Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Den dominikanske republik

Den dominikanske republik

Bjerget Pico Duarte

Den højeste bjergtop i den Dominikanske Republik ligger i midten af landet og rager over 3 kilometer op i luften. Klatreturen til toppen tager omkring to dage afhængig af vejret og udholdenheden. Der er hytter til at overnatte i på vejen op.

De gamle universitetsbygninger Convento de los Domenicos

I 1538 blev Amerikas første universitet åbnet i disse bygninger, der stadig kaldes Universidad Autónoma de Santo Domingo. Det rigtige universitet er flyttet til nye bygninger.

Den jødiske koloni Sosúa

Lidt under 30 kilometer fra Puerto Plata ligger denne badeby, der har en næsten europæisk atmosfære. Dette skyldes den jødiske koloni, der blev dannet i dette område i 1941, da jøder på flugt fra tyskerne slog sig ned i dette tropeparadis. Der er stadig en aktiv synagoge, og et jødisk museum, der fortæller historien om de 700 flygtninge.

Este national park

På halvøen syd for San Rafael de Yuma ligger en nationalpark, der kan besøges af turister. Dyrebestanden tæller flere forskellige skildpaddearter, næsehornsleguaner og en frygtelig masse flagermus, der gemmer sig i det specielle hulesystem, der også indeholder interessante hulemalerier. Delfiner leger i vande omkring strandene, der ligger langt fra de gængse turistattraktioner.

Fort San Felipe

Det ældste fort i den nye verden ligger i Puerto Plata. Fort San Felipes borgmure og voldgrav er interessante.

Gri-Grí-lagunen

Bådture arrangeres for turister, der ønsker at se de eksotiske sumpområder omkring lagunen. Der er klippehuler og stenformationer langs med vandet, samt en dam der er meget velegnet til svømning, dammen hedder Cueva de las Golondrinas. Områdets dyreliv er ekstremt rigt på tropiske fugle.

Grottesystemet Los Tres Ojos de Agua

Ikke langt fra hovedstaden ligger dette grottesystem. De tre vandøjne, som stedets navn betyder, henviser til tre turkise laguner, der ligger inde mellem et virvar af drypsten. Hulerne er også hjemsted for en del flagermus.

Isabel de Torres-bjerget

En bjergbane kører over 700 meter op ad bjergskråningen for at ende ved et udsigtspunkt, der er hele turen værd. Vuet over Puerto Plata og det omkringliggende hav er spektakulært. En stor statue af Jesus står med armene bredt ud og velsigner området. For oven ligger også en botanisk have med fantastisk udsigt.

Isla Catalina

Øen ligger lidt udenfor byen, og de gode strande tiltrækker turister året rundt. Isla Catalina er et yndet stop for flere af de cruises, der begiver sig til det caribiske øhav. En del både gør dagligt turen mellem øen og fastlandet.

Jardin botaniske have

I Santo Domingo ligger den nationale botaniske have, der indeholder 300 forskellige orkidéarter. Desuden er der mange forskellige palmer, hvoraf en del er meget sjældne.

Jimenoa-vandfaldene

10 kilometer udenfor byen Jarabacoa i den centrale del af øen ligger en række vandfald, der ligger i naturskønne områder. Der arrangeres ture i jeep eller på hesteryk, men de vandrelystne kan gå dertil, hvis de vil.

Katedralen Basílica Menor de Santa Maria

Katedralen er den første af sin slags, der blev bygget i Columbus’ nye verden. Hans søn lagde den første sten til kirken i 1514, og den stod færdig i 1540 som et arkitektonisk billede på erobringen med skulpturer, der viste de indfødte tage imod Columbus.

Landsbyen Altos de Chavón

Denne kunstnerlandsby ligger lidt udenfor La Romana i et smukt bakkelandskab. Bebyggelsen er udformet i noget nær italiensk stil og huser eksklusive butikker, gode restauranter og et amfiteater, der lægger scene til mange internationale såvel som lokale kunstnere. I byen ligger også Muséo Arqueológico Regional.

Manatí Park Bávaro

Ude på vestkysten ligger denne park, der tiltrækker turister til sine hvide strande, hvor en lang række dyr kan opleves. Der er delfinshows og optrædender med heste, og der er søløver, skildpadder og eksotiske fugle rundt om i parken. Desuden ligger der en kopi af en Taínolandsby.

Museo del Hombre Dominicano

Museet er en del af Plaza de la Cultura, som er et kulturcenter i den nye bydel i Santo Domingo. Det er en slags nationalmuseum, der giver et indblik i den kultur, der har gjort den Dominikanske Republik til det, den er i dag. Kunst gjort af landets oprindelige indbygger, tainoerne, kan ses her.

Reservatet Antropológica de las Cuevas de Borbón

I San Cristobal ligger El Pamier-grotterne, der blev fredet i 1996. Reservatet er af meget høj arkæologisk værdi på grund af sine over 9000 hulemalerier. En enkelt af grotterne indeholder 590 forskellige tegninger.

Samaná-bugten

Mellem december og marts kommer en del pukkelhvaler til bugten for at parre sig og føde. Der organiseres en del hvalture af lokale bådudlejere, og der er nok at se, hvis man er i området på det rigtige tidspunkt.

Surfbyen Cabarete

På Atlanterhavskysten ligger windsurfernes uofficielle hovedstad. Surfere kommer fra hele verden for at nyde bølgerne ved denne lille by, og der afholdes internationale konkurrencer. Vandet ændrer sig efter årstiden. Om sommeren er der altid vind, men der er tilgengæld ikke særlig store bølger. Om vinteren er der ofte vindstille, men når vindstødene tager til, kommer der helt enorme bølger.

Søen Enriquillo

Tæt på grænsen til Haiti ligger Cabrito National Park. Parken er en ø i søen Lago Enriquillo, der ligger mere end 30 meter under havets overflade. Vandet i søen er tre gange mere salt end havvandet i området, og dens tre øer beboes af store mængder af leguaner, krokodiller og flamingoer.

Har du fået lyst til at rejse til Den dominikanske republik?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her