Rejseguide til Chile

Chile er et af de mest usædvanligt formede lande i verden. Det er 4200 km. langt og ikke over 180 km. bredt. Denne form betyder, at landet byder på alle slags klima og forskellige former for landskab. En formidabel kystlinie langs Stillehavet og Andesbjergene i hele den nordlige del af landet. Pga. den lange kystlinie er Chile et fortrinligt sted til forskellige former for vandsport.

Fakta

Top
Lokalt navn
Republica de Chile
Hovedstad
Santiago (5.000.000)
Areal
756.626 km2
Primære sprog
Spansk
Største religion
Romersk katolsk
Indbyggere
14.419.000 (1996)
Styreform
Republik
Geografi
På grund af Chiles lange form findes der næsten alle former for landskab i landet. Der er de høje Andesbjerge, snedækkede vulkaner, masser af floder og søer, dybe kløfter, ørkenområder, isfjorde, gletschere og hvide sandstrande. Landet strækker sig fra det tropiske nord med ørken og vulkaner til det arktiske syd med gletschere og isbjerge.

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Chile kan besøges året rundt på grund af den varierende geografi. Om sommeren er de mange søregioner og kystlinien populære, mens bjergene omkring Santiago tiltrækker mange skisportsinteresserede om vinteren. I den nordlige del af landet med ørkenområder kan der om vinteren blive meget koldt, minus 20 grader, mens der om dagen er 25 grader.

Rejselitteratur

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium. Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge. Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe. Et-to par bukser/nederdele Trøjer/skjorter Undertøj Strømper Godt fodtøj Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt) Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre Gyldigt Pas Eventuelt visum Forsikringspapirer Flybilletter Kreditkort Lidt lokal valuta Eventuelt Vaccinationsattest Toiletsager Solcreme Lille håndklæde Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber Diarrépiller Insektspray Plaster Kondomer Nål og tråd

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske. Bekræft eventuelle flybilletter Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer. Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Top

Valuta

Peso (Ch$) Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Chile skal du ringe på følgende numre: Politi (133) Brandvæsen (132)

Drikkepenge

På hoteller og restauranter er det normalt at give 10 procent i drikkepenge. Ved taxikørsel er det normalt at give lidt drikkepenge, men ikke påkrævet.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 08.00 i Chile. Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 06.00 i Chile. (De har sommertid, når vi har vintertid).

Vægt og mål

I Chile benytter man følgende måleenheder: Vægt: kilo Længde: meter Rumindhold: liter

Fotografering

Der er ingen specielle regler for fotografering, man bør dog være forsigtig med at fotografere militæret og i religiøse bygninger.

Drikkevand

Alt vand til at drikke, børste tænder eller til isterninger skal koges inden brug. Drik ikke vand direkte fra hanen.

Elektricitet

I Chile benytter man følgende strømkilde: 220V, 50 Hz.

Opførsel

Der er ingen specielle regler for opførsel.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 21.00 (mandag-fredag). Butikker har åbent fra 10.30 til 19.30 (mandag-fredag) og fra 9.30 til 13.30 (lørdag). Kontorer har åbent fra 8.30 til 12.30 og fra 14.00 til 18.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Chile er med den lange kyststrækning kendt for fremragende fisk og skaldyr. Deres tilberedning af fisk og skaldyr hører til blandt det bedste i verden. Som rejsende er det dog en god ide at sikre sig, at maden bliver godt kogt på grund af maveinfektioner. En anden ret man vil stifte bekendtskab med i Chile er Lomo a lo pobre. Det er en enorm bøf, der er stegt, og ovenpå er der to spejlæg og masser af pommes frites. I forhold til drikkevarer har Chile mange vinproducenter, og de laver virkelig fremragende vine. Udover vin drikkes der meget Pisco i Chile. Det er spiritus, som de ynder at blande op med blandt andet cola. Den kan være lidt sur, men smager lidt som rom og cola.

Forhold for handicappede

Der er ikke gode forhold for handicappede i Chile. Der er faktisk aldrig hjælpemidler til rådighed, og de er ikke vant til at hjælpe handicappede.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar Arbejdernes internationale dag, 1. maj Slaget ved Iquique, 21. maj St. Peter og Poul, 28. juni Virgin Mary, 15. august Nationaldag, 6. september Uafhængighedsdag, 18. september Army day, 19. september Dia de la Raza, 12. oktober Allehelgensdag, 1. november Undfangelsesdag, 8. december Juledag, 25. december Nytårsdag, 31. december Reconciliation day, første mandag i september

Overnatning / Hotel

Top

Camping

Der findes en del campingpladser rundt om i Chile. De lokale turistbureauer kan give detaljerede informationer. De fleste campingpladser har toiletter, brusere med varmt vand, vaskeri og måske en lille kiosk.

Hoteller

Der dukker flere og flere hoteller op i Chile. Landet er efterhånden godt dækket ind, og man kan finde hoteller fra fem til to stjerner i de fleste områder.

Pension

Gæstehuse finder man primært omkring the Lake District, specielt om sommeren er der mange familier, der tilbyder billige værelser med køkken og vaskefaciliteter.

Vandrehjem

Vandrehjem/hostels findes primært i de større byer i Chile. Her finder man nogenlunde standard til en rimelig pris. Der kommer dog flere og flere vandrehjem i Chile, så de kan efterhånden også findes i mindre byer.

Lokal transport

Top

Fly

Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i Chile også til en rimelig pris. Der flyves til de fleste større byer i landet, og på grund af de lange distancer kan det være en god måde at komme rundt på. Book flybilletter her

Bus

Busnettet dækker det meste af landet og kører til alle større byer. Busserne fremstår som nye og meget komfortable. Priserne er relative lave, og det bliver som regel en yderst behagelig tur.

Tog

Der kører tog mellem de større byer i landet. Man kan rejse til en meget billig pris på økonomiklasse, men det indebærer meget dårlige sæder. Man kan få salonpladser, som er mere komfortable. Togbanen er blevet forsømt i Chile i de sidste 20-30 år, og man skal regne med dårlig standard og forsinkelser.

Taxi

Der kører taxier i alle byer af en vis størrelse. Det er nemt at hyre en taxi på gaden, men man kan også ringe og bestille en. Det er en god ide at forhandle om prisen, inden turen begynder.

Billeje

Det er muligt at leje biler i de større byer i Chile. Rejsende skal være opmærksom på, at det ikke er alle steder, man kan leje en bil uden chauffør.

Båd eller færge

Der sejler færger fra fastlandet til mange af øerne udfor Chiles kyst blandt andet til Easter Island og Robinson Crusoe Island. Man skal være opmærksom på, at bådene ikke sejler så ofte, og man kan ikke altid stole på tidsplanen. Tjek med det lokalt turistbureau.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 7.065,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.