De imponerende pyramider i Giza under en klar himmel, omgivet af ørken.

Rejseguide til Egypten

Egypten er landet, der byder velkommen til et utal af historiske seværdigheder. Her finder man de imponerende pyramider og unikke historiske skatte. Yderligere kan landet fremvise skønne området til de, der har lyst til badeferie og afslapning.

Fakta


  • Jumhuriyat Misr al-Arabiyah

  • Kairo (14.000.000)

  • 997.739 km2

  • Arabisk. Fransk og engelsk tales dog mange steder.


  • Islam. Men kristendommen er også repræsenteret i flere former.

  • 67.273.906 (2000)


  • Republik

  • Bortset fra nogle grønne områder ved Middelhavet og Nilen består Egypten af ørken. Det betyder, at temperaturen inde i landet om sommeren kan nå op over 50 grader. Til gengæld kan der visse steder i ørkenen blive ganske koldt om vinteren (helt ned til 8 grader). Ørkenlandskabet betyder også, at der kan ske dramatiske temperatursvingninger i landet.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Egypten kan besøges året rundt, men er mindre behageligt fra juni til august, hvor temperaturen kommer op over 40 grader. Forår og efterår er gode rejsetidspunkter. Her varmer solen tilpas til, at man også orker at opleve landets mange historiske og kulturelle seværdigheder.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Egyptiske pund (EGP)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er kun få netcaféer i Egypten. De nuværende findes hovedsagelig i Kairo, Alexandria og Dahab.

Nødhjælp

Får du brug for at tilkalde nødhjælp i Egypten, skal du ringe på følgende numre:
Ambulance (123)
Politi (122)
Brandvæsen (125)
Et godt tip er at ringe til turistpolitiet i stedet for det almindelige politi, da de ofte er mere behjælpsomme over for turister. Turistpolitiets hovedkvarter i Kairo har: 926028.

Drikkepenge

Det forventes som hovedregel, at man giver drikkepenge i Egypten. På hoteller og restauranter lægges der 12 procent oveni regningen, men det er almindelig praksis at give cirka fem procent ekstra. Også taxichauffører forventer at få drikkepenge, 10 procent er ikke ualmindeligt. Mange egyptere har brug for
Drikkepenge:
drikkepenge til at supplere deres indkomst. Det er derfor en god idé altid at have småpenge på sig.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark. er den 13.00 i Egypten.

Vægt og mål

I Egypten benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Det er tilladt at fotografere over alt i Egypten. Men du skal dog være opmærksom på særlige regler i moskéer og andre hellige steder. I det hele taget bør du spørge først, inden du fotograferer folk.

Drikkevand

Det betragtes i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Kairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil du være helt sikker på ikke at få en maveinfektion, bør man alligevel holde sig til at købe vand i flasker. Her er det en god idé at tjekke, om kapslen sidder ordentlig fast. Skal man ud i landdistrikterne, bør alt vand koges, før man bruger det.

Elektricitet

I Egypten benytter man følgende strømkilde:
220 volt, 50 Hz. Enkelte landdistrikter bruger dog stadig 110-130 volt, 60 Hz.

Opførsel

Egypten er et muslimsk land, og derfor klæder man sig tækkeligt. I byerne og på religiøse steder bør både mænd og kvinder bære tøj der dækker skuldre og knæ. Det er især vigtigt for kvinder. På de større turiststeder ude ved kysterne kan man dog sagtens optræde i badetøj.

Åbningstider

Åbningstiderne i Egypten varierer efter årstiderne.
Om vinteren har butikker åbent fra 9.00 til 18.00 (lørdag-torsdag).
Om sommeren har butikker åbent fra 9.00 til 12.30 og 17.00 til 20.00 (lørdag-torsdag). Enkelte butikker har åbent fredag.
Banker har åbent fra 8.30 til 14.00 (søndag-torsdag).

Normale åbningstider og offentlige transportmidler ændres under de muslimske fester og helligdage. For eksempel er restauranter ofte lukkede fra solopgang til solnedgang under Ramadanen, da muslimerne faster.

Mad og drikke

Egyptisk mad er en skøn blanding af det tyrkiske, libanesiske, græske og syriske køkken. Der er et rigt udbud af fiskeretter i landet. Saltvandsfisk serveres under betegnelsen samak. De bedste fås nær kysterne eller i Aswan, hvor de fanges i Nasser søen. Til at læske ganen må man ikke snyde sig selv for en asiir som er en frisk frugt- og grøntsagsjuice.

Forhold for handicappede

Der er ikke specielt godt faciliteter for handicappede i Egypten. Til gengæld er der en udbredt vilje til at støtte og hjælpe handicappede med at komme omkring. Vil man som handicappet selv arrangere sin tur, bør man undersøge forholdene hjemmefra. Men er man med på en arrangeret tur, er der ingen problemer.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Sinais Befrielsesdag, 25. april
Arbejdernes Dag, 1. maj
Evakueringsdagen, 18. juni
Revolutionsdagen, 23. juni
Nationaldagen, 6. oktober
Den nationale Befrielsesdag, 24. oktober
Sejrsdagen, 23. december

Flytbare helligdage
Ramadanen, en måned lang fasteperiode, datoen varierer.
Slutningen på Ramadanen kaldet Eid al-Fitr, en tre dages fest, datoen varierer.
Islamisk nytår, datoen varierer.
Profeten Mohammads fødselsdag, fejres på forskellige datoer fra år til år.

Overnatning / Hotel

Camping

Campingmuligheder er der ikke mange af i Egypten. Det er dog muligt at finde campingpladser ved de større byer.

Hoteller

Hoteller er der masser af i landet. Mange af de store internationale hotelkæder er skudt op ved feriestederne. Ønsker man et billigere alternativ, findes der en række mindre private hoteller.

Pension

Flere af de mindre private hoteller fungerer som en slags B&B. Her spiser man sammen med værterne og kan ofte komme til at lære dem at kende.

Vandrehjem

Vandrerhjem eller hostels findes de fleste steder i landet. Kvaliteten er meget svingende, men det er generelt en billig overnatningsmulighed.

Andre overnatningsformer

Hotellerne inde i landet er ofte meget ydmyge steder sammenlignet med de store moderne hoteller ved kysterne. Her er rindende varmt vand luksus. Til gengæld er det billigt at bo inde i landet.

Lokal transport

Fly

Der er daglige indenrigsflyvninger mellem de store byer og feriesteder i Egypten. Billetter er billigere, når de købes i Egypten end i ens hjemland.
Book flybilletter her

Bus

Busser er det vigtigste offentlige transportmiddel i Egypten. Mange, især bybusser, er dog i en elendig stand. Til gengæld er de billige.

Tog

Både større og mindre byer i Egypten er bundet sammen af tognet. Man kan vælge mellem fire forskellige klasser, når man skal med toget.

Taxi

Taxi er et godt transportmiddel í Egypten. Det er som regel billigt, men det er en god idé at aftale en pris med chaufføren, før turen starter.

Billeje

Mange af de store biludlejningsfirmaer er repræsenteret i Egyptens større byer og på feriedestinationerne

Båd eller færge

Cruises på Nilen er en god og populær måde at se landet på, og der er da også et rigt udbud af færger og både, som især sejler mellem Luxor og Kairo.

Specielle forhold

Egypten er blevet et stort turistland de senere år, og de fleste egyptere har opdaget, at der er penge i turisterne. På turiststederne bliver man derfor ofte overfaldet af ivrige egyptere, der vil sælge alt fra skarabæer til kamelhår. Vil man gerne være fri for dem, skal man lade være med at vise nogen form for interesse for deres varer.

Der har gennem tiden været et par angreb på turister i Egypten. Antallet af overfald er dog faldet de sidste par år.

Har du fået lyst til at rejse til Egypten?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud