Et grønt offentligt rum med blomsterbede, stier og bygninger i baggrunden under en blå himmel.

Rejseguide til Argentina

Argentina er tangodans, fortræffelig rødvin og den smukke hovedstad Buenos Aires med dens altid stilfulde indbyggere. Men landet har meget mere at vise sine gæster. Et land med en fantastisk historie og en ligeså fascinerende nutid.

Fakta


  • República Argentina

  • Buenos Aires (12.000.000)

  • 2.766.890 km2

  • Spansk

  • Katolicisme

  • 36.100.000

  • Republik

  • Normalt deler man Argentina ind i 4 geografiske hovedområder. Det første område er Andesbjergene, der afgrænser Argentina fra nabolandet Chile med høje sneklædte bjergtoppe. Så er der Patagonien, der med det såkaldte Lake District udgør den sydlige del af landet. Området gemmer olie og kul i jorden og kan fremvise imponerende gletschere. Det tredje område kaldes Pampas, som er betegnelsen for de flade åbne strækninger nord for Patagonien, der strækker sig fra Atlanterhavskysten til Andesbjergene. Dette område anvendes hovedsageligt til landbrug og kvægdrift. Det sidste område er lavlandet i nord, der har et varmt klima.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Argentina er stort, og det optimale tidspunkt for et besøg afhænger af, hvor man vil hen. De store byer kan besøges året rundt, mens udendørsoplevelser i Patagonien er mest udbytterige om sommeren, der i Argentina varer fra november til februar. I det subtropiske område omkring Iguacuvandfaldene på grænsen til Brasilien er klimaet mest behageligt om vinteren i maj, juni og juli. Det er også i dette tidsrum, at skientusiaster vil få mest ud af at besøge Andesbjergene.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Peso (Arg $)
1 Peso = 100 centavos
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Stort set alle argentinske byer har en netcafé. Hastigheden svinger dog meget, og i mindre byer er forbindelsen ofte langsom.�

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Argentina skal du ringe på følgende numre:
Politi (101)
Ambulance (107)
Skadestue (344 001), (344 104)
Brandvæsen (100)

Drikkepenge

Det er standard at give 10 procent i drikkepenge, når man er på restaurant. Det samme gælder på de lidt dyrere hoteller. Taxichauffører, der har været ekstra hjælpsomme, får som regel også lidt ekstra håndører.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 7.00 i Argentina.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 8.00 i Argentina.

Vægt og mål

I Argentina benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Mål og vægt
Længde: meter
Nogle argentinere, især ældre mennesker i landområderne, kan dog stadig finde på at angive afstande i leguas, der er en gammel sydamerikansk måleenhed.

Fotografering

De utrolige panoramaudsigter i Patagonien og i resten af Andesbjergene får ofte turister til at skyde uhæmmet løs med kameraet. Der skal imidlertid utroligt godt fotoudstyr til at indfange disse fantastiske scenarier, og mange bliver skuffede, når de kommer hjem og ser resultatet. Mange argentinere nærmest skriger på at blive fotograferet, med deres maleriske klædedragter og stilfulde attituder. Du bør dog besinde dig og spørge om lov, før du fotograferer folk i gang med deres daglige gøremål. Tangodansere kan dog roligt fotograferes, når de optræder på gaden.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanen i Argentina, og heller ikke benytte det til tandbørstning eller til isterninger.

Elektricitet

I Argentina benytter man følgende strømkilde:
220 V / 50Hz.

Opførsel

Argentinerne klæder sig ofte formelt, og især i byerne er nobel påklædning anbefalet. Tidsbegrebet er lidt flydende, så de lokale kommer ofte for sent til aftaler. Derofr bør du ikke blive fornærmet, hvis det skulle ske for dog. Sådan er det bare. Der hilses med et “Buenos Dias”, “Buenas Tardes” og “Buenas Noches”, der betyder henholdsvis “Godmorgen”, “God formiddag/, eftermiddag” og “God aften”. Det er god skik at sige “Permisso”, når man kommer ind i et rum. Bliver du inviteret til at drikke en mate (en speciel urtete), anses det som uhøfligt at afslå.

