En majestætisk løve står i det gyldne græs på savannen under den åbne himmel.

Rejseguide til Kenya

I Kenya er der fantastiske nationalparker, hvor elefanter, løver, antiloper, zebraer og næsehorn lever i pagt med naturen. Mount Kenya, hvis tinde altid er dækket af sne, er et yndet rejsemål for trekking-folk og bjergbestigere.

Fakta


  • Kenya

  • Nairobi

  • 582.650 km2

  • Kenya har to officielle sprog, engelsk og swahili

  • Kristendom er hovedreligionen. Yderligere er katolicisme og de indfødtes oprindelige trosretninger også udbredte.

  • 28.808.658 (1999)

  • Republik

  • Kenya ligger i Østafrika. Landet strækker sig fra Det Indiske Ocean i øst, til Uganda og Victoria-søen i vest. Landskabet varierer meget. I nord ligger tørre ørkner og ved kysten frugtbart lavland. Mod vest hæver de sneklædte bjerge sig og i syd ses flade savanner.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

De fleste turister besøger Kenya i januar og februar, da det er i disse måneder, vejret anses for at være bedst. Fra marts til maj og fra november til december er der regntid.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Kenyanske shilling (KSh). 1KSh=100 cents
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Netcafeer er ikke særlig udbredt i Kenya, men på enkelte hoteller i Nairobi kan det lade sig gøre at låne en computer, der er koblet på nettet.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Kenya skal du ringe på følgende nummer:
Politi og ambulance i byerne (999).

Drikkepenge

I Kenya forventes det, at man giver drikkepenge. På restauranter er et servicegebyr på 10 procent inkluderet i regningen, men det forventes, at der gives yderligere 5-10 procent. Også dørmænd, portierer, andet servicepersonale og taxachauffører forventer drikkepenge.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 13.00 i Kenya.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 14.00 i Kenya.

Vægt og mål

I Kenya benytter man følgende vægt- og måleenheder:
Længde: meter
Vægt: ounces
Rumindhold: gallons
Flademål: acre

Fotografering

Politi, lufthavne og militære anlæg er det forbudt at fotografere.
Vil man fotografere masaier og andre stammefolk, skal man altid spørge først, da det ellers kan give problemer for fotografen.

Drikkevand

Det er sikkert at drikke vandet fra hanerne i de store byer, men i provinsen anbefales det, at købe vand på flaske.

Elektricitet

I Kenya benytter man følgende strømkilde:
220/240 Volt, 50 Hz. Stikkene er enten tobenede og runde eller flade trebenede.

Opførsel

Man bør bestemt ikke bade topløs eller nøgenbade i Kenya. Det er heller ikke velset i byerne, at kvinder bærer shorts og i de muslimske dele af landet, specielt ved kysten, bør man som kvinde altid klæde sig meget tækkeligt på

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 14.00 (mandag-fredag) samt fra 9.00 til 11.00 den første lørdag i hver måned.
Butikker har ingen faste åbningstider, men i tidsrummet fra 8.00 til 18.00 har de som regel åbent. Mange butikker holder dog et par timers middagspause.

Mad og drikke

Den lokale mad er meget smagfuld, men også lidt ensformig. Ugali (en slags majsgrød), spises sammen med enten kylling, oksekød, fisk eller ged. Øvrige ingredienser er kartofler, ris, bønner, majs og spinat.
Kenya byder på alskens herlige frugter. Både mango, papaya, kokosnødder og mange andre eksotiske frugter.
På de store restauranter er køkkenet meget europæisk inspireret.
Te er nationaldrikken i Kenya.

Forhold for handicappede

Kenya er ikke handicapvenligt, og det er praktisk talt umuligt at komme rundt i kørestol. På nogle af de store hoteller er der gjort en smule for kørestolsbrugere, men det kan ikke leve op til vestlig standard.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Arbejdernes dag, 1. maj
Madaraka-dag (årsdagen for selvstyret), juni
Moi-dag, 10. oktober
Kenyatta-dag, 20. oktober
Uafhængighedsdag, 12. december
Juledag, 25. december
2. Juledag, 26. december

Flytbare helligdage
Langfredag og 2. Påskedag, marts eller april.
Den muslimske helligdag Eid Al Fitr, der falder i december, januar eller februar fejres i de muslimske dele af

Overnatning / Hotel

Camping

Der er store teltpladser (tent camps) i Kenya, hvor man lejer et telt. Der er alt fra luksustelte, der både har trægulve, toilet og store senge til mere primitive, hvor man tager bad i en balje og ikke har elektricitet.
Man kan også tage på camp-safari, hvor man overnatter i telt i det fri.

Hoteller

Der er hoteller af enhver standard i Kenya. Der er dyre luksushoteller og mere spartanske. Luksushotellerne er ikke billige, men så lever standarden også op til ordet luksus.

Pension

Overnatning i private hjem findes mange steder i Kenya. Det er ofte på små gårde eller gamle ranchs, at der er indrettet værelser til turister. Det er en god måde at få de lokales syn på landet, for de folk, der lejer værelser ud, er ofte ivrige for at dele deres viden om landet med gæsterne.

Andre overnatningsformer

Safari-Lodges er luksuriøse hoteller, som man kan overnatte på, når man er på safari. De er meget smukt beliggende og falder godt ind i naturen.

Lokal transport

Fly

Der er 232 landingsbaner i Kenya, men kun de 21 er asfalterede. Mellem de store byer er der daglige afgange med Kenya Airways og Air Kenya. Til de populære turistmål flyver lokale flyselskaber jævnligt med små propelfly. Det er sommetider billigere at tage et fly over lange afstande end at tage bus og tog. Det er muligt at nå over hele landet med fly.
Book flybilletter her.

Bus

Bor man på hoteller uden for byerne, har hotellerne ofte busservice, der er billigere end taxa.
De lokale busser er en oplevelse for sig. De er af meget dårlig standard, og chaufførerne køre tit meget hasarderet. Det er dog en oplagt mulighed, hvis man vil tæt på lokalbefolkningen.

Tog

Kenya Railways dækker kun de lange strækninger Mombassa-Nairobi-Kampala og Nairobi-Kisumu. I togene forefindes 1. 2. og 3. Klasse. På 3. klasse er der udelukkende siddepladser. På de to øvrige er der køjer. I togene forefindes der også restaurant.

Taxi

Man prajer ikke en taxa på gaden i Kenya, man finder dem på deres holdepladser.
Tager man en taxa, skal man sikre sig, at den har bevilling. De fleste vogne kører efter taxameter, men kommer man op at køre med en uden, skal man sørge for at aftale turens pris, inden man kører.

Billeje

I Nairobi og Mombasa er der et fint udbud af biludlejningsfirmaer. Man kan også leje biler med chauffør hos pålidelige selskaber. Priserne varierer meget, men det er ofte meget dyrt.

Andre transportformer

En populær rejseform i Kenya er de såkaldte Peugeot Taxier. Peugeot taxierne er minibusser, der kører, når de er fyldt, og de er kun en lille smule dyrere end almindelige busser.

Specielle forhold

Udenfor byerne kan man ikke ringe efter nødhjælp, men har man en turistforsikring ved The Flying Doctors, kan man blive fløjet gratis til nærmeste hospital. Man kører i venstre side af vejen i Kenya. I Kenya er der en del, man skal være opmærksom på, da der løbende er uroligheder og en del kriminalitet

Har du fået lyst til at rejse til Kenya?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud