Malerisk brostensbelagt gade med farverige bygninger og udendørs caféer ved skumring.

Rejseguide til Den dominikanske republik

Den Dominikanske Republik har varmegaranti hele året rundt, og den hektiske aktivitet på landets mange strande vidner om de fantastiske forhold, der tilbydes dykkere, surfere og andre vandentusiaster ved den lange kyststrækning.

Fakta


  • Republica Dominica

  • Santo Domingo

  • 48.730 km2

  • Spansk

  • Romersk-katolsk

  • 8.442.533

  • Repræsentativt demokrati

  • Den Dominikanske Republik udgør den ene halvdel af tropeøen Hispaniola, som republikken deler med Haiti. Det er caribisk tropeland med tilhørende paradislignende strande og turkist vand ved kysterne, mens landets indre domineres af bjerge, skov og dale. Dyrebestanden består mest af krybdyr, og der er leguaner og krokodiller, desuden er der mange eksotiske fugle.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Det tropiske Caribien har bikinivejr hele året rundt, men der er regntid fra juni til oktober, hvor der er orkanvarsling, men det bliver oftest ved advarslen.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Dominikansk peso, 1 peso = 100 centavos
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er netcaféer i de fleste større byer som Boca Chica, Cabarete, Puerto Planto og Santo Domingo.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Den Dominikanske Republik skal du ringe på følgende nummer:
Politi, Ambulance og Brandvæsen (711)

Drikkepenge

Der er trukket ti procent i regningen på restauranter, men tjenerne forventer en lille erkendtlighed alligevel, hvis de har ydet en god service.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 06.00 i den Dominikanske Republik

Vægt og mål

I den Dominikanske Republik benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Temperatur: celsius
Afstande: kilometer
Rumindhold: liter
Officielt bruger landet det metriske system, men i de større byer har de amerikanske måleværdier vundet indpas, og her kan man støde på yards, pund og gallons.

Fotografering

Almindelig pli foreskriver, at man spørger, inden man tager billeder af mennesker. Inde i nogle seværdigheder er der fotograferingsforbud eller en afgift for at tage billeder.

Drikkevand

Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet fra hanen i den Dominikanske Republik. Der kan købes vand på flaske, og det er for det meste til rådighed på hotellerne.

Elektricitet

I den Dominikanske Republik benytter man følgende strømkilde:
110 V, AC 60 Hz

Opførsel

Beboerne i den Dominikanske Republik lever efter mañana-princippet, så man risikerer ikke stress, medmindre man bliver stresset af, at tingene går lidt langsomt.

Åbningstider

Banker har åbent fra 8.00 til 16.00 (mandag-fredag)
Butikker har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 18.00 (mandag-lørdag)

Mad og drikke

De mange kilometer kyststrækning sørger for, at der er rigeligt med frisk fisk og lækre skaldyr. Desuden spises der er en del ris, bønner og yucca sammen med kylling, ged eller gris. Der er mango, papaya, passionsfrugt og citrusfrugter i overflod. Den lokale rom er af god kvalitet og det samme er den lokale kaffe.

Forhold for handicappede

Der er ikke gjort særlig meget for handicappede i dette land, så det er vigtigt for rullestolsbrugere at rådføre sig med hotellerne på forhånd, for at sikre sig, at der er de faciliteter, de skal bruge.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Hellig Trekongers Aften, 6. januar
Vor frue fra Altagracia, 21. januar
Duartes fødselsdag, 26. januar
Uafhængighedsdag, 27. februar
1. maj
Restitutionsdag, 16. august
Grundlovsdag, 6. november
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
Langfredag, marts eller april
Påskesøndag, marts eller april
Corpus Christi
Vor frue fra Las Mercedes

Overnatning / Hotel

Camping

Der er ikke nogen campingpladser på øen, og det er kun muligt at campere, hvis man gør det på privat grund ved for eksempel at spørge en bondemand om lov til at stille et telt op på hans mark. Man kan spørge, om der er mulighed for at campere i nationalparkerne, men man skal have tilladelse fra parkbetjentene først

Hoteller

Hotellerne i den Dominikanske Republik er inddelt i et 5-stjernet kategorisystem, så det er muligt at danne sig et overblik over hvilket et af de mange hoteller, der passer. Der er mere end 27.000 hotelværelser, men det er alligevel tilrådeligt at booke i forvejen, især i de større byer og i vintersæsonen, hvor forfrosne turister strømmer til for at få del i varmen.

Pension

Der er enkelte gæstehuse i den Dominikanske Republik. De er som regel billigere end hotellerne. Bed and breakfast findes i Puerto Plata, Barahona, Costambar, Guayacanes, Juan Doli og Las Terrenas- El Portillo.

Andre overnatningsformer

Der flyves indenrigs mellem de større byer i landet flere gange dagligt. Yderligere er der et godt udviklet busnet i landet, hvor der kører hurtige og komfortable busser mellem de større byer. Der er også mulighed for at leje en bil, men man skal være over 25 år gammel.

Lokal transport

Fly

Bávaro Sun Flight og Dorado Air varetager indenrigsflyvningen, og der er regelmæssige afgange mellem Santo Domingo, Santiago, Samaná, Punta Cana og Punta Plata.
Book flybilletter her

Bus

Busserne mellem de større byer er billige og hurtige, og der er air condition i de fleste af dem.

Tog

Der er ikke nogen jernbane i den Dominikanske Republik

Taxi

Der er taxier i næsten alle byer, og det er tilrådeligt at undersøge, om der er taxameter i vognen med det samme. Hvis der ikke er, er det fornuftigt at forhandle en pris på forhånd. De såkaldte Públicos er kollektive taxier, der kører bestemte ruter og samler folk op på vejen.

Billeje

Der er flere biludlejningsselskaber i blandt andet Santo Domingo. Aldersgrænsen for at leje bil er 25 år. Det er mest fornuftigt at undgå de selskaber, der har priserne helt i bund. Deres biler er ofte i en stand, der svarer til prisen.

Specielle forhold

Selvom kyststrækningen er enorm og strandene mangfoldige, er det ikke velset at vandre rundt i badetøj inde i byerne, heller ikke byerne der ligger tæt på strandene.

Har du fået lyst til at rejse til Den dominikanske republik?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud