Antikke ruiner med søjler og detaljeret stenhuggerarbejde under en klar blå himmel.

Rejseguide til Libanon

Libanon er landet, hvor man møder både Vesten og Mellemøsten. Her finder man små hyggelige basarer med eksotisk stemning, lange promenader med vestlige forretninger og de tusinde år gamle cedertræer. Landet har en charme, som man bør unde sig selv at opleve på en tur gennem landet.

Fakta


  • Al Jumhuriyah al Lubnaniyah

  • Beirut (1.500.000)


  • 10.452 km2

  • Arabisk og fransk


  • Islam og Kristendom


  • 3.000.000


  • Republik

  • Med Syrien mod nord og vest og Israel i syd er Libanon et af verdens mindste lande med 180 kilometer fra nord til syd. Men trods størrelsen er der stor variation med badestrande og middelhavsklima ved kysten og bjerge inde i landet med det højeste Qornet as-Sawda på over 3000 meter. I Bekaa dalen på den anden side af bjergene mod Syrien dyrkes der vin og andre afgrøder. Klimaet ved kysten er våde vintre og varme somre. Bjergene har typisk alpint klima, og Bekaa dalen har varme tørre somre og kolde vintre med sne.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Sommeren er solrig og meget varm. Ved kysterne er varmen fugtig. Maj måned er smuk, da alle blomsterne blomstre. Efteråret er også en dejlig årstid, hvor klimaet stadig er varmt. Om vinteren er det muligt at stå på ski.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Libanesiske lira (LL).
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

I alle de større byer er der netcaféer, og priserne er billige. Flere tilbyder gratis kaffe eller andet for at lokke kunderne til.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Libanon skal du ringe på følgende numre:
Politi (16)
Turistpoliti (01) 343209

Drikkepenge

På de dyrere restauranter tilfører de selv drikkepenge på regningen, men alligevel ser de gerne, at man tilføjer en smule, hvis man har været tilfreds. Andre steder forventes det, at man selv giver drikkepenge.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 i Libanon.

Vægt og mål

I Libanon benytter man følgende måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo
Væske: liter

Fotografering

Der er mange smukke naturlandskaber at fotografere i Libanon. Hvis du vil filme de lokale, skal du spørge først. Ude på landet skal du være lidt mere påpasselig med at fotografere

Drikkevand

Vandet er ikke decideret usundt, men der er andre bakterier i, end du er vandt til, så det bedste er at købe vand på flaske. Det er dog ikke noget problem at børste tænder i vand fra hanen.

Elektricitet

I Libanon benytter man følgende strømkilde:
220V, 50HZ

Opførsel

I Beirut er det intet problem, hvordan du går klædt. Men du skal være opmærksom på, når du er i muslimsk dominerende områder, ikke at virke stødende på deres kultur ved at vandre halvnøgen rundt. På offentlige strande er det ikke velset for piger at bade i bikini eller badedragt. En t-shirt gør underværker. Brug de dyre private strande, hvor påklædning er mindre vigtig. Men selvom du bader fra en dyr kristen strand, er de alligevel ikke vant til, at piger ligger topløse.

Åbningstider

Butikker har åbent fra 9.00 til 18.00 (mandag-lørdag).
Kontorer har åbent fra 8.00 til 14.00 (mandag-lørdag), fredag dog fra 8.00 til 11.00.
Banker har åbent fra 8.30 til 12.30 (mandag-lørdag).

Mad og drikke

Libanesisk mad er lækkert. Det almindelige er mezze, hvilket betyder små retter. Man kan bestille forskellig små forretter. For eksempel humus (kikærtemos), tomatsalat, auberginesalat eller kebbe (bulgurkugle med pinjekerner, oksekød og løg). Denne type retter findes der et utal af. Dertil får man brød og forskellige kødretter som hovedret (lam, kylling, fisk eller okse). Kebab og fallafel er udbredt som fastfood. Sød te og tyrkisk kaffe er almindelige drikke blandt lokale.

Forhold for handicappede

De dyre hoteller er oftest forberedt til fysisk handikappede, anderledes er det på museer eller restauranter. Ligeledes er byerne med kantsten og så videre ikke lavet til rullestole.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Mar Maroun, 9. februar
Qana dag, 18. april
Arbejdernes dag, 1. maj
Assumption, 15. august
Allehelgensdag, 1. november
Uafhængighedsdagen, 22. november
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
Langfredag og 2. Påskedag, marts eller april

Overnatning / Hotel

Camping

Det er muligt at campere forskellige steder, men der er stor forskel på faciliteterne på de forskellige campingpladser.

Hoteller

Der er mange hoteller i Libanon. En del af dem ligger i den dyre ende af prisskalaen, men det kan også lade sig gøre at finde hoteller, der ligger i mellemklassen.

Vandrehjem

I visse byer er det muligt at overnatte i private hjem, der er lavet om til hoteller. Prøv for eksempel det superrene Pension Haddad i Tripoli.

Lokal transport

Fly

Der flyves ikke indenrigs i Libanon i øjeblikket.

Bus

Busser er hurtige og komfortable. Der er busser til de fleste byer, og det er et meget billigt transportmiddel.

Taxi

Der er et væld af taxier i Libanon. Ikke alle chauffører vil køre efter taxameter, så det er en god ide at aftale prisen, inden turen begynder.

Billeje

I Beirut er det muligt at leje bil. Det er en glimrende måde at se landet på, selvom det ikke er helt billigt. Man skal have et internationalt kørekort.

Andre transportformer

Deletaxier er en hurtig og glimrende måde at komme rundt på. Ved taxiholdepladsen venter deletaxier til forskellige byer. Det tager ikke lang tid at fylde de 5 pladser op, og så er man afsted.

Specielle forhold

Israel trak sig ud af det sydlige Libanon i foråret 2000. Selvom det har forløbet fredeligt, er det en god idé at tjekke den nuværende situation.

Har du fået lyst til at rejse til Libanon?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud