En glad ung kvinde tager et selfie foran et vandfald på Costa Rica omgivet af grønne planter under solskin.

Naturskønne Costa Rica – rejsetips og seværdigheder

Annika-Myhre
Efter det første kaotiske møde med lufthavnen i Costa Ricas hovedstad, San José, byder mine efterfølgende seks uger i landet på kærlighed ved første, andet og tredje blik. Costa Rica, som for øvrigt betyder “den rige kyst”, er et kærlighedsfuldt mix af det absolut bedste, som naturen har at byde på: En funklende stjernehimmel, regnskov, turkisblåt hav, brusende vandfald og vulkaner.

En farverig papegøje med rød, gul og grøn fjerdragt sidder på en gren med en blå baggrund.Costa Rica er helt unikt, ikke mindst fordi landets lille areal rummer utroligt mange forskellige former for natur. Costa Rica er faktisk det land i verden, som har det største areal af beskyttet natur i forhold til landets størelse.

Landets indbyggere er meget opmærksomme på at beskytte og bevare mangfoldigheden af planter og dyreliv. Det resulterer i, at økoturisme virkelig blomstrer her.

På trods af, at jeg har besøgt utallige lande rundt om i verden, siden mit besøg i Costa Rica, så anser jeg stadig mine uger der som værende nogle af de absolut bedste i hele mit liv. Her er mine personlige favoritsteder i landet.

#1. Parque Nacional Manuel Antonio: Stjerneskud og paradisstrande

Costa Rica byder på den ene smukke nationalpark efter den anden, det er bare at vælge. Jeg faldt selv pladask for Manuel Antonio-nationalparken med dens ultimative kombination af smaragdgrøn regnskov og hvide sandstrande.

Her oplevede jeg stjerneskud, som jeg troede kun kunne udspille sig på film. Og desuden satte jeg personlig baderekord med femten dyp på en og samme dag.

#2. Puerto Viejo de Limon: Surfing, reggae og strandliv

En palme hænger over en sandstrand med bølger, der ruller ind fra det turkisblå hav under en klar blå himmel.

Et besøg i Puerto Viejo på Costa Ricas østkyst giver dig surfing-kultur, skildpadder, rastafletninger og reggae-musik. Det var ikke til at overse, at vi nu var kommet til Det Caribiske Hav.

Mine venner og jeg hang ud på stranden, lejede cykler og dansede natten lang.

Der var en afslappet stemning og venlige mennesker. Og der var naturligvis endnu flere nationalparker at besøge ikke langt derfra.

#3. La Arenal: Vulkan, vandfald og varme kilder

Et vandfald falder ned i en grøn lagune, omgivet af frodig vegetation og klippeformationer.

En rejse til Costa Rica er ikke komplet uden, at du får set den endnu aktive vulkan La Arenal, der malerisk tårner sig op bagved byen La Fortuna. Det er naturmagi på allerhøjeste niveau! Vulkanen mødes med regnskoven ved det 70 meter høje vandfald Catarata Rio Fortuna.

Vi brugte en hel dag ved de varme kilder i Baldi. Her satte vi os godt tilrette i vandet, der er naturligt opvarmet af varmen fra vulkanen. Og jeg kunne igen konstatere, at naturens turistattraktioner er uovertrufne.

#4. Vandretur på stillehavsstranden

To smilende personer tager en selfie på en sandstrand.

Et af højdepunkterne på min rejse var en vandretur på Costa Ricas vestkyst. Vi fyldte rygsækkene med mad, telt og sovegrej – og vi traskede igennem et sandt tropeparadis. Den ene eventyrlige strand efterfulgte den anden langs med Stillehavet: Playa Negra, Playa Grande og Playa Conchal for bare at nævne et par stykker.

På vejen blev vi budt på både vand og chokolade af en gruppe venlige surfere, og vi fik et lift af en døvstum mand på traktor, som forbarmede sig over vores trætte ben.
 

Generelt om Costa Rica

En abe klamrer sig til en gren i en frodig skov.

Flybilletter: Jeg bookede billetter fra København til Costa Ricas hovedstad, San José, med mellemlandninger i Amsterdam og Orlando.

At komme rundt i Costa Rica: Vi havde ingen problemer med at tage rundt i landet med de lokale busser og taxier. Men det kræver selvfølgelig, at du kan gøre dig forståelig på spansk.

Overnatning: Standarden og dermed prisen på mine overnatningssteder varierede. Jeg betalte alt fra nogle kroner for en campingplads ved stranden til alt for mange penge for et luksushotel, der var fyldt med rige amerikanere. Størstedelen af tiden boede vi på prisvenlige hostels.

Bedste rejsetidspunkt: Det er bedst at rejse til Costa Rica under tørtiden, hvilket vil sige fra slutningen af november og til slutningen af april.

Klik her, og find flybilletter til Costa Rica i Travelmarkets flysøgemaskine.

Fotos:
Topbillede © istockphoto / swissmediavision
Macaw © istockphoto / pchoui
Parque Nacional Manuel Antonio © istockphoto / Michael Warren
Punta Uva ved Puerto Viejo © istockphoto / Simon Dannhauer
La Arenal © istockphoto / evenfh
Strandliv © istockphoto / Nachosuch
Apa i nationalpark © istockphoto / nico_blue

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.