En statue med udsigt over en moderne byskyline ved solnedgang, viser kontrasten mellem tradition og modernitet.

Seværdigheder Sydkorea

Sydkorea

Byen Sogwip'o

Sogwip’o er den største by på den sydlige kyst på øen. Det er en hyggelig by med en charmerende atmosfære. Her er der gode muligheder for at besøge museer og de nærtliggende landsbyer og få et indblik i de gamle kulturer, der kun har ændret sig en smule gennem tiden. Yderligere er der i området fantastiske muligheder for at gå på jagt, dykke og fiske.

Changgyongpanjon bygningen

Changgyongpanjon er den konstruktion, der er hjemsted for the Tripitaka Koreana og skal fungere som beskyttelse herfor. Changgyongpanjon har overlevet flere århundreders krig og syv brande på templets område. Changgyongpanjon er et imponerende bygningsværk, ligesom de andre 75 templer i parken. Flere templer indeholder skatte, og det siges, at der er over 200 private skatte i parken.

De udskårne træblokke Tripitaka Koreana

Palmandaejanggyong er en af Sydkoreas største historiske seværdigheder. Palman betyder 80.000, og derfra kommer navnet på de cirka otte millioner træblokke med udskæringer. The Tripitaka Koreana blev udskåret over en periode på 16 år fra 1236 til 1252, som en bøn for beskyttelse mod Mongolerne, der på det tidspunkt invaderede Korea.

Det levende museum Korean Folk Village

Denne lille landsby er et fremragende sted at besøge, hvis du vil have et indblik i, hvordan folk lever på landet. I byen vil du opleve bønder og arbejdere, se traditionelle huse fra hele landet, opleve workshops, et buddhistisk tempel og en livlig markedsplads. Korean Folk village er en rigtig by, det er ikke kun et turistshow, de mennesker, man ser i byen, bor der faktisk altid. Det er muligt at komme ud til byen med en bus fra Seoul.

Hallyo Haesang National Park

Hallyo Haesang national park dækker over et stort område med både land og hav. Man kan opleve det krystalklare vand omringe de utallige små øer og den formidable smukke kystlinie. I parken finder man også en stor variation af sjældne dyr og planter, der kan opleves på en rundtur i parken.

Kyongbokkung Paladset

Der er mange paladser i Seoul, men det mest kendte er Kyongbokkung paladset. Det blev bygget under Yi dynastiet, men de fleste af de 500 imponerende bygninger i området blev ødelagt, da japanerne invaderede landet. De blev så genopbygget i det 19. århundrede, men ødelagt igen under Korea krigen. I dag er alle bygningerne restaureret endnu engang. Bygningerne er helt fantastiske både arkitektonisk og æstetisk og et skønt sted at gå på opdagelse.

Kyongju National Museum

Når man er ved Kyongju, bør man også besøge det nationale museum, der findes ved de gamle templer. Museet har en fantastisk samling af efterladenskaber fra Shilla tiden. Man kan for eksempel se guld kroner, våben og juveler fra dynastiet, samtidig med at man kan høre om Kyongju’s historie på museet.

Namdaemun porten

Namdaemun er hovedporten til Seoul, det er ikke en seværdighed, man kan bruge flere dage på, men befolkningen er meget stolte af denne port, der blev bygget i det 14. århundrede. Porten er utrolig elegant og bestemt et besøg værd.

Pulguksa templet

Pulguksa templet ligger lige uden for Kyongju og er et af Sydkoreas vigtigste buddhistiske templer. Det har en fantastisk arkitektur og er i det hele taget et imponerende bygningsværk, som bør ses, når man besøger Kyongju.

Puyo

Puyo var engang hovedstaden i Paekche riget, nu er det en stille og charmerende by, hvor man kan opleve hverdagens Korea. Udenfor byen ligger der stadig kirkegårde med gravsteder fra Paekche tiden, ligesom byen har et formidabelt museum med artefakter fra Paekche riget.

Samch'ok strandene

Strandene på den nordøstlige kyst omkring Samch’ok er er helt fantastisk smukke. Nogle af strandene har mange klippeformationer og sten, mens andre er fyldt med hvidt sand. Omkring strandene er der masser af spændende huler, man kan udforske, og bliver man sulten, ligger der fremragende hav- og skaldyrs restauranter i området.

Songnisan National Park

Songnisan National Park er stedet, hvis man gerne vil vandre i bjergene. Der er masser af bjerge i parken, og derfor ligeså mange gode vandresteder. Desuden indeholder parken et af de største og mest fantastiske tempel områder i landet, Popchusa. Templerne er helt fantastiske, og det ene er smukkere end det næste.

Soraksan National Park

Denne national park er en af de smukkeste i landet. Parken ligger på østkysten og er dækket af tyk skov, kæmpe vandfald, bjerge, buldrende floder, hvide sandstrande og templer fra gammel tid. Naturen i parken er et helt spektakulært syn, som kan nydes på en en-dags tur i parken, eller man kan tage sit telt med og overnatte i parken et par dage.

Strandområdet Haeundae

Haeundae er et af Pusan’s vigtigste og mest populære strandområder. Haeundae har kilometerlange hvide sandstrande med turkisblåt hav. Yderligere er der en del gode hoteller og restauranter i området, hvor der også er et par varme kilder, som siges at have helbredende virkning.

Tadohae Haesang National Park

Udfor den sydvestlige kyst ligger denne marine national park, der strækker sig over 1700 øer. Specielt øerne Hongdo og Huksando er meget besøgte. Hongdo er især kendt for at have mange imponerende klippeformationer, bakkede skovlandskaber og en helt spektakulær solnedgang. Huksando er mere flad og nemmere at gå rundt på, når man vil udforske det smukke landskab.

T'apkol Park

Hvis man har lyst til en tur i det fri og en snak med nogle af de lokale, er T’apkol park et godt sted. Her finder man mange venlige ældre mennesker, der sidder og taler om vind og vejr. Det var også i denne park, at erklæringen om landets uafhængighed blev annonceret i 1919.

Tongnae området

Tongnae er et området fyldt med varme kilder nær ved Kumgang Park. Området er også hjemsted for en række helt specielle klippe formationer, ligesom man her kan finde utallige templer fra fortiden.

Trekking i landskabet

Cheju-do øen byder på helt fantastisk landskab med imponerende klippe formationer, huler og grotter og vulkan kratere. Der er gode områder, hvis man ønsker at vandre i området, og der ligger helt fantastiske oplevelser og venter i disse grotter og gamle vulkaner. Det er blandt andet muligt at trekke gennem verdens længste lavarør.

Tumuli Park

Tumili Park er det mest besøgte sted i området. Det indeholder 20 forskellige hellige gravmæler og ikke mindre end fem templer. Det er muligt at komme rundt og se det hele, og det er tilladt selv at kravle rundt mellem templer og gravmæler og danne sig et indtryk af den gamle kultur.

Ullungdo øen

Cirka 135 kilometer øst for fastlandet ligger denne fantastiske ø. Midt på øen rejser der sig en stor udslukt vulkan, mens resten af øen primært består af bjerge med tykke skovlandskaber og klipper. Der er ingen sandstrande på øen, men dykning udfor øen er helt spektakulært og ikke for nybegyndere.

Har du fået lyst til at rejse til Sydkorea?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her