Bjerglandskab med snedækkede tinder, en sø foran og spredte bygninger under en skyet himmel.

Seværdigheder Chile

Ancud

Byen Ancud

Ancud er Chiloés største by med 17.000 indbyggere. Byen ligger i den nordlige ende af øen og blev grundlagt i 1767 for at forsvare kystlinien på øen. Ancud er en charmerende fiskerihavn med meget imødekommende beboere. En af attraktionerne i byen er Museo Regional Aurelio Bórquez Canobra, der har en fremragende udstilling om øens historie og kultur.

Chile

Byen Viña del Mar

Byen ligger kun 10 kilometer nord for Valparaiso, og den er kendt som Chiles bedste strandområde med smukke hvide sandstrande. Byen er yderligere kendt som ‘Havebyen’ på grunde af det subtropiske landskab med palmer og banantræer. Der er adskillige parker i byen, og mange tager turen rundt i hestevogn, som kan lejes ved strandkanten. Derudover er byen hjemsted for Chiles nationale botaniske have med masser af eksotiske planter.

Conguillio Nationalpark

National parken dækker et område på mere end 60.000 hektarer med storslået natur. Her finder man mange af de dybe, blå søer, store skovområder og imponerende dybe kløfter. Centrum i parken er den 3125 meter høje vulkan Llaima, der sidst var aktiv i 1957. Parken er bestemt et besøg værd, man skal dog være opmærksom på, at der i vinterperioden kan falde op til tre meter sne.

El Tatio Gejserne

Nord for byen San Pedro de Atacama ligger verdens højest beliggende område med gejsere, El Tatio. Området ligger i 4300 meters højde, og det er et imponerende syn, når de flere hundrede mudderpøle og gejsere bobler og syder, og dampen står om hovedet på en. Man skal passe på, hvor man går for ikke at falde i og brænde sig, som adskillige turister har gjort. I området er der også mulighed for at komme en tur i de varme kilder, der ‘kun’ er omkring 40 grader varme.

Landsbyen Choshuenco

Choshuenco er en lille landsby i den sydøstlige ende af Panguipulli søen. Landsbyen lever primært af landbrug og en lille savmølle, der ligger i byen. Choshuenco er et godt sted at besøge, hvis man vil møde nogle lokale og lære noget om deres levemåde. Yderligere byder Choshuenco på en fremragende strand med sort sand.

Lauca nationalpark

Dette naturreservat ligger 160 kilometer nordøst for Arica tæt på den bolivianske grænse. Reservatet indeholder en af verdens højest beliggende søer, Lake Chungará, der ligger i et drømmesyn for foden af flere vulkaner.

Mamiña området

Mamiña har i flere århundreder været et utroligt populært område med masser af varme kilder. Området har efterhånden fået gode overnatningsmuligheder, og mange turister kommer hertil for at slappe af og nyde de varme kilder.

Puyehue nationalpark

Chiles mest populære national park ligger i det smukke Lake District. Parken dækker 107.000 hektarer primært med skovområder og store imponerende vulkaner. Parken viser Chiles imponerende natur med vandrestier, udsigt over søerne, skisportsområder, varme kilder og vandfald. En vandretur på stierne kan også byde på et møde med en puma eller den sjældne pudú (en minihjort).

Villarrica Nationalpark

National parken er hjemsted for den 2850 meter høje vulkan Villarrica. I 1971 var vulkanen aktiv, og den sprøjtede 30 millioner kubikmeter lava ud, som totalt ændrede floderne, der løber i området. Området er et af de bedste i landet for folk, der kan lide at trekke og hike. Der er adskillige gode ruter, men man skal være opmærksom på, at det er forbudt at trekke uden en guide. Yderligere er stedet et populært skisportssted i vintermånederne, hvor der falder en del sne i området.

Vinplantager

I midtlandet i Chile ligger der adskillige vinplantager, og landet er efterhånden kendt for deres gode vine. De fleste vingårde arrangerer vinsmagning, ligesom man kan få en rundtur på stedet. Man kan blandt andet besøge Viña Santa Carolina, Viña y Toro eller Viña Undurraga.

Ørkenbyen San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama er en lille landsby, der ligger i den nordlige ende af Atacama ørkenen. Øst for byen rejser der sig store vulkaner, nogle er stadig aktive og nogle er udslukte. Nær byen ligger Valle de la Luna, der er et helt exceptionelt syn ved solnedgang. Byen ligger i udkanten af en ørken, og der kan blive ret varmt om dagen, men modsat bliver der hurtigt under frysepunktet om natten. Byen sparer på elektriciteten, så der er kun strøm fra 16.00-24.00 hver dag, så hvis du vil besøge et af byens dansesteder, kan det være en god ide at medbringe en lille lommelygte til hjemturen. Byen er fyldt med turselskaber, der arrangerer et utal af ture gennem ørkenen eller til Bolivia. Et godt sted at slappe af og nyde stilheden et par dage.

