Malerisk brostensbelagt gade med farverige bygninger og udendørs caféer ved skumring.

Rejseguide til Venezuela

De lange hvide sandstrande i nord og den tætte grønne regnskov i syd. De mystiske savanner mod øst og Andesbjergenes svimlende højder i vest. Rejsen rundt i Venezuela er et væld af vidt forskellige indtryk og uforglemmelige oplevelser.

Fakta


  • Republica Bolivariana de Venezuela

  • Caracas (5.000.000)

  • 912.050 km2

  • Spansk er hovedsproget, men rundt omkring i landet finder man stadig en del indianske sprog.

  • Katolicisme

  • 23.500.000

  • Republik

  • Venezuelas kyst mod Det Caribiske Hav er et paradis af kridhvide sandstrande i skyggen af tårnhøje palmer. I vest rejser den nordligste del af Andesbjergene sig, og i syd mod grænsen til Brasilien er landskabet domineret af tæt tropisk regnskov. Nordøstvenezuela er kendetegnet ved floddeltaet omkring Orinoco floden, mens de sydøstlige provinser hovedsageligt består af et højland med store åbne savanner.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Temperaturerne er stort set ens året rundt. Skal man rejse rundt i Venezuela, er den tørre periode fra december til april klart at foretrække. Dog forekommer en af hovedattraktionerne, vandfaldet Angel Falls, knap så sprudlende og spektakulært som i regntiden, der varer resten af året.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Bolívar (Bs), 1 Bolívar = 100 céntimos
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er efterhånden rigtig mange internetcaféer i hovedstaden Caracas og i de fleste andre større byer. Kommer man lidt længere ud på landet, skal man ikke regne med at kunne finde et sted, hvor man kan poste sine e-mails.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Venezuela skal du ringe på følgende numre:
Politi (169)
Ambulance (545-4545)
Brandvæsen (166)

Drikkepenge

Der er lagt drikkepenge til, når du får regningen, og det er kun på de fineste hoteller, at det er normalt at give ekstra drikkepenge.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 06.00 i Venezuela.

Vægt og mål

I Venezuela benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter
Rumindhold: liter

Fotografering

Især naturen og dyrelivet indbyder til bare at skyde løs. Der skal dog godt fotoudstyr til for at fange de fantastiske naturpanoramaer og de mange vilde dyr. Ærgerligt nok er dyrt fotoudstyr for stor en fristelse for småtyve, men hvis du vil have det med så lad være med at bære det i flotte fototasker, der nødvendigvis må tiltrække opmærksomhed.

Drikkevand

Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen. Køb i stedet vand på flaske.

Elektricitet

I Venezuela benytter man følgende strømkilde:
110 V AC/60 Hertz.

Opførsel

Venezuelanernes opfattelse af begrebet tid er sjældent den samme som hos en vesterlænding. Det er normalt at komme et par timer for sent til aftaler, og er du inviteret til middag et sted, vil du opleve din vært blive forbavset, hvis du dukker op på det tidspunkt I havde aftalt. I byerne klæder man sig pænt og ikke for afslappet.

Åbningstider

Butikker har åbent fra 9.00 til 18.00 (mandag til fredag).
Banker har åbent fra 8.30 til 11.30 og fra 14.00 til 16.30 (mandag til fredag).
Kontorer har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 18.00 (mandag til fredag).
Offentlige kontorer har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 16.00 (mandag til fredag).

Mad og drikke

Venezuelas madkultur er stærkt påvirket af den vestlige verden, og meget af det mad, der bliver serveret, vil være inspireret af USA. Man finder dog stadig originale retter som for eksempel nationalretten pabellón criollo med oksekød, ost, bønner og ris eller en parillada, et orgie af velsmagende grillet kød. Kaffen i Venezuela er fremragende og rommen er stærk. Prøv også de friske velsmagende frugtjuicer.

Forhold for handicappede

Det er kun meget få steder, der kan præstere faciliteter, der letter forholdene for handicappede. Generelt skal man forberede sig på, at det er meget vanskeligt, men ikke umuligt at rejse i Venezuela som handicappet.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
San José, 19. marts
Dagen for uafhængighedserklæringen, 1. maj
Slaget ved Carabobo, 24. juni
Uafhængighedsdag, 5. juli
Dagen for Simon Bolívars fødsel, 24. juli
Bankerne holder lukket, 15. august
Día de la Raza – Amerikas opdagelse, 12. oktober
Allehelgensdag, 1. november
Religiøs helligdag, 8. december
Juledag, 25. december
Flytbare helligdage
Helligtrekongersdag, mandagen tættest på 6. januar
Påsken, marts eller april
Kristi korpus, maj eller juni

Overnatning / Hotel

Camping

Der findes stort set ingen autoriserede campingpladser i Venezuela. Er man ude i naturen, er der derimod masser af steder, der egner sig fortrinligt som teltplads.

Hoteller

Hoteller findes i alle afskygninger. Lige fra tarvelige værelser uden vinduer til femstjernede luksushoteller. Varmt vand er ikke standard på ret mange hoteller i de områder, hvor der er høje temperaturer. Tjek rummet før du tager det. Nogle venezuelanske hotelværelser kan gemme på fæle overraskelser.

Pension

Posadas er den bedste overnatningsmulighed i denne kategori. Det er små familiedrevne steder, og de er som regel vældig hyggelige og giver en mere personlig betjening end hotellerne.

Vandrehjem

Der findes ingen vandrerhjem i Venezuela.

Andre overnatningsformer

Campamentos ligger som regel et godt stykke væk fra alting. De kan bruges som base til at udforske mere afsides liggende natur og har som regel overnatningsmuligheder, en restaurant og en lille butik. Ophold i campamentos sælges ofte som del af en temmelig dyr organiseret tur.

Lokal transport

Fly

Der flyves mellem alle større byer i Venezuela. Skal du flyve meget, kan det betale sig at købe et flypas, der gør billetterne billigere.
Book flybilletter her.

Bus

Busture er billige, men kvaliteten af servicen svinger. Nogle busser er meget gamle, mens andre er topmoderne. Servicio ejecutivo er dyrest, hurtigst og mest komfortabel, mens sevicio normal kan være alt andet end normal, men den er billig.

Tog

Togene i Venezuela kører i dag kun med fragt.

Taxi

Taxier har et TAXI eller et LIBRE skilt på taget. De er billige, men hvis der ikke er taxameter, bør prisen aftales på forhånd.

Billeje

Det er dyrt at leje en bil, men benzinen er til gengæld meget billig. Minimumalderen for at leje en bil er 21 år, og du finder alle de store internationale biludlejningsfirmaer i større lufthavnene. Venezuelanske udlejere er dog ofte lidt billigere.

Båd eller færge

Færgefarten er begrænset til øen Isla Margaritas forbindelser til Puerto la Cruz og Cumaná.

Specielle forhold

Ser man bort fra hovedstaden Caracas, er Venezuela et forholdsvist sikkert sted at rejse. Kriminaliteten er dog stigende i alle større byer, og turister er oplagte ofre. Holder du dig væk fra øde steder og undgår at færdes alene om aftenen, er risikoen for at blive berøvet dog minimal.

Rejsetilbud