Rejseguide til Bermuda

Rejseguide til Bermuda

Øen Bermuda er tydeligt præget af den britiske kolonitid og det britiske aristokrati. Intet andet sted finder man så mange golfbaner per kvadratkilometer, og langs de røde strande i syd finder man eksklusive hoteller og bungalows. De mange krydstogtskibe, der lægger til på øen, skaber stemning og liv året rundt.

Fakta


  • Bermuda

  • Hamilton (ca. 15.000)

  • 53 km2

  • Det officielle sprog er engelsk

  • Der er mange forskellige religioner repræsenteret på Bermuda. De mest udbredte er anglikanere og romerske katolikker

  • 62.472 (juli 1999)

  • Selvstyrende del af Storbritannien

  • Den lille bitte ø, Bermuda, ligger isoleret i Atlanterhavet. Bermuda er i virkeligheden ikke en ø, men en hel række af øer. Faktisk hele 150, hvoraf de 7 største er forbundet med broer og dæmninger. Kun 20 af øerne er beboede. Bermuda er kun 53 km2 stort og ikke mere end 3 kilometer på det bredeste sted. Ligegyldig hvor man er på Bermuda, er havet aldrig ude af syne.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Bermuda kan besøges året rundt, men højsæsonen er fra april til oktober, hvor vejret er godt, og havet er varmt nok til at svømme og dykke i. Det er også i den periode, der sker mest på øen.
Fordelene ved at rejse om vinteren er, at det kan være op til 40% billigere at leve på øen, ligesom forholdene for windsurfere er optimale på dette tidspunkt.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Bermuda dollar ($B). 1§B=100cents
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp

For at tilkalde nødhjælp på Bermuda skal man ringe på nedenstående nummer:
Politi, ambulance eller brandvæsen (911)

Drikkepenge

Når man får regningen på Bermuda, er drikkepenge ikke inkluderet på restauranter, og man giver normalt 15% i drikkepenge. På hoteller er der lagt 10% oveni regningen, der dækker alt fra rengøring til bagageservice. Kuffertslæbere i lufthavnen forventer cirka 1 $B.

Tidszone

Når klokken er 12 i Danmark, er den 07.00 på Bermuda

Vægt og mål

Man benytter følgende mål- og vægtenheder på Bermuda:
Vægt: Kilo
Temperatur: Celcius
Afstande: Meter
Rumindhold: Liter

Fotografering

Det er tilladt at fotografere over alt på Bermuda. Man skal dog undlade at tage billeder i lufthavnen og af politiet.

Drikkevand

Vand fra hanen er filtreret og sikkert at drikke.

Elektricitet

På Bermuda benytter man følgende strømkilde:
110 volt AC og 60 Hz. Stikkene er flade og tobenede.

Opførsel

Mange luksuriøse krydstogtskibe lægger til på øen. Derfor forventes det på de pænere restauranter, at man er klædt om til middagen. Det forventes også på nogle hoteller.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.30 til 15.00 (mandag-torsdag) og fra 9.30 til 16.30 (fredag)
Butikker har åbent fra 9.00 til 17.00. I højsæsonen har nogle butikker dog længere åbent, især når krydstogtskibe lægger til.

Mad og drikke

Bermudas mange restauranter tilbyder gæster alt fra Middelhavsområdets afvekslende køkken i Hamilton til udsøgte lokale specialiteter i St Davids. De lokale retter består primært af fisk og skaldyr, specielt torsk. Den mest traditionelle ret, der findes på øen er Søndag-morgen torsk. Det enorme måltid består af torsk, æg, kartofler, bananer, og avocado, der er overhældt af en sovs bestående af løg og tomat.
Sort rom er øens nationaldrik, og de lokale drikker den sammen med ingefærøl.

Forhold for handicappede

Generelt er der ikke særlig gode faciliteter for handicappede på Bermuda. Dog er nogle af de store hoteller og krydstogtskibe tilgængelige for kørestolsbrugere

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Bermuda dag, 24. maj
Dronningens fødselsdag, 3. mandag i juni
Arbejdernes dag, 1. mandag i september
Mindedag for de faldne i 2. Verdenskrig, 11. november
Juledag, 25. december
2. juledag, 26. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der er ingen campingpladser på Bermuda.

Hoteller

De fleste hoteller ligger på øens sydkyst. Der er hoteller alle prisklasser, og på nogle hoteller er morgen- og aftensmad inkluderet i prisen.

Pension

Gæstehusene har oftest kun plads til 12 personer og er tit små private hjem. Nogle af stederne skal man deles om køkkenfaciliteterne, mens nogle af de større steder serverer morgenmad.

Vandrehjem

Der er ingen vandrerhjem på Bermuda

Andre overnatningsformer

Feriecentre er typiske for Bermuda. Rundt om et stort fælleshus med spisesal, lounge og bar ligger mindre beboelseshuse. Man laver ikke selv mad, men spiser ude eller i spisesalen. Alle feriecentre har pool.
Yderligere findes der også lejlighedskomplekser, hvor man selv kan lave mad. De ligner feriecentrene, men har ikke det store fælleshus.

Lokal transport

Fly

Der er kun en lufthavn på øen, og den ligger på øens østlige del.

Bus

Det er billigt at køre i bus på Bermuda. Busstoppestederne har enten lyserøde eller blå striber afhængigt af, hvilken side af vejen de står på. De lyserøde striber indikerer, at bussen er på vej til Hamilton, mens de blå betyder, at bussen er på vej væk fra Hamilton.

Tog

Der kører ikke tog på Bermuda.

Taxi

Da man ikke kan leje biler på Bermuda, er taxi den mest bekvemme måde at transportere sig rundt på. Taxierne kører efter taxameter og har en prisliste i bilerne. Der er en grundtakst for 2-4 passagerer. Er man mere end 4 er det lidt dyrere. Priserne er højere fra midnat til 06.00, om søndagen og på helligdage

Billeje

Man kan ikke leje biler på Bermuda

Andre transportformer

Scootere er meget populære på øen, og de kan lejes på både time-, dags-, og ugebasis. Med i prisen følger en påkrævet hjelm. For a leje en scooter skal man være fyldt 16 år. Er man yngre må man gerne side bagpå, hvis man husker sin hjelm.

Hestevogn er en behagelig måde at blive transporteret rundt på øen på. Vær dog opmærksom på, at de er svære at få fat på efter 16.30.

At cykle rundt på øen er både sundt og dejligt. Der er mange cykeludlejningssteder på øen, og priserne er rimelige.

Specielle forhold

Turister må ikke køre bil Bermuda.
Man kører i venstre side af vejen.
Alkohol er dyrt på Bermuda, da regeringen lægger høje importafgifter på spiritus.

Rejsetilbud