der sejler en del færger og dampbåde regelmæssigt, så der er et godt udvalg, hvis man ønsker denne transportform.

Har du fået lyst til at rejse til Sydkorea?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud