Malerisk brostensbelagt gade med farverige bygninger og udendørs caféer ved skumring.

Rejseguide til Tunesien

Koralkysten i Tunesien er stedet, hvis man er til sol, vand og hvide sandstrande. Det er også her man finder landet eneste koraler, der ligger ud for kysten ved Tabarka. Yderligere kan man i området opleve frodige grønne skove og ruinbyen Bulla Regia.

Fakta


  • Al Jumhuriyah at Tunisiyah

  • Tunis (1.500.000)

  • 163.610 km2

  • Arabisk og fransk.

  • Islam

  • 9.214.900 (1997)

  • Republik

  • Tunesien er præget af typisk Middelhavsklima med høje sommertemperaturer og behagelige vintre. I Sahara i syd kan det, ikke overraskende, blive over 50 grader om sommeren. Badevandstemperaturen kommer aldrig under 15 grader, og når cirka 25 grader om sommeren. I bjergene kan nattefrost forekomme. Tunesiens højeste bjerg Jebel Chambi er 1544 meter. Tunesien byder på frodige grønne dale, lave træklædte bjerge, golde stepper, hvide sandstrande og ørkener med oaser.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Højsæson er juli og august, hvor 2 millioner europæere tager til varmen. Det er dyrere, hotellerne er bookede, og varmen gør enhver form for aktivitet svær. Det bedste tidspunkt er marts til maj, hvor temperaturen er behagelig, og naturen er i flor efter vinterregnen. Midt-september til december er ligeledes ideelt.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Tunesiske dinar (TD)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Internettet blev tilladt i Tunesien i 1997, så det er stadig nyt. Derfor findes der ikke en netcafé på hvert et gadehjørne, men i de største byer er det dog muligt at finde en netcafé.

Nødhjælp

Ambulance, brandvæsen og politi (197)

Drikkepenge

Alle i turistbranchen lever af drikkepengene. Cirka 10 procent er kutymen. Gives drikkepengene i starten af ferien, øges serviceniveauet. Giv drikkepengene med et smil og oplev glæden, det afføder. For en tuneser er det ikke nedværdigende at modtage drikkepenge, de tigger ikke.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 11.00 i Tunesien.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 12.00 i Tunesien.

Vægt og mål

Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Tunesien er et oplagt “foto-land”. Bounty strandene, de historiske ruinbyer og seværdigheder, ørkenen og oaserne. Men det mest eksotiske er menneskerne og livet i Tunesien. Men både kvinder og ældre bryder sig ikke om at blive fotograferet. Spørg altid først og godtag et nej. Mange vil sikkert spørge om penge, hvilket er helt i orden. De gør dig en tjeneste. Men hold prisniveauet nede. Solen er stærk, så 100 ASA er bedst til udendørsoptagelser. Undgå at fotografere mellem 12-15, hvor lyset er skarpest.

Drikkevand

Vandet i hanerne kan ikke drikkes. Det er ikke giftigt, men maven er ikke vænnet til det. Tandbørstning er i orden. Vand på flasker kan købes overalt.

Elektricitet

220/110 Volt, 50 Hz

Opførsel

Udover turistcentrene så er du i et muslimsk land og skal klæde dig efter det. Mænd bør ikke gå med bar overkrop andre steder end på stranden. Kvinder bør mindste dække skuldre og ned til knæene. Følger du disse regler, oplever du intet ubehageligt. Hvis man er ordentligt påklædt, er chancen, for at tuneserne henvender sig og inviterer én hjem til middag, også langt større. Udenfor turistområderne er det ikke velset at vandre rundt i en brandert. De fleste tunesere drikker ikke. Man giver hånden og fører den til hjertet, som tegn på hjertelighed. De fleste mænd lader enlige kvinder være i fred. Skulle en lave tilnærmelser, forklar udtrykkelig, at du ikke er interesseret. Hjælper det ikke råb op eller signaler til andre, at han generer dig. Det hjælper. De lokale giver selv tiggere penge. Det er en del af den muslimske kultur og Islam at hjælpe folk i nød. De småpenge skader heller ikke din økonomi. Men giv aldrig penge til børn, det opfordrer dem til at gøre det til en levevej. Lad dem arbejde for pengene eller sælge noget.