Chiloe

Byen Dalcahue

Dalcahue er en lille by, der ligger cirka 20 kilometer nordøst for byen Castro. Byen er opkaldt efter en lokal kanotype, en dalcas. I byen finder man imponerende lokal arkitektur og flere markeder med lokalt håndværk. Markederne har en livlig og charmerende stemning, hvor man kan købe træting, flettede kurve og madvarer.

Chiloe Nationalpark

I Parque Nacional Chiloe kan man følge Darwins fodspor, han besøgte parken for 150 år siden og roste den meget efterfølgende. Parken byder på smukke, grønne skovområder og en imponerende kystlinie. Yderligere kan man se et rigt dyreliv med blandt andet ræve og pingviner.

La Serena

Landsbyen Vicuña

Vicuña er en lille landsby øst for La Serena. Byen er præget af frugtplantager, hvor der dyrkes citroner, avocado og papaja. Byen er yderligere kendt, da en gruppe mennesker mener flere gange at have observeret UFO’er svævende over byen.

Nordchile (Norte Grande)

Byen Arica

Arica ligger ved kysten helt i det nordlige Chile. Byen har gennem tiderne været et vigtigt handelssted med andre lande. I dag lever byen i høj grad på turister, der kommer for at nyde de skønne sandstrande, slikke sol og slappe af. Der bor mange indianere i Arica, og dem møder man på gaden, hvor de sælger lokalt håndværk og frugt.

Norte Chico

Nationalparken Pan De Azucar

National parken dækker et stort område omkring kystlinien, hvor der er helt specielle naturlandskaber. En tur i parken vil byde på smukke, hvide sandstrande, et unikt planteliv og et fascinerende dyreliv. Området har utrolig mange forskellige fuglearter og masser af dyr fra havet som for eksempel søløver.

Strandområderne ved Caldera og Bahia Inglesa

De to små byer ligger ud til kysten. De har begge vokset sig større, efter der blev fundet sølv i området, som fik folk til at flytte hertil. I dag konkurrerer de to byer om at have de bedste strandområder, og her ligger Bahia Inglesa i front. Men det betyder også, at Bahia Inglesa er dyrere at opholde sig i end Caldera, der er billig og stadig med fremragende strande.

Påskeøen

Landsbyen Hanga Roa

Hanga Roa er byen, hvor næsten alle øens indbyggere bor. Det er en farvestrålende landsby med snoede gader. Byen lever stort set af turisme, men der er også enkelte, der lever af fiskeri og landbrug. En af byens attraktioner er Museo Antropológico Sebastián Englert, der har en imponerende udstilling om øens historie og kultur.

Sten plateauer og sten monumenter

Øen er fyldt med plateauer og monumenter bygget i sten. Det var de tidligere polynesiere, der lavede disse monumenter, der findes overalt. Der er blandt andet Ahu Moai, Ahu Tahai, Ahu Akapu og Ahu Hanga Tetenga, der alle byder på imponerende monumenter og fremragende udsigter fra plateauerne. Yderligere finder man mange spændende huler omkring mange af plateauerne.

Santiago

Havnebyen Valparaiso

Valparaiso ligger 120 kilometer nordvest for Santiago og er Chiles vigtigste havneby. Byen er placeret mellem kysten og de omkringliggende bjerge. En tur op ad stierne i bjergene giver en formidabel udsigt over området, mens en tur på havnefronten byder på et livligt markedsområde.

Hovedstaden Santiago

Santiago er Chiles hovedstad og en moderne storby. Byen er forholdsvis nem at finde rundt i og byder på mange forskellige seværdigheder. For eksempel den historiske Plaza de Armas, Pre-Colombian Museum og Museo de Santiago. Byen lever også om aftenen, hvor en tur til Bellavista, kendt som pariserkvarteret, er en god afslutning på dagen.

Skisport

Den chilenske vinter er fra juni til oktober, og når der falder sne, er der fremragende skisportsmuligheder i midtlandet i Chile. Der er Farellones-El Colorado, La Parva og Portillo, der alle har gode løjper og adskillige lifter. Flere af de gode skisportssteder ligger kun en times kørsel fra Santiago.

Southern Heartland

Byen Curico

En hyggelig by der er omringet af vin- og frugtplantager i et fantastisk landskab. Byens imponerende bygninger og hyggelige Plaza de Armas med svajende palmer gør området til et af de smukkeste i det sydlige Chile. Yderligere er byen et godt udgangspunkt, hvis man ønsker at besøge de omkringliggende landområder, kyststrækningen eller dele af Andesbjergene.

Nationalparken Laguna Del Laja

Den 2985 meter høje vulkan Antuco sprøjtede lava, så Rio Laja blev opdæmmet, og det har skabt reservatets store sø. Området er fremragende til hiking, og der er adskillige stier gennem det smukke område, der byder på bjerge med store skovområder, store gletsjere og et fascinerende dyreliv.

Rio de los Cipreses reservatet

Dette national reservat er 37.000 hektarer stort og byder på imponerende landskabsbilleder. Området er præget af vulkaner, dale og flodområder. Yderligere er der store skovområder, der gemmer på et fantastisk dyreliv.

Har du fået lyst til at rejse til Chile?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her