En farverig tukan sidder på en gren med en frodig grøn baggrund.

Rejseguide til Costa Rica

Costa Rica ligger i Mellemamerika. Landet har en pragtfuld natur og et bemærkelsesværdigt og varieret dyreliv. Yderligere er det her, man finder nogen af de bedste strande i Mellemamerika. Strandene indbyder blandt andet til afslapning eller en tur på surfbrættet i bølgerne.

Fakta


  • República de Costa Rica

  • San José (250.000)

  • 51.060 kvadratkilometer

  • Spansk

  • Romersk katolsk

  • 3.533.000 (1999)

  • Republik

  • Costa Rica er det anden mindste land i Mellemamerika efter El Salvador. Landet er langt og smalt med Stillehavet mod vest og Det Caribiske Hav mod øst. Den nordlige nabo er Nicaragua, mens den sydlige er Panama. Costa Rica har tropisk klima og derfor også en regntidsperiode. Landet er meget grønt og frodigt med regnskovsområder

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Rent vejrmæssigt er perioden fra slutningen af december til midt i april det bedste tidspunkt for en tur til Costa Rica, for her er der ikke regntid. Til gengæld må man slås med højere hotelpriser og flere turister. Og Costa Rica kan også besøges resten af året, hvor man til gengæld for regntid får en billigere og mere rolig oplevelse.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Colon (CRC)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Costa Rica har en del netcaféer, som er placeret i store og mellemstore byer. Cafeerne er som regel er billige at benytte. Nogle netcaféer har bar og café tilknyttet stedet.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Costa Rica skal du ringe på følgende nummer:
Politi, ambulance eller brandmyndigheder (911).

Drikkepenge

Det er ikke almindeligt at give drikkepenge i restauranter, fordi der bliver lagt service oveni regningen. Piccoloer på finere hoteller forventer cirka 100 colon per taske og guider forventer 300-400 colon per dag.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 04.00 i Costa Rica.

Vægt og mål

I Costa Rica benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter
Der kan være tilfælde, hvor nogle af de gamle spanske måleenheder har overlevet. I vejvisere bruges nogle gange længdeangivelsen varas. 100 varas svarer til 83 centimeter.

Fotografering

Der er ingen problemer i at fotografer i Costa Rica. Man skal dog være opmærksom på, at der kan gælde særlige regler, hvis man besøger hellige steder. Man bør heller ikke fotografere enkeltpersoner uden at spørge først.

Drikkevand

I de store byer kan man godt drikke vand fra hanen, men der er meget klor i. Uden for de store byer bør man købe vand på flaske eller koge vandet fra hanen. Det sikreste er generelt at købe vandet.

Elektricitet

I Costa Rica benytter man følgende strømkilde:
110/220 volt, AC/69 Hz.

Opførsel

Til de fleste lejligheder kan man godt gå i afslappet tøj, men strandtøj bør man kun gå rundt i på stranden. Bliver man inviteret privat er det god tone at have en gave med til værterne. Man sætter Dona foran kvinders navne og Don foran mænds.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 15.00 (mandag-fredag).
Butikker har åbent fra 8.00/9.00 til 17.00/18.00 (mandag-lørdag). De fleste butikker holder dog frokostlukket fra 12-13.

Mad og drikke

Maden i Costa Rica er simpel. Ris og bønner er de foretrukne ingredienser og basis i de fleste måltider. Gallo pinto er en nationalret bestående af stegte ris og sorte bønner. Ellers serveres der ofte kylling til risen (arroz con pollo). Nationaldrikken i Costa Rica er kaffe, prøv grano d’oro.

Forhold for handicappede

Der er sjældent taget særlige hensyn til handicappede i Costa Rica. Til gengæld kan handicappede forvente et venligt folkefærd, der er villige til at hjælpe, hvis det kniber med at komme rundt. Handicappede bør nok tage på arrangerede ture til Costa Rica og ikke rejse på egen hånd.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Skt. Joseph’s Dag, 19. marts
Juan Santamaria Dag, 11. april
Arbejderdag 1. maj
Indlemmelsen af Guanacaste, 25. juli
Los Angeles Moders Dag, 2. august
Mors Dag, 15. august
Uafhængighedsdag, 15. september
Colombus Dag, 12. oktober
Den Ubesmittedes Dag, 8. december,
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
Påskedag, slutningen af marts eller starten af april
Langfredag, slutningen af marts eller starten af april
Kristi Dag, starten af juni.

Overnatning / Hotel

Camping

Costa Rica er ikke oversået med campingpladser. Men man ser ofte turister campere på strandene. Flere nationalparker har også campingfaciliteter, ligesom der skyder campingpladser op ved de populære feriesteder.

Hoteller

Der findes masser af hoteller i alle prisklasser i Costa Rica. De billigste hoteller er sparsomt møblerede, men rene og udmærkede. De få luksushoteller landet har, lever op til det de lover.

Pension

Der åbner flere og flere Bed&Breakfasts i Costa Rica, og mange costaricanske familier byder udlændinge indenfor i deres hjem mod en beskeden betaling.

Vandrehjem

Vandrehjem findes der ikke rigtig nogen af i Costa Rica, men pensioner og hoteller er så billige, at det næsten heller ikke kan betale sig at bo på vandrerhjem.

Andre overnatningsformer

Billige pensioner, “cabinas” på strandene og små jungle- og bjerghytter er blot nogle af de mange billige overnatningsmuligheder, Costa Rica byder på.

Lokal transport

Fly

To flyselskaber (SANSA og Travelair) har daglige indenrigsflyvninger i landet, men man skal sørge for at booke i god tid.
Book flybilletter her

Bus

Fra San José kan man komme med bus til alle egne af landet. Bussystemet kan være kaotisk og ukomfortabelt, men til gengæld er det billigt.

Tog

Der er ingen tog i Costa Rica.

Taxi

Taxier bliver ofte brugt til længere ture, fordi det er billigt. Mange hyrer en taxi en halv eller en hel dag.

Billeje

Man kan leje biler og motorcykler i San José.

Specielle forhold

Der er mange fordele ved at tage til Costa Rica i regntiden fra slutningen af april til slutningen af december. Man skal ikke lade sig skræmme af at nogle veje lukkes i perioden, og det derfor er svært at komme frem i nogle regioner. Fordelene ved regntiden er nemlig mange: Der er utrolig grønt i landet, priserne falder voldsomt, og man kan vælge og vrage mellem hotellerne.

Har du fået lyst til at rejse til Costa Rica?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud