Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Honduras

Bay Islands

Guanajaøen

koralrev, sunkne skibe og nationalpark på land.Guanaja er dækket af skov, og cirka 90 procent af øen er blevet erklæret for nationalreservat. Øen er omringet af adskillige kilometer koralrev, ligesom der ud for øen ligger flere sunkne skibe. Disse to aspekter gør, at øen er et perfekt sted for dykkere.

Roatánøen

100 kilometer koralrev, hvide sandstrande med mereRoatán er den største af de tre øer og er omgivet af mere end 100 kilometer koralrev. Øen er et paradis for dykkere, og især strandene på den vestlige side af øen byder på et spektakulært syn med turkisblåt hav, farvestrålende fisk, hvide sandstrande og kokospalmer.

Utilaøen

Dyk, snorkl og nyd den venlige stemningUtila er en lille, hyggelig og afslappet ø. Befolkningen er utrolig venlig og imødekommende. Landskabet er helt flat med kun en enkelt lille bakke. Øen er et perfekt sted at slappe af og nyde den venlige stemning. Desuden er Utila den billigste af de tre øer at opholde sig på.

Comayagua

Byen Comayagua

Comayagua var hovedstad i Honduras fra 1537 til 1880. I byens centrum finder du en helt utrolig smuk katedral fra 1600-tallet. Katedralen er fyldt med kunst og har en af verdens ældste klokker, der blev bygget for mere end 800 år siden. Byen er også hjemsted for det første universitet i hele Centralamerika. Universitetet blev grundlagt i 1632.

Honduras

Acropolis templet

Acropolis er et stort tempel, der også er en del af Copán ruinerne. Der går en lang trappe op til templet, og på vejen op kan man se, at stenene er indgraveret med adskillige hieroglyffer. Copán Ruinas er et af de mest besøgte steder i Honduras, og det er et fantastisk syn at gå mellem alle disse ruiner fra gammel tid.

Copán Ruinas

Denne hyggelige, tidsløse landsby ligger få kilometer fra de berømte maya ruiner af samme navn. Ruinerne er den største seværdighed i området, og byder på fascinerende oplevelser og historiefortælling fra gammel tid, hvor maya indianerne beboede området. En times kørsel fra landsbyen finder man varme pools, der absolut er et besøg værd.

El Tigre øen

El Tigre er en lille vulkan ø, der ligger i Fonseca golfen. Livet på øen er roligt og behageligt, og mange rejsende kommer dertil for at opleve atmosfæren og slappe af. Der er et par gode strande på øen, der ellers byder på fremragende mad fra havet. Øen kan nås med små både eller en færge.

Great Plaza

Great Plaza er en del af Copán ruinerne. Denne store plads er hjemsted for masser af gamle gravsten fra maya tiden. Der er hugget billeder og figurer ind i de fleste sten, og det er et imponerende og interessant sted at besøge.

Hog øerne

Hog Islands er en lille gruppe privatejede øer 17 kilometer fra kysten ved La Ceiba. Der er gode muligheder for at dykke og snorkle på øerne, der mange steder er omkranset af koralrev. Man kan leje en både til at sejle derud, og hvis man spørger ejeren af øerne, får man ofte tilladelse til at campere på øen.

Mosquitia området

Mosquitia ligger i den nordøstlige del af Honduras. Området er beboet af Miskito, Paya og Sumo indianere, og udviklingen i området er stort set ikke eksisterende. Mange er tiltrukket af området, der har en helt fantastisk natur. Derudover er der mange vilde dyr i området, og du vil helt sikkert støde på aber og alligatorer, mens du besøger regionen.

Museo Regional de Arqueologia

Museet ligger inde i byen, og indeholder portrætter og andre artefakter fra maya indianernes tid. Der er en imponerende samling, og er man interesseret i historien, er museet bestemt et besøg værd. Overnatning

National parken Marino Punta Sal

Denne marine national park er helt exceptionel. Den er en blanding af regnskov, svampe og koralrev. Området er totalt uspoleret, og man er nødt til selv at medbringe sin mad. Turen hen til parken kan også være et eventyr i sig selv, den foregår med bus, lastbil, båd og ved at gå. Hvis man er i området, er denne park et must see på turen.

Honduras Caribiske Kyst

Strandene ved Tela

Tela er en strandby på den caribiske kyst. Det er et lille stille sted med masser af godt fra havet, gode steder at bo og de smukkeste strande på den nordlige kyst. Formålet i Tela er at nyde livet og slappe af på stranden.

Tegucigalpa

La Tigra National Park

Parken ligger tæt på Tegucigalpa i en højde af 2270 meter. Det er et af landets smukkeste områder, der også har et fantastisk dyreliv. Der er lavet stier gennem parkens skov, hvor man kan se pumaer, aber og masser af farvestrålende fugle.

National museet

National museet ligger i en bygning, der tidligere var hjem for en af landets præsidenter, Lozano. Museet fortæller den antropologiske og arkæologiske historie fra før kolonitiden og er et sted, man skal besøge, hvis man er interesseret i landets historie.

San Isidro markedet

Mercado San Isidro er et af byens markeder og ligger ved Rio Choluteca. Markedet er ret stort med livlig aktivitet. Man kan købe alt, man kan tænke sig, men markedet er specielt kendt for de håndlavede læderting og de farvestrålende vævede hatte.

Trujillo

Arkæologisk museum

Museet ligger ved Rio Cristales og har en fascinerende arkæologisk samling. Man kan se alt fra gamle maya artefakter til dele af et fly, der styrtede ned på kysten i 1985.Overnatning

El Castillo fortet

El Castillo er et gammelt spansk fort fra det 17. århundrede. Fortet ligger ved kysten og giver et fremragende overblik over området. På fortet kan man blandt andet se gamle kanoner, der blev brugt til at beskytte byen mod fjender.

Strandene ved Trujillo

Trujillo kæmper med Tela om at have de bedste strande på den caribiske kyst, også her finder du helt fantastiske hvide sandstrande med azurblåt hav og kokospalmer. I Trujillo kommer de fleste turister for at slappe af og nyde de formidable strande.

Book dine seværdigheder her