Rejseguide til Taiwan

Rejseguide til Taiwan

Landet kaldes også Ilha Formosa, som betyder den Smukke Ø, og det er netop, hvad den store ø ud foran Kinas østkyst er. Men Taiwan er mere end det. Det er også millionbyer og larmende effektivitet og hurtige maskiner, for øen har fuldt med tiden, samtidigt med at den har bevaret sit nationale særpræg.

Fakta


  • Tai-wan

  • Taipei

  • 36.000 km2

  • Mandarin kinesisk er det officielle sprog, men de fleste kan tale taiwanesisk

  • Buddhisme

  • 21.700.000

  • Republik

  • To tredje dele af landet er dækket af bjerge, hvoraf mange rager højt op og er sneklædte det meste af året. Men landet rummer også store, bedårende søer i den østlige del og måneagtige landskaber i nord. Det højeste bjerg er Yushan (3952 meter), der ligger i nord ikke langt fra Taipei. Vestkysten og sydpå er yderst frugtbart, og der dyrkes ris såvel som andet landbrug.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Der bliver meget varmt i sommermånederne i Taiwan (juli/august), særligt nede sydpå. Det er også i denne periode, at befolkningen selv rejser, hvilket presser priserne i vejret. Oktober og november er som regel et godt rejse tidspunkt, og temperaturen er mild.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

New Taiwan Dollar (NT$), også kaldt yuan eller kuai.
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er udmærkede internet adgange i Taiwan, dog mest koncentreret omkring de store byer Taipei, Taichung og Tainan.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Taiwan skal du ringe på følgende numre:
Politi (110)
Brandvæsen (119)
Engelsk talende politipersonale (+886 (2) 511-9564)

Drikkepenge

Der er ikke kutyme for drikkepenge i Taiwan. Dog er det almindeligt at give drikkepenge til portiere og andet bagagepersonale, når de bærer ens bagage.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 18.00 i Taiwan.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 19.00 i Taiwan.

Vægt og mål

I Taiwan benytter man følgende måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo
På landet og på grøntsagsmarkeder benytter nogle dog stadig det gamle taiwanesiske system med catty og tael.

Fotografering

Taiwan er blevet kaldt fotografernes paradis, så der skulle være rig lejlighed for at få nogle gode billeder med hjem. Vedrørende fotografering af mennesker, er det bedst at spørge folk først, inden man tager deres billede. Man får som regel lov.

Drikkevand

Regeringen anbefaler, at man ikke drikker vandet fra hanen, men det er dog ikke så beskidt, at det skulle være decideret farligt at drikke det. Man kan købe flaskevand de fleste steder.

Elektricitet

I Taiwan benytter man følgende strømkilde:
110 volts AC, 60Hz

Opførsel

Almindelig respekt for folks kultur og religion er påkrævet. Særligt i templer og i klostre.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 15.30 (mandag-fredag) og fra 9.00 til 12.00 (lørdag).
Butikkernes åbningstider varierer mellem 9.00 og 22.00.

Mad og drikke

Taiwanesiske delikatesser ligger sig meget op af det gode kinesiske køkken. Fisk er dog en særlig specialitet på grund af de store kystlinjer og er som regel altid godt. Skaldyr skal man dog passe på med på grund af maveinfektioner.

Forhold for handicappede

Det største problem for handicappede er at komme rundt i trafikken. Her er en del gange over og under kørebanen i byerne, og trafikken kan være ekstrem! Men Taiwan har gjort meget ud af parkeringspladser for handicappede, og på flere og flere museer er der efterhånden også gode muligheder.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Anden nytårsdag, 2. januar
Fridag, 3. januar
Ungdomsdag, 29. marts
Fridag, 1. juli
Lærernes dag, 28. september
Nationaldag, 10. oktober
Chiang Kai-sheks fødselsdag, 31. oktober
Dr Sun Yat Sens fødselsdag, 12. november

Flytbare helligdage
Det kinesiske nytår, januar eller februar

Overnatning / Hotel

Camping

Der er en hel del campingpladser rundt om i landet.

Hoteller

Der er cirka 400 turisthoteller i hele landet, og de er kategoriseret efter stjernerne et til fem.

Vandrehjem

Reservation her er ikke nødvendig, og der er gode muligheder for at finde vandrehjem og hostels rundt i det meste af landet.

Lokal transport

Fly

Der er ikke så stor grund til at benytte sig af flytrafik på Taiwan, da afstandene ikke er så store. Gør man det alligevel, skal man være opmærksom på, at billetterne er væsentligt billigere i de lokale rejsebureauer end ved køb direkte hos flyselskaberne.
Advarsel: Det er strengt forbudt at tale i mobiltelefon ombord i flyene, og gør man det, risikerer man enorme bøder og sågar fængselsstraf!
Book flybilletter her.

Bus

Bustrafikken er effektiv og meget komfortabelt, busserne kører mellem de større byer i landet. I byerne kan bustrafikken dog gå meget langsom på grund af den megen trafik. Man skal huske at gemme sin busbillet under turen og aflevere den til chaufføren ved afstigning. Ellers risikerer man at skulle betale for turen igen!

Tog

Jernbanen er ikke som europæisk standard, men der er gode spisemuligheder ombord, og der tilbydes tilmed gratis te undervejes!

Taxi

Langdistance taxichaufførerne har et lidt årligt rygte og er som regel meget ivrige for at få folk ind i deres vogn. Man skal huske altid at aftale prisen, inden turen går i gang.

Billeje

Dette er muligt at leje biler i de større byer.

Rejsetilbud