Åbningstider

Banker har åbent fra 7.30/8.00 til 11.00 og fra 14.00 til 16.00 (mandag-fredag).
Butikker har åbent fra 8.00 til 12.30 og fra 14.30 til 18.00 (mandag-fredag) og fra 8.00 til 12.00 (lørdag).
Kontorer har åbent fra 8.30 til 13.00 og fra 15.00 til 17.30 (mandag-torsdag) og fra 8.30 til 13.30 (fredag-lørdag).

Mad og drikke

Det nordafrikanske køkken er spændende og inspirerende. Det tunesiske køkken glemmer heller ikke sin franske inspiration, og det kommer der nogle fremragende eksotiske retter ud af. Der spises fisk, lam, kylling og okse i eksotiske krydderier og ofte med couscous (gryn). Frugt og grønt er velsmagende, som frugter, der er modnet i sol og varme, skal smage. Rejser man i Tunesien, bør man prøve den søde mynte-te på en café.

Forhold for handicappede

Det er ikke alle steder, det er lige let for kørestolsbrugere at komme frem. Men tuneserne er utrolige hjælpsomme, så med lidt tålmodighed går det hele. Jo bedre hotellet er, jo større er chancerne for, at det intet problem er. Check med rejsebureauet inden du bestiller.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Selvstændighedsdag, 20. marts
Ungdommens dag, .21. marts
Martyrernes dag, 9. april
Arbejdernes dag, 1. maj
Republikkens dag, 25. juli
Kvindedag,13. august
Den nye tids dag, 7. november
Ramadanen (muslimernes fastemåned) falder forskellig hvert år, fordi den islamiske månekalender er 11 dage kortere end vores.

Overnatning / Hotel

Camping

I flere byer er der campingpladser, selvom det ikke er lige så udbred som i andre Middelhavslande. I det nordlige Tunesien ved Raf Raf og Ghar el-Melh er det accepteret at sove på stranden. Det er det ikke sydpå.

Hoteller

Hotelpriserne er kontrolleret af staten. Hotellerne er klassificerede i 1-5 stjerner og NC (non-classificé) hoteller. Fordi de har stjerner, gør det dem nødvendigvis ikke bedre end NC hoteller. Priserne varierer efter sæsonen. Dyrest om sommeren. Klassificerede hoteller er inklusiv morgenmad. De billige NC hoteller ligger i de gamle bydele, men ofte er et 1-stjernet hotel en bedre løsning for turister.

Lokal transport

Fly

Det er billigt at flyve indenrigs i Tunesien, men udvalget af byer er begrænset, fordi landet ikke er større.
Book flybilletter her.

Bus

De statsejede grønne og hvide busser kører stort set til tiden og forbinder Tunis med de større byer flere afgange dagligt. Til mindre byer er der normalt en daglig afgang.

Tog

Tognettet er ikke fuldt udbygget, men hvad der er, det er yderst effektivt og kører til tiden. Der er flere afgange dagligt mellem Tunis og de større byer.

Taxi

Taxi er ekstremt billigt og effektivt. Det er ikke alle chauffører, der vil køre efter taxameter, så det er en god ide at aftale prisen, inden turen begynder. For langturs deletaxier “Lounges” er prisen cirka den samme som for bus, men hurtigere.

Billeje

Minimumsalderen for at leje en bil er 21 år. Det er dyrt at leje bil, og i højsæsonen er bilerne ofte booked på forhånd. Lej en taxi en halv eller hel dag, det er oftest billigere.

Båd eller færge

Der er to færger. Fra Sfax til Kerkennah og fra Jorf til Ajim på Jerba.

Andre transportformer

Tomle er ikke anbefalelsesværdigt på grund af usikkerheden. Alligevel er det forholdsvist udbredt i Sydtunesien. Det forventes, at du betaler cirka som for bussen. Hånden holdes vandret og fladt i strakt arm og viftes op og ned for at vise bilisterne, at man gerne vil med.

Specielle forhold

I varmen skal du huske at drikke rigeligt med væske, også selvom du ikke er tørstig.
Prøv et Hamman (tyrkisk bad) i ægte romersk tradition. Mænd og kvinder er adskilt. Oftest i smukke bygninger med marmor. Dampbad, styrtbad, skrubning, massage, sauna. Man bliver født på ny. Men prøv det i starten af ferien, så kuløren ikke skrubbes af.
Indtil tre måneder kræves der ikke visum for EU-borgere.

Har du fået lyst til at rejse til Tunesien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud