Rejseguide til Ghana

Rejseguide til Ghana

I stegende hede Ghana er der byliv, strandliv og safariliv at opleve. Indbyggerne går for at være nogle af de mest gæstfrie og venlige mennesker i verden, så der er en varm velkomst i vente til dem, der tager dertil.
gahna

Fakta


  • Republic of Ghana

  • Accra (1.100.000)

  • 238.537 km2

  • Det officielle sprog er engelsk, men der er 25 større lokale sprogstammer, hvor den største er akan, som omkring 45 procent taler.

  • Ghana er det land i Vestafrika, som har procentvist flest kristne, men der er flere muslimer. Desuden er forfædredyrkelse og animisme meget udbredt, ligesom troen på reinkarnation, men hver stamme har sin egen tro.

  • 18.887.626 (1999)

  • Republik

  • Med sin lange kyststrækning byder Ghana på et vekslende landskab med laguner, floder, deltaer og store søer, hvoraf Lake Volta på 8.480 km2 er den største kunstige sø i verden. Men Ghana kan også tilbyde oplevelser på savannen, i regnskoven eller i dybe dale.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Den ideelle rejsetid er fra december til februar, hvor Ghana byder på tørt vejr og dagtemperaturer mellem 27 og 36 grader. Det eneste, der forstyrrer sommeridyllen, er den varme og tørre nordøstenvind, der blæser næsten uden pause i januar og februar. Der er også tørvejr i juli og august, men da er det en del varmere. Fra april til juni sætter regntiden ind.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Cedi, 1 Cedi = 100 pesewas
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Det er ikke nemt at finde netcaféer i Ghana. Der er masser af opkoblinger, men det er ikke altid, de er tilgængelige for almindelige mennesker. Men der er mulighed for at få netadgang blandt andet i Accra.

Drikkepenge

I pæne restauranter kan man lægge op til 10 procent, men ellers er det ikke nødvendigt.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 10.00 i Ghana.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 11.00 i Ghana.

Vægt og mål

I Ghana benytter man følgende vægt- og måleenheder:
Vægt: kilogram
Temperatur: °Celsius
Afstande: kilometer
Rumindhold: liter

Fotografering

Som tommelfingerregel bør man altid af almindelig høflighed spørge om lov, før man tager billeder af folk. Det er ikke tilrådeligt at begynde at fotografere officielle bygninger, lufthavne og militære installationer uden først at få tilladelse.

Drikkevand

I Ghana skal man ikke drikke vandet fra hanerne – køb i stedet vand på flaske

Elektricitet

I Ghana benytter man følgende strømkilde:
220 V AC, 50 Hz

Opførsel

Venstre hånd bruges i vid udtrækning til personlig hygiejne, så det er ikke velset at berøre mad, modtage eller give noget videre med den.

Åbningstider

Butikker har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 17.00 (mandag-fredag)
Kontorer har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 17.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Der er mulighed for at nyde alt godt fra havet ved Ghanas 555 kilometer lange kyststrækning. Supper udgør en stor del af det ghanesiske menukort, men der er også specialiteter som “red-red”, der er en bønneret og “fufu”, som er en specielt lækker sammenkogt, most grønsagsbolle.

Forhold for handicappede

Ghana er ikke særligt udviklet i den retning. Der er ikke nogen bemærkelsesværdige tiltag for handicappede.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Mærkedag for kuppet i 1979, 4. juni
Republikdag, 1. juli
National landmandsdag, 6. december
1. juledag, 25. december
2. juledag, 26. December
Revolutionsdag, 31. januar

Flytbare helligdage
Eid al-Fitr (Ramadanens afslutning)
Eid al-Adha (offerfest)
Langfredag
1. påskedag

Overnatning / Hotel

Camping

Der er mulighed for camping i nationalparkerne, men det skal være med en vis forsigtighed på grund af de vilde dyr. I nogle områder er det anbefalelsesværdigt at have en bevæbnet guide med.

Hoteller

Der findes hoteller i de fleste af landets byer, de findes i forskellige prisklasser. Det kan være tilrådeligt at booke i forvejen, hvis man befinder sig i nærheden af de store festivaler.

Vandrehjem

Der er vandrerhjem tilknyttet flere kristne organisationer, bl.a. YMCA, YWCA og the Calvary Methodist Church i Accra.

Lokal transport

Fly

Ghana Airways er det nationale luftfartsselskab, som også varetager indenrigsflyvninger mellem Accra, Kumasi og Tamale, men der er også andre udbydere af indenrigsflyvninger til en rimelig pris og til lidt mindre destinationer.
Book flybilletter her

Bus

Der er busforbindelser mellem alle de større byer.

Tog

Accra, Takoradi og Kumasi er forbundet med jernbane et par gange dagligt. Rejser med tog er gratis for børn under 3, og indtil de er 11, betaler de kun halv pris.

Taxi

Der er over 300.000 officielle taxier i Ghana.

Billeje

Det er muligt at leje biler i blandt andet Accra, Tamale, Sunyani, Kumasi og Cape Coast, men det er forholdsvist dyrt. Det er også muligt at leje en bil med chauffør.

Båd eller færge

Man kan sejle til Tema fra havne i Nigeria, Elfenbenskysten, Cameroun og Sydafrika.

Andre transportformer

Små minibusser, de såkaldte tro-tros, kører i vid udstrækning rundt i landet.

Specielle forhold

Det er ulovligt at bære camouflagetøj i landet, så det er tilrådeligt at lade det blive hjemme.

Har du fået lyst til at rejse til Ghana?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud