En majestætisk løve står i det gyldne græs på savannen under den åbne himmel.

Seværdigheder Kenya

Kenya

Karen Blixens Farm

Det var på denne farm nær Nairobi, at Karen Blixen fandt inspiration til bogen Mit Afrika, der senere er filmatiseret med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. I dag er farmen et museum, der rummer klenodier fra baronessens tid i Afrika.

Lake Victoria

I det vestlige Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000 km2 store sø, der ikke er mere end 100 meter dyb, er et prægtigt naturfænomen. Den eneste mulighed for at sejle på søen er afgangene fra Kisumu til sydligere beliggende byer i Kenya. Selvom Victoria-søens breder er i både Uganda, Tanzania og Kenya, er det ikke muligt at sejle mellem landene.

Mount Kenya

Der er mange vilde dyr som leoparder, bøfler og elefanter i området. Endvidere findes der 13 forskellige planter, som man kun finder på Mount Kenya.

Samburu

Karakteristisk for Samburu er de smukke oryx-antiloper. Oryx-antiloperne er dem med de karakteristiske sorte og hvide tegninger.

Strandene

Lamu Island har nogle fantastiske strande. Ved Shela finder man en lang, lækker sandstrand med store bølger. Man kan også tage på en dhow-tur og kombinere strandturen med en lækker barbecue.

Strandene på Østkysten

Langs Kenyas østkyst finder man de fantastiske sandstrande, hvor skyggefulde palmer vajer. Langs kysten er der et koralrev, der ikke bare er smukt, men som også holder hajerne væk, så det er sikkert at bade.

Masai Mara National Reserve

Den Store Vandring

I juli og august ankommer op til 2.000.000 zebraer, antiloper og gazeller til den østlige del af Masai Mara. De kommer fra Serengetti sletten i Tanzania og er drevet af de mere fugtige sletter i Kenya. Omkring oktober samles dyrene igen og begynder vandringen tilbage mod vest.

Masai-folket

Det smukke Masai-folk lever på Kenyas sletter. Det stolte folks kultur er truet af vestlig påvirkning, men det til trods er det lykkedes masaierne at bringe deres urgamle traditioner med ind i det 21. århundrede. Det er vigtigt at folket behandles med respekt. For eksempel skal man altid huske at spørge, inden man fotograferer.

Mombasa

Fort Jesus

Fort Jesus var skueplads for de grusomme slag mellem portugisiske og arabiske kolonister. I dag er der museum i fortet, og her kan man blandt andet finde en udstilling om kystens kulturhistorie. Man kan blandt andet se vragdele fra skibet Santo Antonio de Tanna, der forliste i 1697.

Reservatet Bamburi Nature Trail

Bamburi Nature Trail er et miniature reservat lidt uden for byen. Reservatet byder ikke på den store safari, men flodheste, pelikaner, antiloper efterlader deres aftryk i jorden. Reservatet har også en fiskefarm og en krokodillefarm. En hyggelig lille zoologisk have oven på en stor safari.

Ruinbyen Jumba la Mtwana

Man ved kun lidt om ruinbyen Jumba la Mtwanas historie. I 1500-tallet blomstrede byen, hvis moskéer og spredte huse er fundet nord for Mombasa. Byen lå helt ned til Det Indiske Ocean, og ved havet finder man den bedst bevarede moské.

Nairobi

Kenyas national arkiv

Kenya National Archives er landets rigsarkiv. Rigsarkivet blev bygget i 1931 og var oprindeligt hovedkvarter for National Bank of India. I dag rummer arkivet udover de nationale arkiver en fotoudstilling samt en spændende malerisamling.

Nairobi National Park

Kun få kilometer syd for Nairobi ligger Nairobi National Park. Parken er et af de få steder, hvor man stadig kan se næsehorn. Elefanter kan man ikke se i parken, da deres tilstedeværelse ville medføre mangel på mad. Parkens dyr kan frit forlade område, der er åbent mod syd.

Øen Lamu

Byen Matodoni

Matadoni er øens eneste by foruden Shela og Lamu by. Skal man fra Lamu by til Matadoni kan det gøres til fods via den sti, der går på tværs af øen, hvilket tager et par timer. En anden og langt morsommere måde at tilbagelægge turen på er på æselryg. I byen kan man se håndværkere reparerer de traditionelle dhow-både.

Lamu Museum

At spendere et par timer på museet i Lamu er en glimrende introduktion til den forunderlige Swahili-kultur. Museet har en rekonstruktion af et oprindeligt Swahili-hus, og man finder også et eksempel på en smukt udskåret elfenbens siwa, der er et vindinstrument.

Har du fået lyst til at rejse til Kenya?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her