Malerisk brostensbelagt gade med farverige bygninger og udendørs caféer ved skumring.

Rejseguide til Honduras

Foruden sine kyster til det Caribiske hav og Stillehavet, er tre fjerdedele af landet dækket af bakker og bjerge. Dale med frugtbart jord og masser af bananplantager. Og ikke mindst et stort, næsten urørt område med imponerende dyr som vildsvin, aber og alligatorer. I Honduras finder man masser af fremragende naturoplevelser.

Fakta


  • Republica de Honduras

  • Tegucigalpa (900.000)

  • 112.492 km2

  • Spansk

  • Romersk Katolsk

  • 6.338.000 (1997)

  • Republik

  • Honduras landskab er præget af en bjergkæde, der strækker sig fra øst til vest. Bjergene bliver brudt af floder, der løber ud i Det Caribiske Hav eller i Stillehavet. I den nordlige del af landet er der et lavere frugtbart område med mange bananplantager.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Lavlandet ved Stillehavs kysten er varmt året rundt, mens bjergene og højlandet i Honduras ofte er kølige og regnfulde, specielt mellem maj og oktober. Ved den Caribiske kyst kan der falde regn året rundt.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Lempira (La)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er netcaféer i alle større byer i Honduras.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Honduras skal du ringe på følgende numre:
Politi (199)
Brandvæsen (198)
Ambulance (37 86 54)

Drikkepenge

Hvis der ikke er skrevet et servicebeløb på ens regning, er det normalt at give 10 procent i drikkepenge på hoteller og restauranter.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 04.00 i Honduras.
Når klokke er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 05.00 i Honduras.

Vægt og mål

I Honduras benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Der er ingen regler for fotografering i Honduras. Spørg alligevel altid, inden du tager et billede af en person.

Drikkevand

Alt vand fra hanen bør koges inden brug.

Elektricitet

I Honduras benytter man følgende strømkilde:
110/120/220 volts AC, 60Hz.

Opførsel

Der er ingen bestemte regler om opførsel i Honduras.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 15.00 (mandag-fredag)
Butikker har åbent fra 9.00 til 12.00 og fra 14.00 til 17.00 (mandag-fredag), samt fra 8.00 til 12.00 (lørdag)
Kontorer har åbent fra 9.00 til 12.00 og fra 14.00 til 17.00 (mandag-fredag), samt fra 8.00 til 12.00 (lørdag).

Mad og drikke

Honduras er kendt for imponerende fisk- og skaldyrsretter. Der er mange virkelige gode seafood restauranter i Honduras. Derudover består typiske retter ofte af tortillas, bønner, ris, ost eller ristede bananer.

Forhold for handicappede

Honduras er ikke et handicap venligt land. Det kan være svært at komme rundt, og det er en god ide at kontakte alle de steder, man ønsker at besøge på forhånd.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Pan-american Day, 14. april
Arbejdernes internationale dag, 1. maj
Uafhængighedsdag, 15. september
Francisco Morazán Day, 3. oktober
Colombus Day, 12. oktober
Army Day, 21. oktober
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der findes enkelte campingpladser i Honduras, men det er ikke den mest almindelige måde at overnatte. Spørg det lokale turistbureau om eventuelle campingpladser.

Hoteller

Der findes en del hoteller i Honduras. I Tegucigalpa og San Pedro Sula er de dyreste og mest luksuriøse hoteller. I resten af landet er der billigere og mindre komfortable hoteller.

Pension

Der findes en del feriesteder, der fungerer som gæstehuse eller har hytter ved stranden. Disse steder er ofte i god stand og har en god atmosfære. Priserne varierer fra område til område.

Vandrehjem

Der findes vandrehjem/hostels i de større byer i Honduras. Kvaliteten er ikke altid i top, og det kan være en ide at tjekke stedet, inden man betaler for et værelse.

Lokal transport

Fly

Der flyver indenrigsfly mellem de fleste større byer i Honduras. På grund af de til tider dårlige vejforhold (i regntiden) er indenrigsflyvning en populær transportmåde.
Book flybilletter her

Bus

Der kører busser mellem de fleste byer, derudover har hovedstaden et godt udviklet bussystem.

Tog

Der kører kun et passagertog i Honduras, det kører mellem San Pedro, Puerto Cortés og Tela. Togene er langsomme og har i perioder været sat ud af drift, så det er nødvendigt at tjekke, inden man beslutter sig for denne transportform.

Taxi

Der kører taxier i alle større byer. De benytter ikke taxameter, så det er en god ide at aftale prisen, inden turen begynder.

Billeje

Der er mulighed for at leje bil i hovedstaden Tegucigalpa og enkelte af de større byer.

Specielle forhold

Honduras står på Udenrigsministeriets liste over farlige lande. Der er stigende kriminalitet og mange overfald i landet.

Rejsetilbud