Åbningstider

Banker har åbent fra 10.00 til 15.00 (mandag-fredag).
Butikker har åbent fra 9.00 til 19.00 (mandag-fredag), nogle forretningsdrivende holder et par timers siesta midt på dagen.
Kontorer har åbent fra 8.00 til 18.00 (mandag-fredag), også en del kontorer holder siesta midt på dagen.
Offentlige kontorer har åbent fra 8.00 til 17.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Kød, kød og atter kød. Det er ikke hele sandheden, men bestemt en del af sandheden om det argentinske køkken. Landets gode kød er verdensberømt, og du bør ikke snyde dig selv for en asado eller en parillada, mens du er i Argentina. På kødrestauranterne grilles bøffer, pølser og andet godt på en rist over glødende trækul og serveres med salat og pommes frites. Og så er der den fantastiske argentinske rødvin, der er af udsøgt kvalitet. Et andet særkende er urteteen mate, der nydes stille og roligt af alle argentinere. Den drikkes af et metalsugerør af en besynderligt formet lille kop og bør prøves mindst en gang ved et besøg i landet.

Forhold for handicappede

Ligesom de fleste andre sydamerikanske lande er Argentina ikke særligt handicapvenligt. Rullestolsbrugere vil især have problemer i Buenos Aires, der har smalle hullede fortove og fartgale bilister, der gør det svært for fodgængere at komme sikkert over gaden.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Fridag, 1. maj
Mindedag for majrevolutionen, 25. maj
Uafhængighedsdag, 9. juli
General San Martin’s mindedag, 17. august
Columbus dag, 12. oktober
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
Påske, marts eller april
Malvinas dag, mandagen nærmest den 10. juni
Flagdag, mandagen nærmest den 20. juni

Overnatning / Hotel

Camping

Argentina har de absolut bedste campingfaciliteter i Sydamerika. Det er den billigste måde at overnatte på i et af kontinentets dyreste lande.

Hoteller

Argentinske hoteller lever ikke altid op til deres stjerner. Tjek værelset inden du slår til. Hoteller har som regel privat bad, og står der flere værelser tomme, kan der tit forhandles om prisen. Morgenmad er som regel med i prisen.

Pension

Hospedajes, pensiones og residenciales hedder mulighederne i denne kategori. Sparsomt møblerede værelser oftest med bad på gangen. Billigt og simpelt, og ofte med et spartansk morgenmåltid inkluderet i prisen.

Vandrehjem

Der er en del vandrerhjem i Argentina. Har du ikke et internationalt youth hostel kort koster en seng lidt ekstra. Vær opmærksom på, at de mere afsides liggende vandrerhjem kun har åbent om sommeren.

Andre overnatningsformer

Mange af de store rancher eller estancias på spansk lejer gerne en seng ud til turister. En anden billig mulighed er at leje et værelse hos en familie eller leje et hus eller en lejlighed, hvis man er nogle stykker, der rejser sammen.

Lokal transport

Fly

Book flybilletter her

Bus

De almindelige busser betegnes comun, og de når ikke deres bestemmelsessted helt så hurtigt som expreso busserne. Busserne er komfortable med toilet og flysæder, og der bliver tit vist video og serveret snacks.

Tog

Argentina har et af verdens længste jernbanenet, men mange af ruterne er blevet nedlagt, fordi busserne er så effektive. Enkelte fungerer dog stadig, og togturene er en fremragende mulighed for at se det smukke landskab.

Taxi

Taxier er let genkendelige med deres gule tage. Der køres efter taxameter, og det er kun ganske få taxichauffører, der har for vane at snyde turister. I afsides områder kan taxier hyres for en hel dag af gangen, og det giver en god mulighed for at komme ud i området på egen hånd.

Billeje

For at leje en bil skal du være fyldt 25 år, have et gyldigt kørekort og være i stand til at lægge et depositum hos udlejeren. Hvis du betaler kontant, er det muligt at presse prisen en lille smule ned hos de mindre udlejere.

Andre transportformer

I Patagonien og især i området omkring Bariloche er cykling et realistisk alternativ til bil og bus. Flere cykeludlejere skyder op hist og her, så hvis du tør tage udfordringen op, er det en fantastisk måde at rejse gennem området på. Det er ikke mere risikabelt at blaffe i Argentina, end det er i Europa.

Specielle forhold

Selvom folk i Buenos Aires ofte beklager sig over den stigende kriminalitet i landet, så hører voldelige overfald til sjældenhederne. Risikoen kan elimineres ved ikke at færdes øde steder i større byer og ved at gå i grupper om aftenen. Hold et vågent øje med tyve, der forsøger at distrahere dig for at kunne stikke af med din taske. Især på bus- og togstationer. Der er ingen grund til panik. Argentina regnes for at være et af de sikreste lande i Sydamerika.

Har du fået lyst til at rejse til Argentina?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud