Panoramaudsigt over en moderne bys skyline ved vandet med højhuse og både.

Rejseguide til Forenede Arabiske Emirater

De Forenede Arabiske Emirater er syv små emirater, der har indgået en fælles stat. Landet ligger ved indsejlingen til den persiske golf og er et hyggeligt land med masser af atmosfære at byde på.

Fakta


  • Ittihad al-Imirat al-Arabiyah

  • Abu Dhabi

  • 83.600 km2

  • Arabisk

  • Islam

  • 2.400.000

  • Republik

  • Groft sagt er De Forenede Arabiske Emirater fladt og gult som en pandekage. Ser man lidt mere nuanceret på det, råder emiraterne også over en lille stump af Hajar-bjergkæden, der ellers hovedsageligt breder sig i Oman. Landet har nu også en række frodige områder, men derudover er det faktisk meget fladt og ørkenrigt.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Fra sidst på foråret til først på efteråret ligger gennemsnitstemperaturen i De Forenede Arabiske Emirater i overkanten af 40 grader. Visse steder ved kysten er det lidt køligere, men inde i landet og særligt i ørkenen er det oftest endnu varmere. Hvis man godt kan lide det, er sommeren en glimrende årstid at rejse på. Foretrækker man temperaturer omkring de 25 grader, er vinteren årstiden at rejse på.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Lokale forhold

Valuta

Dirham
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Internettet er efterhånden temmelig udbredt i De Forenede Arabiske Emirater, og det skulle således være temmelig problemfrit at finde internetadgang i hvert fald i de større byer.

Nødhjælp

For at tilkalde nødhjælp i De Forenede Arabiske Emirater skal du ringe på følgende numre:
Politi og ambulance (999)
Brandvæsenet (997)

Drikkepenge

Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge. Restauranter og lignende beregner selv. Får man ekstra god service, er det dog normalt at runde op på regningen og give lidt ekstra.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 14.00 i De Forenede Arabiske Emirater.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 15.00 i De Forenede Arabiske Emirater.

Vægt og mål

I De Forenede Arabiske Emirater benytter man følgende måle- og vægtenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo

Fotografering

Som andre steder i verden hvor religionen spiller en vigtig rolle for befolkningen, er fotografering af mennesker, der praktiserer deres religion, ømtåleligt, så vær diskret. Fotografering af militære anlæg er naturligvis forbudt, og man bør heller ikke tage billeder af fremmede kvinder.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne i De Forenede Arabiske Emirater alene af den simple grund, at det smager rædselsfuldt. Tarmsystemet bliver næppe bragt ud af balance ved mødet med emiraternes vand, men smagsløgene gør nok.

Elektricitet

I De Forenede Arabiske Emirater benytter man følgende strømkilde:
220/240 volts AC, 50Hz. Stikkene i landet er trebenede.

Opførsel

Også i De Forenede Arabiske Emirater sætter befolkningen pris på, at man opfører sig pænt. Og mere er der ikke at sige om den sag. Almindelig omtanke og respekt for emiraternes religion er nok.

Åbningstider

Butikker har åbent fra 8.00 til 13.00 og fra 16.00 til 20.00 (lørdag-torsdag). Nogle butikker lukker dog til middag torsdag.
Kontorer har åbent fra 8.00 til 13.00 og fra 16.00 til 19.30 (lørdag-onsdag), og fra 8.00 til 12.00 (torsdag).

Mad og drikke

Bortset fra alkohol er både mad og drikke generelt billige i De Forenede Arabiske Emirater. De store immigranter fra Libanon, Kina, Pakistan og Indien holder gryderne i kog under en række sublime retter fra deres hjemegns køkkener. Det naturligvis suppleret af traditionelle arabiske restauranter og spisesteder med shawarma og fallafel.

Forhold for handicappede

Meget generelt set er De Forenede Arabiske Emirater godt gearet til at tage imod turister med den ene eller anden form for handicap. Flere af de store turarrangører laver på bestilling særarrangementer for handicappede. Prøv eksempelvis North Tours, der træffes på telefon 04 737 474.

Helligdage

De Forenede Arabiske Emirater helligholder de almindelige arabiske helligdage. Derudover har emiraterne fælles helligdage:
Nytårsdag, 1. januar
Nationaldagen, 2. december.
Dertil kommer et par enkelte helligdage, der er særlige for hver enkelt emirat.

Overnatning / Hotel

Camping

Der findes ingen organiserede campingpladser i Emiraterne. Men hvis man har mod på det, er ørkenen en stor og lovlig campingplads.

Hoteller

Der er mange hoteller i landet. De fleste ligger i den dyre ende af prisskalaen, men det er også muligt at finde mellemklassehoteller og hoteller, der er helt billige.

Vandrehjem

I de store byer finder man udmærkede og relativt billige hostels. Desværre har flere af dem kun adgang for mænd. Nogle tillader kvindelige gæster, hvis antallet af øvrige gæster tillader, at de to køn kan holdes adskilt. Kan de ikke det, har kvinderne på forhånd trukket det korteste strå.

Lokal transport

Fly

Indenrigsfly i De Forenede Arabiske Emirater er ikke en mulighed for øjeblikket.

Bus

Der går busser mellem Dubai og Abu Dhabi, men mellem de øvrige emirater er bustransporten meget sporadisk. Tilgengæld er der i flere af emiraterne udmærket bustransport inden for emiratet.

Taxi

Deletaxier er de mest almindelige taxier i De Forenede Arabiske Emirater. På ruten mellem Abu Dhabi og Dubai fyldes de op rimeligt hurtigt. På de øvrige ruter kan ventetiden på, at de bliver fyldt sætte tålmodigheden på en prøve. En nødløsning er at betale for alle pladserne i taxaen.

Billeje

For en gangs skyld er biludlejning ikke alene et fleksibelt alternativ, men også et billigt alternativ til de øvrige transportmidler. Naturligvis koster det mere at leje en bil end at køre med deletaxi. Men vil man opleve emiraterne uden for de største byer, sparer en lejet bil tid og i forhold til organiserede ture også penge.

Har du fået lyst til at rejse til Forenede Arabiske Emirater?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud