Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Ghana

Accra

Centre for National Kultur

I dette kulturcenter sælges ghanesisk håndværk og kunst af god kvalitet.

Makola Marked

Fra hele Accras opland strømmer sælgere til dette udendørs marked, hvor der hver dag bliver handlet og byttet. Eksotiske krydderier ligger side om side med ghanesiske specialiteter, og det store postyr giver et godt indtryk af de lokale.

National Museum

På National Museet i Accra kan man opleve lokale ghanesiske kunstneres nutidige såvel som fortidige værker.

Nationalteatret

Ghanas nationalteater er bygget i kinesisk tilsnit. Her opføres alle former for shows, musikforestillinger og teaterstykker, men bygningen bruges også som konferencecenter.

Ghana

Cape Coast området

Cape Coast giver mulighed for at ligge på ryggen på stranden, nyde solen og alt godt fra havet, men det er også et fint udgangspunkt for at besøge seværdigheder i området. Der er forsvarsværker og slotte fra kolonitiden, og der findes naturparker inden for overskuelig rækkevidde, hvis strandferien skal krydres med lidt ekstra oplevelser.

Fiskerlandsbyen Apam

Denne lille fiskerlandsby har dejlige strande, som ligger næsten øde hen. For dem der vil solbade privat i palmernes skygge, er det et dejligt sted.

Guldminer

Ghana lover sine gæster guld og grønne skove, så når safarien i regnskoven er overstået, er det muligt at besøge nogle af Ghanas guldminer i den vestlige del af landet.Tarkwa Goldmines og Prestea Goldmines inviterer gæster på rundvisning efter aftale.

Kakum Conservation område

Hvis man ikke kan få nok af safari, men samtidig vil nyde godt at kystens tilbud, ligger denne nationalpark kun 20 kilometer fra Cape Coasts behagelige strande. Der findes et turistcenter, som kan indvie de besøgende i det unikke samspil mellem mennesket naturen. Der er mere end 550 forskellige sommerfuglearter og mange store pattedyr i dette område, som også indeholder uberørt regnskov.

Krokodillefarmen Paga Crocodile Pond

Ved den nordøstlige grænse ligger en hellig krokodillefarm. Her er det muligt at komme helt tæt på en række forskellige slags afrikanske alligatorer og krokodiller i sikre omgivelser.

Kystens fort

Langs Atlanterhavskysten ligger en mængde gamle portugisiske, hollandske og britiske fort, der for længe siden passede på kyststrækningen for diverse koloniherrer. Fortet i Elmina, Fort St Jago og Cape Coast Castle er værd at besøge.

Larabanga Moské

Denne moské fra det 13. århundrede er indhyllet i mystik. Ingen ved hvem, der har bygget den, og stedet bliver anset for at være et af de helligste i Ghana. Det siges, at det eksemplar af Koranen, der opbevares i kirken, faldt ned fra himlen.

Vandfald i Voltaregionen

Smukt beliggende i bjergområder eller gemt i skove ligger en række spændende vandfald i egnen omkring Lake Volta. Wli Falls, Tagbo Falls, Tsatsadu Falls, Aflambi Falls og Amedzofe-Gbadzeme Falls er interessante udflugtsmål for dem, der befinder sig i området.

Volta søen

Verdens største kunstigt skabte sø er et yndet vandsportssted. For fiskere og bådfolk er der også rigeligt at lave ved søen, der er skabt af en kæmpestore dæmning, der genererer strøm til hele landet. Lækre strande og palmeomkransede picnicsteder gør Lake Volta til et meget behageligt opholdssted, også for de mange trækfugle, der slår sig ned i de våde yngleområder.

Kintampo

Kintampo vandfaldene

Ikke så langt fra hovedvejen mellem Kumasi og Kintampo ligger Ghanas største vandfald gemt i skoven. Stedet udgør samtidig Ghanas geografiske centrum.

Kumasi

Ghanas nationale kulturcenter

I Kumasi ligger dette center, hvor det er muligt at se, hvordan der laves palmevin og væves efter gammel ghanesisk tradition. Der er udstillinger om Ashanti-folkets kultur og historie, og i weekenden spilles der op til tromme- og danseforestillinger.

Manhyia Paladset

Paladset, hvor Ashanti-kongen holder til, er et besøg værd. Udover kongen befinder der sig i bygningen en guldstol, der er så hellig, at ikke engang Ashantiernes overhoved må sidde i den. Den bliver bragt ud på særlige dage, men må aldrig komme i berøring med jorden for ikke at miste noget af sin kraft.

Nationalparken Boulom Wildlife Sanctuary

Banfabiri Falls er hovedattraktionen i denne nationalpark, som er et fint udflugtsmål fra Kumasi. Det smukke vandfald sender sine kaskader ned over et imponerende område.

Book dine seværdigheder her