Et grønt offentligt rum med blomsterbede, stier og bygninger i baggrunden under en blå himmel.

Seværdigheder Argentina

Andesbjergene i Nordvest

Sierra de Aconquija området

Der er fantastiske muligheder for at vandre og trekke i denne del af Argentina. Sierra de Aconquija udenfor byen Tucuman er et af de mest populære steder for udendørs aktiviteter. Den såkaldte inkarute til Tafí del Valle er en tur, der kan tilbyde gamle indianerruiner og utrolig skøn natur. Der er guider i Tucuman, der har en omfattende viden om området, men det er også muligt at arrangere en tur på egen hånd.

Argentina

Colón teatret

Dette teater er ikke bare Buenos Aires’, men hele Argentinas pryd. Det er et af de mest imponerende i hele verden og udover at være utroligt smukt både udvendigt og invendigt, byder det på nogle storslåede opsætninger og på en meget interessant guided tur helt ud i teatrets mindste kroge.

Det naturskønne vindistrikt Cuyo

Cuyo er området, hvor druerne til Argentinas vidunderlige rød- og hvidvine bliver til. Udover at besøge de mange vinslotte er området på grund af sit behagelige klima og en virkelig skøn natur på kanten af Andesbjergene også perfekt til udendørs aktiviteter. Trekking, klatring, rafting og meget meget mere.

Falklandsøerne

På trods af at øerne endnu hører under den britiske krone, så er de en potentiel destination for Argentinafarere med interesse i dyreliv. Øen har et utroligt dyreliv, der er overraskende nemt at komme tæt på. Sæler, pingviner og søløver er nogle få af de mange fascinerende dyr, det er muligt at iagttage på nært hold. Også lystfiskere vil nyde at kunne hive den ene havørred efter den anden op af vandet.

Fodbold

Er du i en af de større byer, bør du ikke snyde dig selv for en tilskuerplads ved en fodboldkamp. Selvom du ikke er det fjerneste interesseret i spillet, er det nødvendigt at overvære Argentinas fodboldcirkus for at forstå, hvad lidenskab egentligt vil sige for argentinerne. Nævn Diego Maradona og enhver argentiner vil med et drømmende udtryk i øjnene fortælle om kærlighed, storhed og fald.

Iguazú vandfaldene

De gigantiske Iguazú vandfald på grænsen mellem Argentina og Brasilien er for mange højdepunktet ved et besøg i Argentina. Og med god grund. De enorme vandmasser vælter frem alle steder og trækker smukke regnbuer efter sig. Små stier fører rundt i den imponerende park, hvor der både er mulighed for at sejle ud og komme helt tæt på det brusende vand og for at se det hele lidt fra oven med en helikopter.

Jesuitruinerne i Missiones

Missionesprovinsen ligger i det nordøstlige Argentina på ruten mellem Iguazú-vandfaldene og Buenos Aires. Der er nogle fantastiske ruiner fra den civilisation spanske jesuitter stablede på benene i 1600-tallet. Den prisbelønnede film The Mission er optaget i dette område. Ruinerne nås fra byen San Ignacio de Miní.

Nationalparken Cerro Fitzroy

Kun få timer fra byen Calafate rejser bjergtoppene i Cerro Fitzroy Parken sig over dette mekka for klatrere og vandrere. Under skyerne, der konstant er i oprør, slynger den sneklædte bjergkæde sig gennem endeløse sletter og frodig skov. Der er både udfordringer for den rutinerede bjergbestiger og de glade amatører, der er i vandrestøvlerne for første gang.

Nationalparken Glaciares

Parken kan fremvise imponerende eksemplarer af kæmpestore gletschere. Især Perito Moreno gletscheren er imponerende, og ofte vil man miste et par åndedræt, når vandet fra søen ved siden af bryder ismuren i et storslået sceneri, der varer flere timer. Porten til parken er byen El Calafate i Santa Cruz provinsen.

Nationalparken Perito Francisco P Moreno

Det rige dyreliv i det sydlige Argentina er rigt repræsenteret i denne park, der på forunderlig vis endnu ikke er blevet “opdaget” af nogen af de store turselskaber. Bjergsiderne er nærmest spraglede i deres alsidige nuancer, og både pumaer, ræve, kondorer ja selv flamingoer har hjemme i dette fredfyldte paradis.

Naturparken Laguna de los Pozoelos

Det er ikke lige just flamingoer, man forventer at finde i 4000 meters højde. Alligevel er der ikke mindre end tre arter i denne park i Jujuy provinsen. Her kan man også se den truede lamaart, vicunaen, der spankulerer rundt mellem parkens mange steder af arkæologisk interesse. Tag varmt tøj på. Vindene der pisker gennem Andesbjergene kan være ubarmhjertige.

Quebrada de Humahuaca området

Området ligger i det nordvestlige Argentina og er et overdådigt og malerisk sceneri i den golde ørken. Hist og her skyder kirker fra kolonitiden op af sandet, men ellers fornemmer man stadig livets gang blandt kontinentets oprindelige indbyggere – indianerne.

Recoleta Kirkegården

I Buenos Aires forstaden Recoleta bliver livet og døden sat i et anderledes perspektiv på den enorme kirkegård. Gravstederne ligner nærmest små stenpaladser tildækket med alskens religiøse effekter og fotografier af den afdøde. Mange vil hævde, at det er på grænsen til det bizarre, men alle vil være enige om, at det er et spændende og dybt fascinerende sted.

Sumpområdet Esteros del Ibera

Argentina kan også byde på krokodiller, aber, eksotiske fugle og alverdens vilde dyr, du ikke engang har hørt om. Dyrene er lette at se i det store åbne sumplandskab, og af en eller anden grund er stedet stadig ikke overrendt af turister. Esteros ligger i den nordlige del af landet og er et sandt paradis, hvis du vil se på vilde dyr i deres naturlige omgivelser.

Buenos Aires

Det historiske national museum

Museet ligger i Parque Lezama og giver et bredt og grundigt billede af Argentinas identitet. Der er fortræffelige eksempler på landets kunst og en grundig gennemgang af dets historie. Museet er et “must”, hvis man interesserer sig bare en smule for det land man er gæst i.

Kongres bygningen

Bygningen, der huser Argentinas parlament, er opført med Capitol Building i Washington DC som forbillede. De enorme granittrapper er et symbol på Andesbjergene, mens springvandet repræsenterer det brusende Atlanterhav øst for Argentina. Det imponerende bygningsværk skuer ud over Plaza del Congreso tæt på San Telmo.

San Telmo kvarteret

Byens bohemekvarter emmer af liv, og der er altid et eller andet at se på, og stemningen er i det hele taget anderledes end i resten af Buenos Aires. Om søndagen holdes marked med tangodansere og et væld af sære og interessante ting fra nybyggertiden er til salg. Den perfekte chance for at erhverve sig en original souvenir fra Argentina.

Córdoba

Byen Candonga

Bare 40 kilometer nord for Córdoba ligger byen Candonga midt i et pragtfuldt landskab. Hovedattraktion er det mesterligt udførte jesuitkapel fra det attende århundrede, men bare stemningen og naturen i den isolerede dal gør, at det er et sted, der skal besøges.

Córdobas historiske bydel

Gaderne omkring Plaza San Martin er et skatkammer af arkitektur fra kolonitiden og andre seværdige bygninger. Især Iglesia de Santa Teresa og Casa del Obispo Mercadillo skiller sig ud som ekstra smukke, men alle bygninger kaster historiske dimensioner ud i gaderne og hele den historiske bydel er en af Córdobas hovedattraktioner.

Sierras de Córdoba området

Sådan hedder det skønne bakkede landskab, der omgiver Córdoba. Her kan man klatre i bjergene eller vandre rundt i det kuperede terræn. Overalt ligger der små søer i klipperne, der indbyder til en forfriskende dukkert. Club Andino de Córdoba ligger inde med en masse kort og information, der er til stor gavn, hvis man vil på eventyr i området.

Pampas

Byen San Antonio de Areco

Byen ligger vest for Buenos Aires og er det bedste sted at stifte bekendtskab med den cowboykultur, som Pampas står for. Gauchos ridder drevent rundt på deres heste eller sidder og drikker deres mate, mens de ser verden kravle forbi. Området, der har landbrug og kvægavl som hovedindtægtskilde, er også stedet, hvor noget af Argentinas fineste kunsthåndværk er til salg. Nogle af rancherne i omegnen har overnatningsmuligheder for turister.

Den religiøse by Luján

Dette er intet mindre end Sydamerikas religiøst set mest betydningsfulde sted. Hvert år valfarter mere end fire millioner mennesker til Luján for at ære den hellige jomfru i den imponerende neogotiske basilika, der sammen med Museo Colonial e Histórico er hovedårsagen til, at byen fortjener et besøg. Desuden finder man en del eksempler på, hvordan bygningerne så ud i Argentina i kolonitiden.

Nationalparken Liahué Calel

Denne nationalpark i La Pampa provinsen består af et varieret landskab med små bjergkæder og et rigt dyreliv. Store granitklipper skyder op mellem tætte skovområder, og der er mulighed for at se store kattedyr som for eksempel pumaen, guanaco-lamaer og vizcacha, der er en vildtlevende slægtning til husdyret chinchillaen. Et optimalt sted at trække i vandrestøvlerne og komme tæt på den argentinske natur.

Patagonien

Byen Bariloche og nationalparken Nahuel Huapi

San Carlos de Bariloche er hovedbyen i Patagonien. Herfra kan man tage en fascinerende tur gennem Andesbjerge til Chile eller iagttage arkitekturen, der mest af alt leder tankerne hen på en bjerglandsby i Schweiz. Lige i nærheden af Bariloche ligger nationalparken Nahuel Huapi, der er fantastisk for klatrere og vandrere.

Damptoget La Trochita

Det gamle damptog La Trochita snegler sig gennem det patagonske landskab med tyk sort røg strømmende op af skorstenen. Den lave fart har dog den fordel, at man som passager har rigeligt med tid til at nyde de maleriske landskaber, som skinnerne er lagt i. Turen fra Esquel til Ingeniero Jacobacci er en fortræffelig måde at se Patagonien på, mens man lytter til lokomotivets monotone prusten.

Naturreservatet på Península Valdes

På Patagoniens atlanterhavskyst ligger halvøen Península Valdés. Her flokkes pingviner, nanduer og lamaer, mens søløverne og søelefanterne dovent slænger sig på strandene. Over dem flyver havfuglene larmende omkring og fuldender et paradis af fascinerende dyreliv, man kun finder tilgængeligt meget få steder i verden

Santa Cruz

Pingvinkolonien Cabo Virgenes

Hele 30.000 pingviner er der i denne kæmpe koloni nogle timers kørsel sydøst for byen Río Gallegos. Her er virkelig mulighed for at opleve disse prægtige dyr i helt uberørt natur. Det er muligt at campere tæt på kolonien, men der er ingen offentlig transport derud. Det er dog ikke det store problem. De lokale fåreavlere vil gladeligt give et par turister det nødvendige lift.

The River Plate

Havnen i Mar del Plata

Mar del Plata er en af Argentinas vigtigste fiskehavne, og der er nok at se på ved den maleriske havnekaj. Fiskerne arbejder hektisk ved deres smukke farverige træbåde, akkompagneret af larmende søløver der kræver andel i fangsten. Når man har fået nok, kan man trække ind på en af havnens fortræffelige fiskerestauranter.

San Pedro katedralen

Glasmalerierne i denne nygotiske kirke fra århundredeskiftet er ganske enkelt vidunderlige. Kaklerne, der er brugt til gulv og loft, er hentet over hele Europa. Toppen på kransekagen er den umådeligt smukke franske lysekrone midt i kirken.

Strandene ved Mar Chiquita

Bare 10 kilometer fra Mar del Platas turistjungle ligger de idylliske strande ved Mar Chiquita. Stedet er et lille paradis, hvor man kan svømme, fiske og windsurfe. I området omkring ligger der spændende natur, der kan fremvise både arkæologiske og botaniske seværdigheder. Et åndehul for dem der synes, det går en anelse for hurtigt i Mar del Plata.

Tierra del Fuego

Bådture i det sydligste syd

På småøerne mod syd holder søløver, søelefanter og pingviner til i kolonier. For at komme tæt på disse hårdføre dyr skal man med båd ud i det arktiske farvand. Disse ture arrangeres i Ushuaia og kan i nogle tilfælde skræddersyes helt efter dine ønsker.

Fagnano søen

Denne gigantiske krystalblanke sø 100 kilometer fra Ushuaia er et malerisk billede midt i den hårde natur. Området omkring er smukt, og de nærliggende floder myldrer med laks og ørreder og gør dem til et slaraffenland for lystfiskere. Søen er lettest tilgængelig fra byen Rio Grande.

Nationalparken Tierra del Fuego

Parken er den bedste vej ud i Tierra del Fuegos hårde, men fascinerende natur. Det er Argentinas eneste nationalpark, der ligger direkte ud til Atlanterhavet, og dens floder, bjerge, skove og gletschere danner et på en gang utilgængeligt og fantastisk indtagende landskab. Glem ikke at tage turen til den storslåede Martial Gletscher.

Har du fået lyst til at rejse til Argentina?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her