Rejseguide til Seychellerne

Seychellerne er rammen om et fantastisk dyre- og planteliv, og mange arter findes ikke andre steder i verden. Seychellerne er en samling paradislignende tropeøer, og der er gode udgangspunkter for dykning og snorkling i de omkringliggende koralrev.

Fakta

Top
Lokalt navn
Seychelles
Hovedstad
Victoria (70.000)
Areal
455 km2
Primære sprog
Engelsk og fransk er de officielle sprog
Største religion
Katolicisme
Indbyggere
79.326 (2000)
Styreform
Republik
Geografi
Det Seychelliske Øhav dækker et areal på 400.000 km2 nordøst for Madagasker i Det Indiske Ocean. Sey-chellerne består af i alt 115 øer og småøer. Der er stor geologisk forskel på øerne, hvis undergrund enten består af granit eller koraller. Vegetationen består af banan- og kokospalmer, mangotræer, yams og andre tropiske frugter samt jungle.

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Hvornår man skal besøge Seychellerne afhænger af, hvad man vil foretage sig. Vil man dykke, er det bedst at rejse fra marts til april og igen fra september til november. Vil man windsurfe skal man tage afsted i maj og oktober, hvor passatvinden ikke er på sit højeste.

Rejselitteratur

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium. Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge. Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe. Et-to par bukser/nederdele Trøjer/skjorter Undertøj Strømper Godt fodtøj Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt) Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre Gyldigt Pas Eventuelt visum Forsikringspapirer Flybilletter Kreditkort Lidt lokal valuta Eventuelt Vaccinationsattest Toiletsager Solcreme Lille håndklæde Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber Diarrépiller Insektspray Plaster Kondomer Nål og tråd

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske. Bekræft eventuelle flybilletter Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer. Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Top

Valuta

Seychellisk rupi (SRe). 1SRe = 100 cents. Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

I hovedstaden Victoria er det muligt at finde en netcafé.

Drikkepenge

Drikkepenge på 5-10 procent til dragere, chauffører, hoteller, restauranter og portier er som regel allerede inkluderet i prisen. Regningen på alle hoteller og restauranter inkluderer et servicegebyr, som det er frivilligt at betale.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 14.00 på Seychellerne. Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 15.00 på Seychellerne.

Vægt og mål

På Seychellerne benytter man følgende måleenheder: Temperatur: celsius Længde: meter Vægt: kilo Volumen: liter

Fotografering

Hvis man undlader at fotografere politiet og i lufthavnen, skulle der ikke være nogle problemer på øerne.

Drikkevand

Det er sundhedsskadeligt at drikke vandet fra hanen på Seychellerne. Man bør altid købe vand i flasker.

Elektricitet

På Seychellerne benytter man følgende strømkilde: 240 Volts/AC, 50 Hz

Opførsel

Indbyggerne på Seychellerne er meget venlige og imødekomne og hilser altid ved at give hånd. På strande-ne bør man ikke bade nøgen eller topløs.

Åbningstider

Banker har åbent fra 8.30 til 14.30 (mandag-fredag) og fra 8.30 til 11.00 (lørdag). Butikker har åbent fra 8.00 til 17.00 (mandag-fredag) og fra 8.00 til 12.00 (lørdag).

Mad og drikke

Det seychelliske kreoler køkken er en inspireret af kinesisk, fransk, afrikansk, engelsk og indisk køkkentradi-tion. Maden er krydret nænsomt, og i mange retter indgår frisk kokosmælk. Den lokale øl hedder Seabrew og er brygget efter tysk lagerøl tradition. På øerne fås også mange gode importerede vine.

Forhold for handicappede

Øerne er ikke velegnede for handicappede, selv om der har været turisme på Seychellerne i mange år, er der ikke blevet gjort noget for at forbedre forholdene for handicappede på hoteller og offentlige steder.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar Arbejdernes dag, 1. maj Befrielses dag, 5. juni Uafhængigheds dag, 29. juni Jomfru Marias undfangelse, 15. august Allehelgens dag, 1. november Jesu undfangelse, 8. december Jule dag, 25. december Flytbare helligdage Langfredag, påske og 1. påskedag, marts eller april.

Overnatning / Hotel

Top

Camping

Camping er forbudt på Seychellerne

Hoteller

Der er mange gode hoteller på øerne, der er godt beliggende ud til de skønne strande. Der er kun 4500 sen-gepladser i alt på øen, så det er en god ide at bestille i forvejen.

Pension

Der er et enkelt Bed & Breakfast i hovedstaden Victoria. Derudover er der en del hyggelige gæstehuse på al-le øerne, hvor man kan overnatte relativt billigt.

Vandrehjem

Der er ingen vandrehjem på Seychellerne

Andre overnatningsformer

De senere år er der skudt lejlighedskomplekser op på Seychellerne. De er indrettet med køkken, så man selv kan lave mad.

Lokal transport

Top

Fly

Der er regelmæssige afgange med rutefly mellem Praslin, Frégate, Desroches, Bird og Denis Island. Til de øvrige øer flyver Air Seychelles charter. Book flybilletter her.

Bus

Der kører busser på Mahé og Praslin. Busnettet er godt udbygget på Mahé, og her kan man komme ud til al-le områder på øen med bus. På Praslin er busnettet derimod begrænset.

Tog

Der kører ikke tog på Seychellerne.

Taxi

Der kører taxier på Mahé, Praslin og La Digue. De kører efter faste takster, som fastsættes af regeringen.

Billeje

Der er gode muligheder for at leje biler på Seychellerne. Man skal blot være opmærksom på, at bilisterne på Seychellerne kører meget hasarderet.

Båd eller færge

Skonnerter sejler regelmæssigt mellem Mahé, Praslin og la Digue. Hvis man vil sejle til de andre øer, må man chartre en båd.

Andre transportformer

Mini Moke. En mini moke er en jeep lignende bil, der er overdækket med en presenning med ruder i. De kan lejes på de fleste øer, og til trods for at de ofte har små mekaniske fejl, er de det transportmiddel, der bedst egner sig til forholdene på Seychellerne. Yderligere flyver der helikopter mellem flere af øerne. En god måde at komme rundt på er ved at leje en cykel.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 6.343,- - -
Charter (fly+hotel) Fra 12.095,- Fra 13.195,- Fra 13.895,-
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.