Panoramaudsigt over Machu Picchu med grønne terrasser og tågeklædte bjerge i baggrunden.

Rejseguide til Peru

I Peru finder du spor fra adskillige kulturer. Du kan gå på opdagelse i kolonibyerne og se den spanske arv, eller udforske inkaernes hovedstad Cuzco, der i umiddelbar nærhed byder dig velkommen til den forsvundne by Machu Picchu.

Fakta


  • Republica del Peru

  • Lima (7.060.600)

  • 1.285.216 km2

  • Spansk og Quechua

  • Romersk katolsk

  • 25.232.000 (1999)

  • Republik


  • Peru er geografisk delt op i tre naturlige zoner. Kystregionen er dækket af store ørkenområder delt op af frugtbare dale. Højlandet består primært af Andesbjergene. Det sidste område er subtropisk og går fra Andesbjergene til og med junglen i det østlige Peru.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Højlandet i Peru kan besøges året rundt, men det kan blive en våd fornøjelse i regntiden, der ligger fra januar til april. Højsæsonen i dette område er fra juni til august. Kyststrækningen er mest solrig fra december til marts, mens der kan være noget køligt resten af året. I regnskoven falder der regn året rundt, men sjældent mere end et par timer om dagen, og området kan besøget hele året. Der falder dog mest regn i området fra december til april.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Nuevo Sol (S/.)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er gode muligheder for at finde netcaféer i Peru, alle større byer har internetcaféer.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Peru skal du ringe på følgende numre:
Politi (105) kun i Lima.
Brandvæsen (116) kun i Lima.
I resten af landet kan man ringe gratis på nummeret: (080042579).

Drikkepenge

På dyre restauranter og hoteller er det normalt at give 10-15 procent i drikkepenge. På billigere restauranter er det ikke forventet, men alligevel ret normalt.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 05.00 i Peru.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 06.00 i Peru.

Vægt og mål

I Peru benytter man følgende vægt- og måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo

Fotografering

Der er ingen regler omkring fotografering, men de lokale indianere kan være sky, og det er en god ide at spørge først, hvis man vil fotografere dem.

Drikkevand

Alt vand fra hanen i Peru bør koges inden brug.

Elektricitet

I Peru benytter man følgende strømkilde:
220V, 60Hz

Opførsel

Der er ingen bestemte regler omkring opførsel, man skal dog passe på med at vise værdier og lignende frem, da der er mange tyverier i landet, og der har været mange overfald.

Åbningstider

Banker har åbent fra 8.30 til 11.30 (mandag-fredag)
Butikker har åbent fra 10.30 til 19.30 (mandag-fredag), mange butikker har også åbent i weekenden.
Kontorer har åbent fra 8.30 til 17.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Peruanerne er kendt for at lave god mad, der ofte er tilberedt med peber og hvidløg. Samtidig er der en stor variation af fremragende grønsager. Ved kysten kan man finde gode restauranter med fisk og skaldyr, mens man længere inde i landet kan smage en gammel inka delikatesse, stegt marsvin. Alle retter bliver som regel serveret med kartofler eller ris.
Den mest berømte drik i Peru er pisco sour, det er spiritus, der er lavet på grape. Ellers kan man få udmærket peruviansk øl og vin.

Forhold for handicappede

Der er ikke gode forhold for handicappede i Peru.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Arbejdernes internationale dag, 1. maj
St. Peter og St. Paul, 29. juni
Uafhængighedsdag, 28. juli, bliver fejret d. 29. juli
St. Rosa, 30. august
Slaget ved Angamos, 8. oktober
Alle helgens dag, 1. november
Undfangelsesdag, 8. december
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der er ingen officielle campingpladser i landet.

Hoteller

De internationale hotelkæder finder man primært i Lima, men der findes hoteller i stort set alle byer. Man kan finde alt fra hoteller med tre-fire stjerner til billigere, mindre luksuriøse hoteller. Hotellerne er generelt i god stand.

Vandrehjem

Der er en del vandrehjem/hostels i de større byer i landet. Det er som regel ikke noget problem at finde et værelse, men priserne varierer meget, så det er en god ide at tjekke et par steder, inden man bestemmer sig.

Lokal transport

Fly

Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i Peru. Der er flere flyselskaber, og priserne varierer meget. Samtidig kan de være hårdt booket i turistsæsonen, så det er en god ide at bestille i god tid. Samtidig skal man være forberedt på, at systemet ikke altid fungerer, så det kan betyde en del ventetid.
Book flybilletter her.

Bus

Der kører busser mellem de fleste byer i Peru. Bus er som regel en billig transportmåde, men man skal være opmærksom på, at standarden ikke altid er i top, og det kan være en hård måde at rejse på. På grund af landets store afstande kan turene tage adskillige timer.

Tog

Der kører tog fra Arequipa til Juliaca og Puno og fra Puno kører toget til Cuzco. Der kan til tider køre tog mellem andre byer, men ruterne er ofte lukket om vinteren, og man bør tjekke, inden man beslutter sig for denne transportmåde. Der har været mange tyverier på togene i Peru, og det er anbefales derfor kun at rejse om dagen.

Taxi

Der kører taxier i alle større byer. De gule taxier er organiseret, men der kører også mange uorganiserede taxier rundt. De benytter ikke taxameter, og det er en god ide at aftale prisen, inden turen begynder.

Billeje

Det er muligt at leje bil ved større lufthavne og hoteller.

Båd eller færge

Der sejler færge mellem Pucallpa og Iquitos, turen varer cirka fem dage. Ellers sejler der både på Lake Titicaca, hvor man også selv kan leje mindre både.

Specielle forhold

Der en del tyverier og overfald specielt i Lima, så man skal gemme sine penge og ikke gå rundt med værdigenstande.

Har du fået lyst til at rejse til Peru?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud